Eetkamer, interieurontwerp

Uitstekend rood eetkamerontwerp

modern interieur - rode muur

De best bekende rode eetkamer is wellicht de eetkamer uit het schilderij ‘The Dessert – Harmony in red’ van Henri Matisse. Het kunstwerk werd geschilderd in 1908 en bevindt zich momenteel in het Hermitage Museum in St. Petersburg, Rusland.

Misschien is de eetkamer van Matisse te gedessineerd en versierd voor moderne smaken. Zoals deze foto’s laten zien, is rood niet alleen dramatisch maar ook een zeer geschikte kleur voor de moderne eetkamer. EEN rode eetkamer is niet voor iedereen weggelegd, in tegenstelling tot de neutrale kleurstellingen maakt het rood een sterk designstatement. Rode muren in de eetkamer bepalen de rest van het interieur. Rood is een warme kleur en zorgt voor een gastvrije sfeer voor uw gasten. Als je kamer op het noorden ligt en er altijd cool uitziet, kies dan de rode kleur.

Rode eetkamer – moderne ontwerpideeën

 modern elegant interieur - gedempt rood

EEN rode eetkamer zal de architecturale structuur van het interieurontwerp benadrukken – de rode kleur heeft al eeuwenlang de voorkeur voor woonkamers of grote balzalen. Om het er moderner uit te laten zien, voegen ze witte accenten toe – zoals deuren, raamkozijnen, plafonds of plafondfriezen.

Rode eetkamer – combinatie tussen elegantie en luxe

 rode accenten in de eetkamer

Als een sterke rode kleur niets voor jou is, kun je voor een donkerdere tint gaan. Gedempt rood of bordeauxrood zal hetzelfde effect bereiken zonder er te helder en opvallend uit te zien. Je kunt de kamer inrichten zonder je zorgen te maken dat het te veel wordt. Een glinsterende witte kroonluchter zet accenten, grote gekleurde afbeeldingen komen tot hun recht. Gouden of witte Rococo-spiegels met ornamenten of dramatische gordijnen zorgen voor een gevoel van luxe.

De eerste keer dat u uw kamer rood geschilderd ziet, zult u niet in shock zijn – als de kamer eenmaal volledig is ingericht, zult u onder de indruk zijn van de gezellige uitstraling. EEN rode eetkamer staat altijd centraal en toont karakter.

door Jaz

rode muur in moderne eetkamer

modern rood interieur

rode decoratie in de woonkamer

stijlvolle klassieke rode eetkamer met kroonluchter

Rode accenten in de eetkamer

rode decoratie in de eetkamer – kroonluchter

wit-rode eetkamer

Wit-rode decoratie in de woonkamer