Droomhuizen

Witte bakstenen muur en gewelfd plafond in een unieke residentie in het hart van Barcelona

witte bakstenen muur gewelfd plafond open haard kroonluchter houten tafel

In l’Eixample, een bekende wijk van de op één na grootste stad van Barcelona, ​​​​waar de meeste modernistische huizen van de Catalaanse hoofdstad zijn gevestigd, bevindt zich ook dit onlangs gerenoveerde en mooie huis. Marta Castellano’s Estudi D’iteriorisme en het architectenbureau Serrat-Tort kregen de opdracht om aan het einde van de 19e eeuw twee appartementen te renoveren en samen te voegen tot één woning. De originele meubels waarrond de geplande renovatie is bedacht en die behouden moeten blijven, zijn de witte bakstenen muur en het gewelfde plafond, de grote open haard, het eiken parket met visgraatpatroon en de lijstwerk, ramen en deuren.

woonkamer eethoek witte bakstenen muur gewelfd plafond houten tafel

De imposante open haard vormt het hart van de inrichting, die een bijzondere sfeer oproept in de woonkamer, eetkamer en keuken. Als decoratief element creëert het een kamer vol persoonlijkheid en stijl. De witte bakstenen muur en het gewelfde plafond geven de kleurtint in de overwegend witte meubels aan, terwijl zwarte en grijze tonen het interieur spannender en unieker maken. In het woongedeelte komt de comfortabele grijze bank tot zijn recht voor de witte muur.

residentie marta castellano gewelfd plafond witte bakstenen muur visgraatpatroon

In het eetgedeelte is een rustieke en robuuste houten tafel gecombineerd met wit gelakte stoelen. Boven de tafel hangen twee bijzondere kroonluchters, bestaande uit een metalen frame en dunne, bruine stof. ‘s Avonds geven ze gedempt licht af, wat bijdraagt ​​aan een ontspannen sfeer. Hout of bruin, grijs en wit zorgen voor een moderne kleurencombinatie. De drie ruimtes combineren in een fantastische oase van rust en ontspanning.

gewelfd plafond witte bakstenen muur parketvloer visgraatpatroon

De spectaculaire keuken, ontworpen door Marta Castellano-Mas, opent aan één kant naar het eetgedeelte en is een uitdrukking van de perfecte balans tussen functionaliteit en onberispelijke esthetiek in de Scandinavische stijl. De wanden, het plafond, de parketvloer en het keukenmeubel zien er stijlvol en elegant uit. De zwarte barkrukken en het individuele keukengerei in deze kleur zorgen voor een chique contrast. Houten elementen geven het kookgedeelte meer comfort en warmte en ronden de harmonieuze inrichting af. De witte bakstenen muur geeft het gezellige, charmante huis een echt vleugje industriële chic. De witte verflaag die de muren en plafonds bedekt, vormt een contrast met de vintage-geïnspireerde elementen en de Scandinavische inrichtingsstijl.

hout grijze bakstenen muur ongepleisterde kamerplanten kroonluchter

Het eindresultaat van de renovatie van Marta Castellano-Mas is een meesterlijke mix van decoratieve en architecturale stijlen, geïnspireerd door verschillende bronnen en esthetische concepten.

woonkamer nordic vintage rustiek witte bakstenen muur gewelfd plafond zitplaatsen

vintage stijlvolle keukeninrichting meubelen zwarte stoelen

keuken industrieel chic witte bakstenen muur gewelfd plafond rustiek zwart

barcelona marta castellano residentie slaapkamer wit grijs bont

houten ladder witte bakstenen muur parketvloer vrijstaand bad bed

badkamer witte kranen wastafel ovaal drievleugelige spiegel

* U kunt meer projecten van Marta Castellano vinden hier