Droomhuizen

Moderne woninginrichting weerspiegelt de stedelijke levensstijl

modern appartement ingericht open-design-woonkamer-eetkamer-zwart-accent muur

Het architectenbureau Gao Architecten ontwierp dit moderne woninginrichting, gebaseerd op een verhaal. Het project weerspiegelt de stedelijke, dynamische en creatieve levensstijl in de stad Ljubljana, Slovenië. De interieurontwerpers hebben de kleuren en levendigheid van de passerende treinen geassocieerd met een industrieel ogende loftinrichting, die met zijn verschillende decoratieve elementen overeenkomt met de moderne manier van leven.

Moderne woninginrichting met een open woonkamer

Moderne appartementinrichting woonkamer-hoekbank-donkerblauw-grijs-muurverf-boekmuur

Het woongedeelte is ontworpen om open te zijn en gescheiden van de gang door een licht transparante scheidingswand. Het eiken keukeneiland in de woonkeuken is absoluut het hart van het appartement. Door zijn constructie is het een multifunctioneel element dat niet alleen een oppervlak biedt om te koken en te serveren, maar ook als entertainmentruimte kan dienen. De keuken opent vervolgens naar de woon-eetkamer waar het donkere kleurenpalet doorloopt. Vanaf hier heeft u toegang tot een groot terras. Het is geïnspireerd op de Japanse tuinen. De oude houten latten worden gebruikt als stapstenen en een soort platform zodat de fragiele kiezeldecoratie niet wordt beschadigd. De gevelbekleding is uitgevoerd in dezelfde donkere tinten die in het interieur terug te vinden zijn. Deze dient als verbindingselement voor de binnen- en buitenruimte.

Moderne woninginrichting in donkere tinten

moderne woonkamer-keuken-eetkamer-bar-modulaire keuken-antraciet-hout

Het privégedeelte van het appartement is verdeeld in drie aparte kamers – de slaapkamer, een logeerkamer en een kleinere slaapkamer, ideaal voor tieners of kinderen. De muren in de gang zijn behangen met berkenmotieven. Deze elementen zorgen voor een vlotte overgang van het openbare naar het privégedeelte van het appartement.

De keuken is gescheiden van de gang door een decoratieve scheidingswand

woonkeuken-eetbar-houten-werkblad-zwart-barkruk-scheidingswand-hal

Elk van de kleine privékamers heeft zijn eigen karakter en unieke kenmerken, maar ze zijn in harmonie. Alle zijn verbonden met twee grote badkamers en twee kasten in de gang. Alle kunstwerken en diverse artistieke details in het appartement zijn ontwerpen van Sloveense fotografen en ontwerpers. Het totaalbeeld van dit stadsappartement met uitzicht op het kasteel van Ljubljana en de langzaam passerende treinen gekleed in kleurrijke graffiti past bij een artistieke, dynamische en moderne levensstijl in de hoofdstad van Slovenië.

ga via de woonkeuken naar het woongedeelte

hal-entree-laminaat-vloer-keuken-zwart-smeg-koelkast

 het gangontwerp

hal-design-kamerverdeler-metaal-decoratieve-houten-bank-schoenen

kleine slaapkamer met badkamer

kleine-slaapkamer-witte-muurverf-abstracte-decoratie

 decoratieve muurverf

kleine-slaapkamer-ideeën-muur-kleur-antraciet-oranje-nachtkastje-glasplaat

 kleine logeerkamer

kleine-kamer-een-bed-zwart-reksysteem

 Studeer- en leeshoek

kleine-studie-leeshoek-zwarte-meubels

 het ruime terras

overdekt-terras-stad-appartement-design-terrasplanken-grind

 grote glazen voorkant

overdekt-terras-grote-glazen-front-grind-view-city

Foto’s door: Miran Kambic