Droomhuizen

Zadeldak op een moderne manier geïnterpreteerd: het “origami” -huis in Japan

Zadeldakwoning met moderne constructie Voorbeeld van een overdekt terras met privacy en zonwering op twee verdiepingen

Een geërfd bezit. Een natuurstenen muur die opa heeft gebouwd. En een jong stel dat een moderne en functionele eengezinswoning wilde. Met het huis “Origami” zijn de TSC-architecten erin geslaagd een evenwichtige mix van traditie en moderniteit te creëren. De klassieke Japanse architectuur werd verrijkt met de principes van de hedendaagse architectuur. Het eindresultaat was een concept dat de constructie en het zadeldak op een moderne manier interpreteert. “Origami” biedt veel comfort voor het jonge gezin in een beperkte leefruimte.

Zadeldak modern geïnterpreteerd: stijlvolle en functionele dakvorm

Voortuin met overdekt terras onder zadeldak rotstuin en smal tuinpad met kasseien

Voor hun nieuwe project lieten de architecten van “TSC” zich inspireren door de kunst van origami. Het zadeldak lijkt op een stuk papier dat om het huis is gevouwen. Het is niet alleen een stijlvol, maar ook een uiterst praktisch element van gevelontwerp en vervult tegelijkertijd meerdere functies. Het schermt het huis af tegen nieuwsgierige blikken, biedt zonwering voor het terras en regenbescherming voor de ingang van het huis. En met zijn minimalistische design doet hij op geen enkele manier onder voor moderne platte daken.

Zadeldak op een moderne manier geïnterpreteerd: de locatie van het huis

Een moderne interpretatie van het zadeldak is een Japanse eengezinswoning met schuifdeuren en een houten terras in de voortuin

Het huis is afgesloten van de straat en komt uit op de nabijgelegen bergen. Omdat het gebouw in een dichtbevolkt gebied ligt, heeft het helaas geen vrij zicht op de natuur. Maar de eigenaren kunnen zich verheugen op een lichte woonkamer en een zonnig terras. Het zadeldak werpt in de zomer verkoelende schaduw op het houten terras en beschermt het in de winter tegen hevige regen en sneeuw.

Zadeldak op een moderne manier geïnterpreteerd: een doordacht interieurontwerp en een slim woonconcept

Woonkamer met een open haard en een leren bank voor twee en een kleine rechthoekige rustieke houten tafel

Het doordachte interieurdesign en het uitgekiende woonconcept laten binnen niets te wensen over. Ondanks de beperkte leefruimte oogt de zadeldakwoning ruim. Zowel de raamfronten als de glazen schuifdeuren, die een naadloze overgang tussen woon- en buitenruimte mogelijk maken, als het hoge plafond dragen hieraan bij. Het woongedeelte op de begane grond is stijlvol maar spaarzaam op typisch Japanse wijze ingericht. Het woonprogramma is tot een minimum beperkt: een bank voor twee, een kleine houten tafel, een open haard, een tv-meubel en een kantoor aan huis ronden de inrichting van de woonkamer af.

Ontwerp een moderne keuken onder een schuin plafond, greeploze houten fronten en wit werkblad

In het woongedeelte is een eethoek voor vier personen ingericht en er is een kleine keuken met kookeiland ontworpen. Het keukenlandschap is minimalistisch met zijn greeploze fronten en inbouwapparatuur. Alleen de materiaalkeuze maakt de strakke, puristische look losser: hout geeft het meubel een huiselijke touch en zorgt voor comfort.

Inrichten logeerkamer op de eerste verdieping naast het woongedeelte

Op de begane grond is achter houten schuifdeuren een kleine yogaruimte verstopt, die desgewenst ook als logeerkamer kan worden gebruikt. Een klein raam laat frisse lucht de kamer binnen, airconditioning zorgt voor warmte op koele dagen en plafondlampen zorgen voor zacht licht.

Woongedeelte met opbergruimte voor fietsen en moderne inrichting in Scandinavische stijl

Omdat het huis geen garage en geen tuinhuisje heeft, moeten zelfs de fietsen in het woongedeelte worden gestald. In een nis is een speciale fietsendrager gemonteerd, zodat ze niet in de weg zitten. Anders bieden verschillende wandplanken ondersteuning voor boeken en woonaccessoires.

Op de tweede verdieping bevinden zich de slaapkamer en verschillende kleinere kamers waar het stel kan ontspannen met een boek in de hand. Er is ook de mogelijkheid om een ​​inloopkast of kleedkamer te creëren.

Het huis “Origami” is een perfect voorbeeld van een succesvol architectonisch project dat traditie en moderniteit op een onconventionele manier combineert.

lichte woonkamer met hoog plafond en glazen puien in het zadeldakhuis

Richt een woonkamer in met een hoog plafond om voor de open haard te zitten

Woongedeelte met glazen puien overdag en 's avonds slimme verlichting voor kamers met hoge plafonds

Kamer onder een schuin plafond met een houten vloer en witte muren

Functionele ideeën voor het inrichten van het slaapgedeelte onder het schuine plafond

Zadeldakhuis op een moderne manier geïnterpreteerd Klein zadeldakhuis met privacyscherm moderne materialen voor het dak 30 graden

Het zadeldak biedt bescherming tegen de zon en werpt schaduw op de rotstuin in de achtertuin

Zadeldakhuis interpreteert een modern bouwconcept in Japanse stijl Voorbeelden van architectenwoningen op twee verdiepingen met een glazen gevel

Zadeldak en houten gevel als accenten eengezinswoning in Japan

Zadeldak en houten panelen als bekleding op de buitenmuren van een gezinswoning in Japan

Rotstuin met grind en tuinpad met straatstenen en terras met natuurstenen platen

Vrijstaande huizen in Japan moderne en functionele architectuur met houten gevelbekleding en een zadeldak

Schuin dak en hoog plafond in het woongedeelte, indirecte verlichting zorgt voor een gezellige sfeer

Ideeën voor verlichting in de woonkamer in neutrale kleuren zoals camel, nude en cream

Vrijstaande woning in Japan met moderne constructie en een doordacht verlichtingsconcept met buitenverlichting

Zadeldakhuis met veel glazen gevel Ideeën voor het verlichten van huis en tuin

Een zadeldak interpreteert een modern uitzicht vanaf de voorzijde, hoog plafond in het woongedeelte en een overdekt terras

Huis met zadeldak in Japan Blueprint toont het woongedeelte en de slaapkamers

Een moderne interpretatie van het zadeldak Op de plattegrond is het uitzicht van bovenaf te zien

Plattegrond van een klein familiehuis het pand staat op een hoek

Het bouwplan van het zadeldakhuis toont een element in 3D

Moderne eengezinswoning in Japan Schets toont de montage van het zadeldak

EEN Project door TSC Architects