fitness

Eenvoudige nekoefeningen tegen spanning en nekpijn

nekoefeningen tegen nekpijn gespannen nek nekspieren losmaken cervicalgia monitor computer stare

Als u de hele dag achter de computer zit of als uw lichaamshouding niet optimaal is op het werk, kunnen deze eenvoudige nekoefeningen bijzonder nuttig zijn. Of je nu vannacht in een vreemde lichaamshouding hebt geslapen of uren strak naar de monitor hebt gestaard, je krijgt uiteindelijk last van een gespannen nek of pijn. Een kramp is niet alleen vervelend en uiterst oncomfortabel, het kan ook leiden tot hoofdpijn en rugklachten. Bovendien kan constante spanning in de nek een chronisch probleem worden en uiteindelijk leiden tot cervicalgie.

Om u te helpen nekpijn te verminderen, hebben we enkele ongecompliceerde en effectieve nekoefeningen voor u samengesteld. Nadat je een lange, warme douche hebt genomen om de spieren te ontspannen, kun je deze nekoefeningen proberen voor een beetje onmiddellijke verlichting. Hierdoor zul je je goed voelen en misschien zelfs je algehele lichaamsconditie verbeteren.

Eenvoudige nekoefeningen om uit te proberen

nekoefeningen tegen nekpijn gespannen nek nekspieren losmaken cervicalgie spreken op de werkplek

We manipuleren onze gewrichten in de loop der jaren veel en op een gegeven moment beginnen ze tekenen van slijtage te vertonen. Artritis beïnvloedt bijvoorbeeld de halswervels naarmate we ouder worden. Na jaren ons hoofd te steunen zijn deze niet meer zo sterk. Als u regelmatig nekpijn heeft, moet u natuurlijk eerst naar een specialist, orthopedisch chirurg, reumatoloog of osteopaat. Ze kunnen je ook adviseren over therapieën, bijvoorbeeld door fysiotherapie, yoga of Pilates aan te bevelen.

U kunt echter ook thuis basis nekoefeningen voor stijfheid proberen. Rek- en spierversterkende oefeningen helpen je nek soepel te houden en pijn te verlichten. Vergeet niet om je nek zachtjes te bewegen tijdens het doen van de oefeningen. Vermijd plotselinge bewegingen of spiertrekkingen. Bovendien kunt u een oefening stoppen als deze uw nekpijn verergert.

Nekoefeningen in zittende positie

nekoefeningen tegen nekpijn gespannen nek nekspieren losmaken cervicale pijn zitten loslaten

Deze zachte stretch is voornamelijk gericht op de zijkanten van je nek. Ga eerst plat op de grond zitten met je benen gekruist of in een stoel. Strek je rechterarm naast je rechterknie of langs de rechterkant van de stoel. Leg je linkerhand op je hoofd en kantel deze langzaam naar links. Oefen lichte druk uit met je hand om het rekken intenser te maken. Om een ​​diepere rekking te voelen, kunt u uw rechterknie of de zitting van de stoel vasthouden. Dit stabiliseert de romp en stelt u in staat om de nekoefeningen op de zijkanten te concentreren. Houd één kant 30 seconden vast en til dan langzaam je hoofd op. Herhaal deze rekoefening voor de andere kant van je nek.

Omarmen terwijl je zit

nekoefeningen tegen nekpijn strakke nek nekspieren losmaken nekpijn

Gebruik je handen om een ​​diepe nek- en dijbeenrek uit te voeren. Ga lekker op een stoel of op de grond zitten. Sluit je handen op de achterkant van je hoofd en ga zitten met een rechte rug. Laat je heupen stevig op de stoel rusten. Begin vanaf hier langzaam je handen op je dijen te drukken en je kin tegen je borst te drukken. Terwijl je naar beneden drukt, gebruik je de hielen van je handen om je hoofd weg te trekken van je schouders. Dit zal de nekoefeningen versterken. Houd deze positie ten minste 30 seconden vast en til dan langzaam je hoofd op terwijl je je handen loslaat.

Rug- en nekoefeningen

nekoefeningen tegen nekpijn gespannen nek nekspieren maken cervicale van achteren los

Je kunt dit uitrekken doen terwijl je bijna overal staat. Het biedt een diepe rek aan de zijkanten van je nek. Sta met je voeten op heupbreedte uit elkaar, armen langs je lichaam. Pak je billen met beide handen vast en houd je linkerpols vast met je rechterhand. Gebruik je rechterhand om je linkerarm voorzichtig te strekken en trek hem dan voorzichtig van je lichaam af. Om de intensiteit van de oefening in de nek te verhogen, laat u uw rechteroor langzaam naar de schouder zakken. Blijf 30 seconden zo en wissel dan van kant.

Vaste kanteling

nekoefeningen tegen nekpijn strakke nek nekspieren losmaken cervicalgie vast kantelen

Hier is een ontspannende stretch voor je nek en schouders die ook kan helpen hoofdpijn en slaperigheid te voorkomen. Ga met je schenen en voorhoofd op de grond staan ​​in de yogahouding van het kind. Houd deze positie een paar ademhalingen vast en werk aan het verlengen van je ruggengraat terwijl je je borst naar je dijen ontspant. Als je klaar bent, vouw je je handen achter je in een dubbele vuist. Doe een poging om je handpalmen samen te knijpen om de expansie in je schouders te vergroten. Steek daarna je handen zo hoog mogelijk op. Verplaats het gewicht naar voren door in te ademen en je heupen van je hielen te tillen. Rust op je hoofd en strek vervolgens je handen zo dicht mogelijk bij de vloer. Blijf 10 seconden zo en laat dan je heupen weer zakken tot aan je hielen. Houd nog 10 seconden stil en til je heupen weer op. Herhaal deze cyclus vijf of meer keer en voltooi deze nekoefeningen met je armen aan weerszijden van je benen weer in de positie van het kind.

Zittende hartopener

nekoefeningen tegen nekpijn gespannen nek nekspieren losmaken cervicalgie zitten hartopener

Rek in deze efficiënte positie door de voorkant van je nek, borst en schouders. Begin door op je hielen te zitten alsof je in buikligging komt. Leun achterover en plaats uw handpalmen op de grond ongeveer 8 tot 10 inch achter u, zodat uw vingertoppen naar voren wijzen. Druk je handen stevig in de vloer om je borst op te tillen, je rug te buigen en je heupen naar je hielen te duwen. Om deze nekoefeningen effectiever te maken, laat je je hoofd achter je zakken en strek je nog meer door je nek en de voorkant van je borst. Blijf 30 seconden zo en til dan je hoofd en romp op.

Nekoefeningen overbruggen

nekoefeningen tegen nekpijn gespannen nek nekspieren losmaken cervicale brug

Ten slotte laten we je kennismaken met een klassieke yogahouding waarmee je kunt bepalen hoeveel je je nek strekt door je heupen op te tillen. Begin plat op je rug te liggen en plaats je armen langs de zijkanten van je lichaam. Buig je knieën en plaats je voeten op de grond. Kom zo dicht mogelijk bij je billen en houd ze op de breedte van je heupen uit elkaar. Zorg ervoor dat beide voeten evenwijdig aan elkaar zijn. Met je handpalmen en voeten stevig in de vloer gedrukt, til je je heupen van de vloer. Houd deze positie aan of sluit je handen onder je bekken en strek je armen uit. Beweeg uw gewicht heen en weer om uw schouderbladen dichter bij elkaar te brengen. Laat nog eens 30 seconden verstrijken en til je heupen op. Om deze nekoefeningen af ​​te maken, laat u uw billen geleidelijk op de grond zakken. Strek vervolgens uw onderrug door uw knieën op te tillen naar uw borst.