Droomhuizen

Huis in het water – idee voor geprefabriceerde huizen door Carl Turner Architects

huis in het water architectuur carl turner tuinpanelen

Carl Turner Architects presenteert een nieuw idee voor een project met geprefabriceerde huizen. Dit is een Huis in het water, die op verschillende manieren kan worden uitgevoerd – vrij in het water staan, bereikbaar met een aanlegsteiger of aan de rand van de oever. Verder presenteert het bedrijf verschillende kleurvarianten die vrij kunnen worden gekozen. Het bijzondere aan de prefab woningen is dat ze enerzijds, zoals de naam al doet vermoeden, kant-en-klaar zijn, maar toch individueel te veranderen en te ontwerpen zijn. Dat Huis in het water is een antwoord op het tekort aan stedelijke waterwegen. Overstromingsrisico’s spelen ook een rol, en nemen niet alleen in het VK, maar over de hele wereld toe.

Huis in het water in verschillende kleurvariaties

huis in de watersteiger kleuren architectuur modern prefab huis

De losse onderdelen voor de Huis in het water kan over land worden vervoerd met een vrachtwagen, maar ook in het water met behulp van een binnenschip. Om het huis te bouwen heb je eerst een ligbad nodig van 20 x 7 meter. Dan komt het eigenlijke geprefabriceerde huis, dat is gemaakt van hout met een rubberen coating. Aan de zijkanten worden twee schuine panelen bevestigd en ook krijgt de woning een wintertuin om voor voldoende begroeiing te zorgen, wat anders een gemis zou zijn door het ontbreken van een tuin. Bij het bouwen van hele huizengroepen is er zelfs de mogelijkheid om er drijvende tuinen tussen te plaatsen. En er is ook genoeg ruimte op de pot om potplanten op te zetten Huis in het water gegeven. Zo creëer je een gezellig terras op het dak.

Huis aan het water met modern interieur en wintertuin

huis aan het water interieur moderne keuken woonkamer wintertuin

Dat Huis in het water heeft een moderne stijl die ook in het interieur terug te vinden is. De eenvoudige constructie maakt het mogelijk om het huis op een gewoon stuk grond te laten bouwen. Dus mocht je het huis wel leuk vinden, maar niet het idee om het huis in het water te bouwen, dan kun je ook voor deze variant kiezen.

Het huis in het water aan de kust

huis in het water prefab huis ontwerp carl turner

Geprefabriceerd huis van Carl Turner Architecten.