Droomhuizen

Verweerde stalen platen creëren de unieke gevel van het Miner Road House in Californië

verweerde stalen platen veranda zithoek lounge stoel tuin

In de post van vandaag willen we u kennis laten maken met het hedendaagse Miner Road House in Orinda, Californië, waar de architecten van Faulkner Architects met trots de overtuiging overbrengen dat verweerd staal bijna het nieuwe hout is. De gevel van de eengezinswoning is gemaakt van dit trendy materiaal. Qua silhouet verschilt het Miner Road House nauwelijks van andere moderne gebouwen. Verweerde staalplaten vormen de onconventionele gevel.

bouw mijnwerker weg verweerde stalen platen rondom bos

Verweerde stalen panelen bekleden het hele gebouw en geven het huis een industrieel tintje. De eengezinswoning met zijn industriële karakter vormt een contrast met zijn eigendom in Noord-Californië. Verweerde staalplaten zijn zeker niet het enige hoogtepunt in deze gezinswoning. De opmerkelijke combinatie van verweerde stalen panelen, massieve glaspanelen, onbehandeld hout en het ruwe beton geven het Californische huis zijn unieke uitstraling.

glas vooraanzicht bomen eiken ligstoel staal

Miner Road Haus is eigendom van een echtpaar met twee zonen. U woont al 17 jaar in Oakland en was op zoek naar meer ruimte voor uw kroost. Het huis in zijn huidige look is gebouwd waar het vorige huis stond. Rekening houdend met de verbeeldingskracht van de huiseigenaren en het potentieel van de locatie, ontwierp architect Greg Faulkner het unieke Miner Road House in samenwerking met de landschapsarchitecten Thuilot Associates en de interieurontwerpers van DZINE Concept.

woonkamer mijnwerker road house fauteuil c

Het omringende boslandschap dient als inspiratiebron voor het interieurontwerp. Het interieur is bekleed met witte eiken planken. Een betonnen schoorsteen is behouden gebleven van het vorige gebouw op dit terrein, wat zorgt voor comfort in de kamer. Vier meter hoge glaspartijen in de woonkamer bieden een adembenemend mooi uitzicht op de aangrenzende eikenbomen en verbinden het interieur met het boslandschap. Het is precies deze interactie van het huis met de omringende natuur die het huis doet lijken op een verweerde stalen sculptuur die toevallig een bewoond huis is. De fascinerende foto’s die door de grote ramen voor je opengaan, spreken voor verbondenheid. Het Miner Road House hoort gewoon op dit terrein en ziet eruit alsof het er altijd is geweest.

hoekbank piano houten lambrisering raam bank parketvloer

Het lichtovergoten huis met zijn fascinerende gevel en moderne aanwezigheid is een meesterlijke uitdrukking van de heldere visies van de architecten van Faulkner Architects.

betonnen glazen front natuurlijke tafel mezzanine stalen platen

woongedeelte bank salontafel zithoek glazen front high nature

kookhoek kitchenette kookeiland uitzicht raam eikenhout

houten lambrisering trap mezzanine woonkamer

mezzanine vloer eikenhouten lambrisering werkgebied glazen front

trap houten lambrisering vloeren studie

mijnwerker road house orinda houten vloeren verweerde stalen platen

miner road faulkner architects verweerde stalen panelen hout

verweerde stalen platen entree binnenplaats glazen deur

bosland verweerde staalplaten glas beton

* een project van Faulkner Architecten