Eetpatroon

Dieet voor diabetes – het juiste dieet kan u helpen

bloedglucosemeter appel peer voeding voor diabetes meetlint

Diabetes is de snelst groeiende en verspreidende ziekte ter wereld. Wereldwijd hebben ongeveer 347 miljoen mensen diabetes. Er zijn twee soorten diabetes – diabetes type 1 (afhankelijk van insuline) en diabetes type 2 (zonder insuline, maar die in de loop van de tijd kan evolueren naar diabetes type 1).

Dieet bij diabetes – de oorzaak van de ziekte

diabetes ziekte genezen bloedmonster bloedsuikerspiegel

Dieet bij diabetes – De onderliggende oorzaak van diabetes zijn problemen met de alvleesklier, die twee belangrijke functies vervult. De eerste is de afgifte van spijsverteringsenzymen. De tweede taak van de alvleesklier is het afscheiden van insuline uit bètacellen, die betrokken zijn bij het transport van glucose naar elke cel in het lichaam.

Als de functies van de pancreascellen worden verzwakt, tast dit zowel de basisfuncties van de pancreas aan. Als de situatie echter aanhoudt, wordt de overactieve alvleesklier onderactief. Dus de klier begint minder insuline te produceren.

Officiële diabetes wordt beschouwd als een auto-immuunprobleem waarbij lymfocyten de bètacellen aanvallen en vernietigen. Volgens de huidige kennis ligt de belangrijkste oorzaak van diabetes in de toename van vet in de voeding. Hierdoor werken de bètacellen niet samen met de glucose die de cellen van het organisme niet kan bereiken. Ze reageren door een signaal te geven dat ze honger hebben, meer insuline afscheiden om te dragen en dit creëert de vicieuze cirkel waarin de bloedsuikerspiegel hoog is en als gevolg daarvan mensen diabetes hebben. Daarom zijn vet en zuur voedsel een belangrijke oorzaak van diabetes.

Dieet voor diabetes om het lichaam te ontgiften

gezonde voeding voor diabetes groenten fruit kiwi peterselie

Er is een verstandige oplossing en het ligt in het proces van ontgifting en regeneratie van het endocriene systeem – vooral de alvleesklier. Met behulp van de geneeswijze kan ongeneeslijke diabetes een geneesbare ziekte worden. In tegenstelling tot de conventionele geneeskunde blijkt uit jarenlange ervaring en praktijk dat fruit als dieet voor diabetes niet mag worden verminderd tijdens de genezingsperiode. De beste resultaten worden bereikt door het elimineren van de zware eiwitten zoals vlees, zuivelproducten, eieren, vis, vetten en complexe koolhydraten zoals brood en pasta, geraffineerde voedingsmiddelen en ook meer fruit en groenten.

Dieet voor diabetes – Vermijd zwaar voedsel

fruit fruit dieet diabetes voeding geen fast food

Wij raden u aan uw eetpatroon aan te passen en te beginnen met een dieet als u diabetes heeft. In het begin mogen te zoete vruchten niet worden geconsumeerd. Het is gedurende deze tijd dat de bloedsuikerspiegel wordt gereguleerd. Ongeveer een week na de startmodus kun je ook zoet fruit eten. Bij het reinigen van het bloedplasma begint het herstel van het endocriene systeem en de pancreas. Het gebruik van tabletten of injecties wordt geleidelijk afgebouwd, afhankelijk van het type diabetes.

Dieet bij diabetes met fruit

fruitsalade diabetes bramen aardbeien munt mango

De volgende voedingsmiddelen worden aanbevolen voor de eerste aanpassingsperiode in het dieet voor diabetes:

Vruchten voor voeding bij diabetes – appels, bosbessen, bramen (10 per dag), veenbessen, frambozen, aardbeien, meloen, watermeloen, rode grapefruit, mango, sinaasappels, peren, kiwi’s, pruimen.

Dieet voor diabetes door groenten

diabetes groenten voeding gezond krop sla bloemkool aubergine courgette

Dieet voor diabetes met groenten – tomaten, wortelen, broccoli, asperges, spinazie, sla, komkommer, sperziebonen, rode uien, broccoli, bloemkool.

Specerijen voor de voeding bij diabetes

voeding voor diabetes kruiden dieet gezondheid

In het dieet met specerijen en kruiden voor diabetes zijn basilicum, koriander, oregano, munt en kaneel toegestaan.

Dieet bij diabetes – spruiten en zaailingen

spruiten voeding voor diabetes gezond genezen ingrediënt

Zaailingen staan ​​al bekend om hun positieve eigenschappen en effecten. Om deze reden zijn ze ook belangrijk voor de voeding bij diabetes (6-7 per dag). Chinese bonen, rucola, smeerwortel, broccoli, koolrabi zijn geschikt.

Dieet voor Diabetes – Na de beginfase zijn sommige dierlijke producten toegestaan

groenteschotel diabetes tomaten paprika komkommer ei ham

Voor de volgende fase van het diabetesdieet moet uw dagelijkse menu voor 70% uit fruit en groenten bestaan, en de rest uit zaden en noten. Er zijn ook glutenvrije granen zoals quinoa, amarant, boekweit, gierst en zelden bruine rijst en maïs. Maar ook minimale hoeveelheden peulvruchten zoals kikkererwten, bonen, linzen kunnen worden toegevoegd.

Recept voor dieet bij diabetes met kaneel

dieet voor diabetes kaneelrecept kaneelstokjes genezen

Voeg 3 theelepels kaneelpoeder toe aan 300 tot 400 ml kokend water en kook 20 minuten op laag vuur. Laat het trekken, doorzeef en drink 3 keer per dag.

Dieetrecept voor diabetes met fenegriek

Fenegriek gerecht ingrediënt voeding voor diabetes recept

4 theelepels fenegriekzaden worden over 250 ml lauw water gegoten en 24 uur bewaard. Dan mix je dat de volgende dag in de blender en zeef je door. Drink het mengsel 3 keer per dag.

voeding voor diabetes salade fruit aardbeien druiven mandarijn

verleden dieet voor diabetes paprika selderij wortelen bloemkool

salade eten diabetes gezondheid dieet aardbeien bosbessen

bananen watermeloen fruit diabetes peer sinaasappel ananas

groentevoeding voor diabetes paprika geel rood tomatensalade

schotel diabetes gezond cherrytomaat kaas paprika

fruit banaan appel geen snoep dieet diabetes