Droomhuizen

Ovaal huis met tuin – modern design met ongewone vormen

voorzijde met tuinmeubelen op de binnenplaats, glazen deuren en een groendak met pergola

De opdracht van de klant, de vorm van het perceel en de locatie waren zowel inspiratie als aanzet voor het ontwerp. Dit resulteerde in een organische, ovale woning met een interessante vorm als nieuw type eengezinswoning. Het project heette vanaf het begin “The Heart” omdat de plattegrond erg aan deze vorm doet denken. Door het glooiende terrein van het perceel met zijn geleidelijke afdaling ontstaat een hoogteverschil dat ten opzichte van straatniveau ongeveer overeenkomt met de hoogte van een standaardvloer.

Ovaal huis met een inspirerend design

woonkamer met ingerichte keuken eiland houten lambrisering

Deze nieuw gecreëerde ruimte werd eerst voornamelijk gebruikt als garage met directe toegang tot het pand. Het wordt gebruikt om alle nodige voorzieningen op te bergen, zoals een boiler en een berging. Het belangrijkste woongedeelte van het huis bevindt zich op het bovenste deel van het pand, gezien vanaf straatniveau.

achterzijde cortenstaal gevelbekleding planten voor de stoep op straat

Als je van de straat komt word je begroet door een vriendelijk en open thema. De architecten hebben hier specifiek voor de pandzijde voor gekozen. Om deze reden is het als een ovaal huis dichter bij de straat gerangschikt en wordt het grotendeels zonder hekken geprojecteerd.

Combineer functionaliteit en stijl

voorzijde met tuin en gazon subtiele verlichting avondlicht pergola

In het entreegebied moest een knus woongevoel worden gecreëerd, terwijl de relatief gesloten gevel slechts enkele ramen heeft. De woonwijk, waar de slaapkamer, woonkamer en keuken zich bevinden, kijkt uit op de tuin met toegang tot het balkon en een prachtig uitzicht op het nabijgelegen bos.

achteromheining cortenstaal met tuin en gazon

In harmonie met de natuur die het huis omringt, heeft de ontwerper voornamelijk natuurlijke materialen en kleuren gebruikt. Om de elegante rondingen van het huis te benadrukken, is de gevel bekleed met een roestig verticaal cortenstaal. De architecten hebben dit ook bedekt met een zeer glad golfpatroon. De pergola bestaat uit houten balken die het golfpatroon van de glazen gevel nabootsen en een soort wimpers vormen over de openstaande ramen van het huis.

Wees dicht bij de natuur

paarse bank op laminaatvloer in woonkamer gekleurde stoelen rond ronde tafel

Het groene dak, wildgroene gazons, dikke stukken bamboe en de roestige spijlen van de hekken voegen een interessante kleurencombinatie toe aan het huis. Zo passen ze zich op een natuurlijke en harmonieuze manier aan het steeds veranderende kleurenpalet van het omringende landschap aan.

Ingang naar de woonkamer foto rond gat op de plafonddeuren gemaakt van natuurlijk hout

Ook in het interieur heeft de ontwerper het natuurlijke thema opgepakt. Dit blijkt niet alleen uit de selectie van kleuren en materialen zoals oud hout, natuursteen, zware houten balken, lichtgroen, hemelsblauw en donkergroen, maar ook uit de ontwerpbeslissingen van individuele kenmerken. Deurgrepen, leuningen en zwenkwielen op verwarmingselementen in badkamers zijn speciaal gegoten uit aluminium.

ruw betonnen plafond en designmeubelwand van glas

Ze zijn voornamelijk gebaseerd op echte twijgen, bladeren en stronken van hout die lokaal zijn ingekocht. Het enthousiasme van de investeerder voor deze experimenten en zijn technische mogelijkheden waren een grote hulp en zorgden ervoor dat het hele proces soepel verliep.

tuinpad entree met hek gemaakt van ijzeren staven betonnen muur

ovaal huis met tuin en modern design met ongebruikelijke vormen leefruimte

slaapkamer met blauwe muren en bed minimalistisch design en houten deur

design badkamer met dubbele wastafel led verlichting en ligbad

ruwe betonnen wanden in het interieur, lichtblauwe trappen en design valbeveiliging

ovale woning met tuin en moderne design plattegrond

ovale woning met tuin en modern design plattegrond parkeren

*Ontwerper website