Droomhuizen

minimalistisch landhuis met glazen gevel – Casa G

minimalistische landhuisgevel

We presenteren er een minimalistisch landhuis met een glazen gevel, die zich onderscheidt door een interessante woningbouw. Gelegen midden in de natuur, kijkt Casa G naar het zuiden naar de zee en het eiland, in het noorden naar de bergen en in het westen naar de rivier. De prachtige locatie inspireerde de architecten van Gudmundur Jonsson Architekturkontor tot het ontwerpen van hun ontwerp – een gebouw dat door de grote ramen open oogt en dankzij de natuurstenen muur naadloos opgaat in de omringende natuur.

minimalistisch landhuis bootst de omgeving na

Houten constructie minimalistisch landhuis

EEN minimalistisch landhuis Midden in de natuur trekt de aandacht naar zich toe – Casa G is geïnspireerd door de bergen. Hierdoor zien zowel de buitenkant als de binnenkant er natuurlijk uit en volgen ze hetzelfde patroon als de stenen in de bergen. De houten elementen zijn buiten verwerkt, waardoor ze een ruwe uitstraling krijgen. Het kostte de architecten een jaar om dit te doen, en uiteindelijk ontstond er een interessante gevel.

Minimalistisch landhuis met een chique interieur

Woongedeelte piano minimalistisch landhuis

Ook binnenshuis werd de steen volop gebruikt – de zogenaamde ‘blauwe stenen’ werden gebruikt om minimalistische natuurstenen muren te creëren. De trap is gemaakt van RVS en eveneens bekleed met de blauwe steen. Het kleurenschema is typisch minimalistisch – neutraal. Sterker nog, zoals het is voor een moderne minimalistisch landhuis hoorde de ontwerpers van Gudmundur Jonsson Architekturkontor  een woonkamer ingericht met een open haard. Een piano laat de sfeer er nobeler uitzien.

Droomhuis met geweldig uitzicht – een voorbeeld van minimalisme

moderne interieur grijze bank

 Het prachtige uitzicht is de enige decoratie die dit interieur nodig heeft – en dankzij de overvloedig glazen gevel kunt u genieten van het landschap en ontspannen met een boek. De architecten tonen een duidelijke voorkeur voor natuurlijke materialen – glas, steen en metaal worden in overvloed gebruikt en maken het interieur modern en interessant. Subtiele verlichting zet accenten. Alles is in harmonie en wordt zeer zorgvuldig gepland, zodat er uiteindelijk een echt droomhuis ontstaat.

Modern interieur – grijze bankstel

Landhuis minimalistisch interieur

Woongedeelte met houten wand

modern minimalistisch landhuis

Wandverlichting in de badkamer

subtiele ingebouwde verlichting

Natuurstenen muur – gevelontwerp

Natuurstenen muur gevel landhuis

minimalistisch huis met terras

moderne woningbouw glazen gevel

Bouwplan van het landhuis “Casa G”

moderne landhuis blauwdruk