Eetpatroon

Wat moeten we eten voor en na het sporten – voeding voor een topfiguur

sport dieet maaltijden top figuur natuur vrijheid feel good

Als je regelmatig sport en enthousiast bent over sportactiviteiten, kunnen onze tips je helpen “wat voor en na” Eet sport”Je lichaam voorzien van de juiste voeding zodat je snel in topvorm komt.

We eten nooit of zelden voor en na het sporten omdat we niet goed geïnformeerd zijn

Muesli yoghurt tussendoor licht lepels amandelbessen gezond uithoudingsvermogen

Een volle maag kan ervoor zorgen dat je je misselijk en moe voelt. Door honger zou je je uitgeput en machteloos voelen.

Precies om deze redenen moet je jezelf een lichter ontbijt gunnen – yoghurt, vers fruit of een handvol noten en je hebt je lichaam goed voorbereid op intense stress. Als u langer dan 30 minuten traint, overweeg dan goed wat u voor en na doet Eet sport, want direct na de inspanning moet uw lichaam zich voornamelijk bezighouden met koolhydraten om de glycogeenvoorraad te herstellen. Vers of gedroogd fruit in combinatie met een glas melk wordt hier als volledig voedsel beschouwd.

hoge kwaliteit voedsel eiwit ei verhogen energiebron

Sporters hebben meer eiwitten nodig in vergelijking met mensen die maar zelden sporten. Voor iedereen is echter 1,5 – 1,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht aan te raden. Aanvullende voedingsmiddelen moeten worden vermeden, natuurlijke voedingsmiddelen zijn veel gezonder.

Water en vitamines – een belangrijk onderdeel van het eet-voor- en-na-trainingsplan

fruit citroen sinaasappel limoen kiwi vitamineC neutrale achtergrond

Wat te doen voor en na? Eet sport drinkwater niet hoeven uit te sluiten. Als u geen water drinkt tijdens het sporten, zal het lichaam uitgedroogd raken. Dit vermindert het uithoudingsvermogen. Probeer tijdens het sporten af ​​en toe een slokje water te nemen. Het menselijk organisme heeft gemiddeld 2 – 2,5 liter water per dag nodig. De zogenaamde sportdranken winnen steeds meer aan populariteit en zijn vooral geschikt voor sporters. Ze bevatten water, suiker en mineralen en gaan uitdroging tegen. Als u dergelijke dranken koopt, moet u er in ieder geval voor zorgen dat ze niet meer dan 10 g koolhydraten per 100 ml vloeistof bevatten. Dat zou ook leiden tot uitdroging.

De intense fysieke activiteit verhoogt het risico op verkoudheid en griep, daarom adviseren de voedingsdeskundigen een extra inname van vitamine C en vitamine E via functionele voedingsmiddelen – sinaasappels, citroenen, kiwi’s, noten, plantaardige oliën, zaden. Beta-caroteen- en seleniumproducten moeten ook in het dagmenu worden gebruikt.

Correcte en gezonde eetgewoonten voor en na de training beloven een heerlijk gevoel van welzijn en een veel beter charisma!

Er zijn talloze soorten gezonde voeding beschikbaar

energieplan aardbei meloen watermeloen banaan perzik kers vilefalt grote hoeveelheid

Bètacaroteen helpt kracht te herstellen na inspanning

voor na het sporten beta-caroteen eten lekker en gezond griep vermijden

Een licht ontbijt maakt trainen succesvol en plezierig

fruit en yoghurt magere framboos heerlijke juiste voeding