Droomhuizen

Zichtbaar betonnen huis – De Casa MF met grote glazen ramen en een modern, minimalistisch design

zichtbaar betonnen huis casa mf grote glazen ramen modern minimalistisch ontwerp vooraanzicht gazon zwembad berghelling bloemen

Op een heuvel met uitzicht op Trento staat het huis van schoon beton Casa MF. Het staat tussen een woonwijk, die zich voornamelijk kenmerkt door eengezinswoningen en een groen agrarisch gebied met bos. De woning strekt zich naar het noordoosten uit met een betonnen schil die het gebouw afschermt van het eerder genoemde stedelijk gebied, terwijl het naar het zuidwesten volledig open is naar het omringende landschap. Het abstracte volume van het gebouw past met eenvoud en een soort formele strengheid in deze landelijke context. Het is een horizontale structuur die wordt benadrukt door een droge stenen muur die afloopt naar de vallei.

Zichtbaar betonnen huis met moderne architectuur

zichtbaar betonnen huis casa mf grote glazen ramen modern minimalistisch design achtertrap plantenbak ingang

De structuur van het gebouw is een combinatie van twee zeer materiële elementen – de ene kunstmatig, de andere natuurlijker. Om deze reden doet het volume denken aan een evenwichtsoefening, omdat de vorm zijn evenwicht behoudt over een helling. Dit strekt zich uit door de modellering van het pand in twee verschillende gebieden – een privétuin en een iets meer open groene omgeving.

zichtbaar betonnen huis casa mf grote glazen ramen modern minimalistisch design planten zwembad bergen bloemen

Het gebouw rust ook op de eerste en kijkt uit over de laatste. Vanaf de straat presenteert het zichtbare betonnen huis zich voornamelijk naar binnen en is in wezen minimalistisch gehouden. Solide betonnen vormen creëren een dialoog met de omringende bomen. Deze planten op verschillende niveaus langs de straat, tussen de muren en in de tuin.

zichtbaar betonnen huis casa mf grote glazen ramen modern minimalistisch design uitzicht bergen glas bescherming muur gevel betonplaten

De grensmuur vertegenwoordigt een soort “drempel” tussen een woonwijk en natuurlijke open ruimtes. Achter de muur doorkruis je een reeks gesloten kamers die als “filters” fungeren. Deze openen uiteindelijk door grote glazen ramen naar het omringende landschap en de vallei.

zichtbaar betonnen huis casa mf grote glazen ramen modern minimalistisch design betonnen muur bos toegangspoort straat

De toegangspoort leidt u naar een andere open ruimte met dubbele hoogte, gemarkeerd door een boom. Deze is omgeven door een zware, hangende muur. Dit kenmerk op twee niveaus zet zich voort in de hoofdingangshal.

Praktisch ontworpen interieur

zichtbaar betonnen huis interieur woonkamer modern bank meubilair wit terras

Het woongedeelte strekt zich volledig uit over de eerste verdieping en de zichtbare betonnen muur, die ook van binnenuit zichtbaar is, lijkt met zijn grote glas de doorlaatbaarheid van het interieur en het uitzicht op het zuidwesten te benadrukken. De muren zien eruit alsof ze het omringende landschap omhelzen.

zichtbaar betonnen huis casa mf grote glazen ramen modern minimalistisch design binnentuin gras

Een binnenterras in de tuin, waarrond het woongedeelte zich ontwikkelt, onderstreept de behoefte aan een constante verbinding met de natuur en een aantal verschillende sequenties, perspectieven en verlichting voor de verschillende kamers. De begane grond is bedoeld voor activiteiten met directe toegang tot de tuin en het zwembad. Dit is een lineair element dat zich loodrecht op het gebouw uitstrekt, er gedeeltelijk door wordt afgedekt en zich uitstrekt in de richting van de vallei.

zichtbaar betonnen huis casa mf grote glazen ramen modern minimalistisch design trap houten bank bovenverdieping tuin eerste verdieping

Constructief gezien bestaat het zichtbetonhuis uit een achterwand die door beide verdiepingen loopt. Dit draagt ​​ook de belasting van de dakbalken alsof het zichtbare ribben zijn, die op hun beurt de zwevende vleugel van de constructie ondersteunen met een ophanging.

zichtbaar betonnen huis casa mf grote glazen ramen modern minimalistisch design wijngaard

Het gebruik van zichtbaar beton, met het gebruik van grote vormdelen, benadrukt het essentiële en lineaire aspect van het gebouw en de “zware” constructie op het talud. Glas en groen zijn de andere twee materialen die worden gebruikt omdat ze afsteken tegen de zichtbare betonnen muur. Ze creëren ook een reeks aangename contrasten tussen de gebouwde elementen en de natuur.

*Architecten website

zichtbaar betonnen huis casa mf grote glazen ramen modern minimalistisch design bomen grijze lucht

zichtbaar betonnen huis casa mf grote glazen ramen modern minimalistisch design stenen muur bos glazen schuifdeur vergroening

zichtbaar betonnen huis interieur woonkamer modern terras wandverlichting vooruitzichten

zichtbaar betonnen huis casa mf grote glazen ramen modern minimalistisch design uitzicht op het zwembad bergen raam

zichtbaar betonnen huis casa mf grote glazen ramen modern minimalistisch ontwerp plattegrond boven grafische hellingconstructie

zichtbaar betonnen huis casa mf grote glazen ramen modern minimalistisch design plattegrond