Eetpatroon

Afvallen met een citroenwaterdieet – de voor- en nadelen op een rij

Citroenwater dieet glas-water-hele-citroen-citroen-wig-keukenhanddoeken

Als je het droomfiguur wilt bereiken en tegelijkertijd voor de ontgifting van je lichaam wilt zorgen, dan is dit iets voor jou Citroenwaterdieet voordat. Citroenen zijn rijk aan vitamine C en magnesium en helpen vet te verbranden. Om deze reden maken ze deel uit van het voedingsplan en zijn ze je beste vriend als je snel een paar kilo’s wilt verliezen. Er zijn echter ook risico’s waarmee rekening moet worden gehouden. Lees verder om enkele dieetopties met citroenwater en hun voor- en nadelen te vinden.

Citroenwaterdieet voor snel gewichtsverlies

Citroenwaterdieet snel-afslank-meetlint-citroen

De klassieke variant van het dieet met citroenwater is een vastenkuur, aangezien je een week lang niets eet en alleen water drinkt met vers citroensap, ahornsiroop of honing en kruiden zoals cayennepeper. Je kunt in een week 2 tot 3 kilo afvallen. Deze variant is echter nogal ingrijpend en gaat gepaard met veel hongersnood. Er bestaat echter een risico op een ongewenst jojo-effect als je direct na het citroenwaterdieet veel en ongezond eet. De verschillende varianten, waarbij je niet zo snel, maar effectiever afvalt, vind je verderop in het artikel.

Citroenwaterdieet: de voordelen

Citroenwater dieetglazen-water-citroen-schijfje-kom-citroenen

Iedereen weet dat citroenen, met hun hoge vitamine C-gehalte, helpen bij verkoudheid en het immuunsysteem versterken. Bovendien remt de zure smaak van citroensap de eetlust af en stillt de grote honger in het dagelijks leven. Vetverbranding wordt bevorderd als de stofwisseling in gang wordt gezet. Bij een dieet neemt de behoefte aan vitamine C in het organisme meestal toe. Als u echter citroenwater drinkt, wordt aan de grotere behoefte voldaan en krijgt het lichaam er genoeg van.

De citroen als antioxidant

Citroenwater dieet voedingsstoffen-hele-citroen-halve-citroen-houten planken

Citroensap bevordert de spijsvertering en beschermt het organisme tegen vrije radicalen, daarom staat het bekend als een antioxidant. Citroen wordt ook gebruikt om collageen te maken en weefsels te versterken. Citroenen worden ook gebruikt in cosmetica omdat ze de huid van puistjes reinigen en rimpels verminderen.

Belangrijke voedingsstoffen in citroen

Citroen-water-dieet-recept-citroensap-persen-water-citroen-bereiden

De citroen wordt vaak een multivrucht genoemd die veel belangrijke voedingsstoffen bevat. Naast het hoge vitamine C-gehalte bevat het ook calcium, kalium en pectine, die de eetlust afremmen. Sporen van vitamine A en ijzer zijn ook te vinden in het gele fruit, waardoor het de multifruit-aanduiding krijgt en het geschikt is voor een citroenwaterdieet.

Citroenwaterdieet: nadelen

Citroenwaterdieet afnemende-glazen-fles-water-citroen-kwarttafel

Afvallen met citroenwater heeft ook enkele negatieve aspecten. Citroenzuur grijpt tanden en veroorzaakt soms tandbederf. Vooral bij de extreme variant van de voeding treden darmklachten en deficiëntieverschijnselen op, die optreden als gevolg van het niet eten van vast voedsel. Het ongewenste jojo-effect en een verhoogde drang om te plassen zijn verdere nadelen van het citroenwaterdieet die in acht moeten worden genomen. Let op: een goed dieet moet alle belangrijke voedingsstoffen in evenwicht brengen.

Drink elke ochtend warm water met citroen

Citroen-water-dieet-warm-water-citroen-citroen-schijfjes-drink-in de ochtend

Ongeacht of je je aan een dieet wilt houden of niet, het is aan te raden elke ochtend op een lege maag een glas warm water en het vers geperste sap van een halve citroen te drinken. Natuurlijk mineraalwater, dat absoluut koolzuurvrij is, is hiervoor het meest geschikt. Water dat te heet is, vernietigt veel van de voedingsstoffen in citroen, dus het is niet geschikt voor citroenwater.

Bescherm tanden op het citroenwaterdieet

Citroen-water-dieet-water-citroen-glas-stro-beschermende-tanden

Om het glazuur van je tanden te beschermen, kun je het water met citroen door een rietje drinken of je mond spoelen na het drinken van het citroenwater. Direct daarna je tanden poetsen is echter niet aan te raden. Het is beter om minimaal een half uur te wachten voordat je gaat ontbijten.

Hoe verbrandt de citroen vet?? 

Citroen-water-dieet-in de ochtend-glas-still-water-halve-citroen-voor-het-ontbijt

Wanneer u een grote hoeveelheid vitamine C binnenkrijgt, geeft het lichaam meer van het hormoon noradrenaline af, dat helpt bij het verwijderen van vet uit vetcellen. De opgeslagen vetten worden door het organisme gebruikt om energie op te wekken. Hierdoor komt de vetverbranding op gang en begin je af te vallen.

Gember Citroen Water Dieet Recept

Citroenwater-dieet-citroen-gember-wortels-glas-gemberthee-citroenschijfjes

Een ander voedsel dat je helpt om af te vallen, is gember. Het wordt beschouwd als een goede aanvulling op het citroenwaterdieet. Om van beide ingrediënten een afslankwater te bereiden, heb je in totaal nodig:

– 1 gemberwortel

– 1 citroen

– honing (of ahornsiroop).

Maak slank water met citroen en gember

Citroenwaterdieet Gemberthee Citroenhoning Gemberwortelschijfjes

De gember wordt geschild, in dunne plakjes gesneden, met kokend water gegoten en minstens tien minuten gelaten. Daarna wordt de honing toegevoegd en beide goed doorgeroerd. Ten slotte wordt het sap uit de citroen geperst en toegevoegd aan het mengsel van gemberthee en honing. Dit slanke water kan koud of warm worden gedronken en het beste voor de maaltijd.

Lichtere variant voor het citroenwaterdieet

Citroen-water-dieet-glas-warm-water-citroen-drink-gezond-in de ochtend

Je kunt afvallen met citroensap zonder je aan een speciaal eetschema te houden als je de hele dag door het water met citroen bij elke maaltijd drinkt. Dit stimuleert de spijsvertering en het lichaam gebruikt het voedsel beter. Met deze variant verlies je echter maar ongeveer een halve kilo per week.

Idee voor voedingsplan voor het citroenwaterdieet

citroen-water-dieet-citroensap-halve-citroen-still-water-warm-glas

Als een voedingsschema wordt aangevuld, kan dit oplopen tot één kilogram per week. Onze tip: Volg het dagelijkse citroenwaterdieet niet langer dan twee weken om maagproblemen te voorkomen. Hieronder presenteren we een 7-daags voedingsplan voor de lichtere versie van het citroenwaterdieet.Elke dag moet onmiddellijk na het opstaan ​​beginnen met een glas warm citroenwater:

Dag 1:

– Ontbijt: havermout met biologische melk en fruitsalade

– Lunch: groentesoep

– Diner: gewokte groenten met kip

Dag 2:

– Ontbijt: gekookt ei, volkoren brood met tomaten en appel

– Lunch: salade met bonen, tomaten en paprika

– Diner: ragout met groenten en volkoren rijst

Dag 3:

– Ontbijt: havermout met melk, eventueel fruit

– Lunch: warme salade met broodjes

– Diner: vis met gestoomde groenten

Dag 4:

– Ontbijt: milkshake met bananen en aardbeien

– Lunch: salade en gebakken aardappel, fruit als toetje

– Diner: paprika met rijst en groenten, gepofte aardappel

Dag 5:

– Ontbijt: sneetje volkorenbrood met gekookt ei en tomaten

– Lunch: visfilet met groenten

– Diner: pasta met groenten

Dag 6:

– Ontbijt: havermout met yoghurt en fruit

– Lunch: grote salade

– Diner: omelet met groenten en champignons

Dag 7:

– Ontbijt: muesli met biologische melk of yoghurt

– Lunch: pizzabrood met groenten

– Diner: volkoren rijst met groenten.

Hoewel je niet langer dan twee weken op het citroenwaterdieet moet gaan, kun je toch elke ochtend genieten van het warme citroenwater.

Combineer citroenwaterdieet met lichaamsbeweging

Citroen-water-dieet-fles-water-citroen-elke-dag-drank-bij-maaltijd

Afvallen met citroenwater wordt beschouwd als de beste aanvulling op regelmatige lichaamsbeweging. Als beide worden gecombineerd, krijg je een dagelijks gevoel van welzijn en veel sneller resultaat in afslanken. Onthoud dat elk dieet een combinatie is van gezond eten en regelmatige lichaamsbeweging.