Droomhuizen

Nieuw, modern meubilair voor een 100 jaar oud huis

oude-huis-renovatie-entree-trap-deur

Dit 100 jaar oude herenhuis is eigendom van een familie uit Toronto, Canada, die er 12 jaar heeft gewoond. Door hun beroep – modefotograaf en model – hebben ze veel over de hele wereld kunnen reizen en stijlvolle architecturale projecten kunnen zien die als inspiratiebron dienden voor hun oude huis. Dan heb je Drew Mandel Architecten opdracht gekregen om het huis van binnen en een beetje van buiten helemaal te renoveren. De nieuwe, moderne faciliteit beter uitdrukken wie ze zijn en hoe ze leven. Sommige elementen van de gevel zijn ook op een interessante manier veranderd. Het project heet “House in The Beach”, maar mist de klassieke strandflair. Maar het huis heeft een hart en ziel die zelfs op de foto’s te voelen is.

Modern meubilair en een nieuwe gevel

oud-rijtjeshuis-gevelsteen-nieuwe-ingang

In de gevel zijn twee nieuwe doosvormige volumes geïntegreerd. Ze hebben zwarte lijsten en een moderne uitstraling die nauwelijks over het hoofd kan worden gezien. De dramatische zwarte kleur staat in schril contrast met de oude bakstenen. De architecten probeerden in de moderne inrichting elementen te integreren die de persoonlijkheid van de bewoners, de geschiedenis van het huis en het renovatieproces belichamen: de open planken die persoonlijke spullen van reizen opbergen, het mobiele keukeneiland op wielen, de stalen steunconsoles waar de oude en nieuwe structuren kruisen elkaar, de oude bakstenen pilaren voor de nieuwe ingang.

Moderne meubels voor het oude huis

moderne inrichting na-renovatie-houten-trappen-meubels

Het renovatieproject omvat een nieuwe entree, een nieuwe gevel en een nieuwe plattegrond voor de begane grond, die veel licht en ruimte biedt voor het moderne gezinsleven. Ook het souterrain werd volledig herbouwd en in gebruik genomen als suite. Dit huis is een veel voorkomend type huis in Toronto – een rijtjeshuis met drie verdiepingen met een kelder, parkeerplaats en achtertuin. Klanten wilden een frisse maar gepaste afwisseling en geen groot huis, maar een klein, gezellig huis.

moderne inrichting keuken-eetkamer-hout-wit

houten keuken-mobiel-eiland-wit-werkblad

woonkamer-ecru-hoekbank-hout-kozijnen-zicht-achtertuin

open haard-blootgesteld beton-hout-glas-schuifdeuren-achtertuin

oude-rijtjeshuis-plan-plan-smalle-kamers