Droomhuizen

Uitbreidbaar Scandinavisch huis met een kleine woonkamer en een grote veranda

Liefhebbers van de Scandinavische woonstijl zullen gegarandeerd genieten van dit huisdesign. Het is een sfeervol, Scandinavisch huis ontworpen door Rever & Drag Architecten. Het is gelegen in Noorwegen, strekt zich uit over 100 vierkante meter en behoort toe aan een echtpaar dat nog steeds kinderloos is. Maar het is niet alleen het uiterlijk dat de woning indrukwekkend maakt. Het is ook ontworpen om op elk moment uit te breiden.

Scandinavisch huis combineert het traditionele met het moderne

Bekijk de galerij hieronder voor meer informatie over de kenmerken van de nieuwe woning. Als je tot nu toe niet echt gefascineerd was door een Scandinavisch huis, kan dat veranderen als je deze combinatie van traditioneel en modern ziet..

Scandinavisch huisontwerp

Uitbreidbaar Scandinavisch huis - De veranda kan later aan het huis worden toegevoegd

De bouwers, een jong stel, hadden een beperkt budget, wat de droom van een eigen huis wat moeilijker maakte. Deze moet groot genoeg zijn om niet alleen de hobby’s te kunnen uitoefenen, maar ook om in de toekomst voldoende ruimte te bieden aan kinderen. Dit was echter voorlopig niet te rijmen met de begroting. De architecten ontwikkelden daarom een ​​Scandinavisch huis dat een mooi compromis vormt:

Bouw een uitbreidbaar houten huis

Scandinavisch huis met moderne zwarte houten veranda

Dit bestaat in het feit dat het huis in twee gebieden was verdeeld. De kleinere is het eigenlijke woonoppervlak, dat wil zeggen het huis, dat bestaat uit twee verdiepingen van elk 50 vierkante meter en voldoende leefruimte heeft voor het stel. De begane grond is verdeeld in een entree, keuken met eethoek en woonkamer, die op hun beurt een wasruimte omsluiten op dezelfde verdieping. Op de tweede verdieping is tevens ruimte voor een woonkamer. Verder is er een slaapkamer, een tv-kamer en een inloopkast, die op hun beurt de badkamer omsluiten.

Bouw een Scandinavisch huis met moderne accenten

Sfeervolle veranda met schuine steunkolommen

De rest van het huis is de buitenruimte en meer bepaald een overdekt terras met Scandinavische flair, dubbel zo groot en ruim genoeg om later aan te sluiten op het huis. Dus zodra de huiseigenaren financieel klaar zijn om kinderen te krijgen, kun je het huis uitbreiden en op die manier een groter Scandinavisch huis krijgen. De veranda doet momenteel dienst als extra gebruiksruimte. Om precies te zijn, het dient als opslagruimte, garage, werkplaats, voor het verzamelen van vrienden en als een plaats voor het slachten van herten, aangezien de vrouw een jager is.

Veranda met kleurcontrast - donker, Scandinavisch hout en lichte OSB-panelen

Door de schuine openingen van de veranda is er uitzicht over het weidse landschap en kunnen bewoners en gasten volop genieten van de natuur. De veranda is niet helemaal open of gesloten en combineert op deze manier de ruimte met het comfort van je eigen vier muren.

Als het huis op een dag wordt uitgebreid met dit gebied, zal het uiterlijk van de traditionele Scandinavische boerderij nog meer worden bevestigd. Tot die tijd zullen we blij zijn met de uitgebalanceerde uitstraling en het uitgebalanceerde samenspel van een kleine, maar optisch zware woonruimte en een grote, maar optisch lichte veranda.

Scandinavisch houten huis combineert traditioneel en modern

Klassiek Scandinavisch huis met houten lambrisering en rechthoekige ramen

Van buitenaf gezien valt een ander kenmerk op en dat is de manier waarop de architecten moderne en traditionele ontwerpen vakkundig hebben gecombineerd. Terwijl het geïsoleerde deel van het huis de klassieke Scandinavische stijl vertegenwoordigt, toont de open veranda zich in een moderner licht, dat vooral door de ramen in beide gebieden te zien is. De grote driehoekige openingen van de veranda zijn een echte blikvanger en een groot contrast met de kleine rechthoekige ramen van het huis. Moderne houten huizen kunnen daarom ook wat traditionele kenmerken hebben en er dus nog unieker uitzien.

Gerecycled hout als binnenbekleding voor het terras als gemeenschappelijke ruimte

OSB-panelen zorgen voor een warme sfeer op het terras

Budgetvriendelijk huis in Scandinavische stijl met twee verdiepingen

Scandinavische huizen worden steeds populairder bij jonge stellen

Scandinavisch huis gecombineerd met moderne en abstracte accenten

Het huis combineert Scandinavische stijl met moderne accenten

Terras met uitzicht op het landschap en de bergen

Open zijkanten bieden vrij zicht op de bergen

Hedendaagse architectuur voor gezinswoningen in Noorwegen

Neutrale kleuren binnen en buiten

Begane grond met keuken, woonkamer en wasruimte en veel ramen

Scandinavisch huis – plattegrond vanaf de begane grond

Scandinavisch huis - plattegrond van de begane grond met keuken en woonkamer

Plattegrond tweede verdieping

Tweede verdieping met slaapkamer, inloopkast en badkamer

Zijaanzicht van het huis met veranda

Het houten huis met Scandinavisch design als plattegrond in zijaanzicht

De veranda heeft ruimte voor de auto en vele andere dingen

De veranda kan ook gebruikt worden als carport voor de auto

Vooraanzicht van de Scandinavische veranda

Plan het vooraanzicht van de veranda met driehoekig ontwerp van de ramen

Plattegrond van het huis met traditionele ramen

Vooraanzicht van het bewoonde huis met traditionele ramen

Ontworpen door Rever & Drage Architecten.