fitness

Fitness tegen depressie – hoe oefeningen ons humeur verbeteren

fitness tegen depressie training met gewichten - sportoefeningen verbeteren - de stemming

Er wordt gezegd dat sport een waardevolle hulp is bij depressies door ons humeur te verbeteren en ons meer ontspannen door het leven te laten gaan. De regelmatige bezoeken aan de sportschool kunnen tegen depressie helpen en ons er zelfs tegen beschermen, beweren wetenschappers. Elke dag een training van 30 minuten en we zullen een aanzienlijke verbetering van onze emotionele toestand ervaren. Dit is wat de American Association for Mental Health aanbeveelt.

Fitnesstraining – een succesvolle remedie tegen depressie

Trainen met gewichten is effectief tegen depressie

Frequente fysieke activiteit verbetert het gevoel van eigenwaarde en vermindert stress, aldus de onderzoekers. De training zou ook stress en een depressieve emotionele toestand kunnen voorkomen, maar ook als remedie tegen depressie en dienen emotionele onrust. Mensen die regelmatig sporten, hebben ongeveer 30% minder kans op het ontwikkelen van depressie en dementie dan hun leeftijdsgenoten die niet sporten.

Tegen depressie – doe aan sport

fitnesstraining voor stemmingsoefeningen regelmatig strekken

De onderzoekers bevelen een oefenprogramma aan dat fungeert als een ‘regulator’ van onze stemming. Maar ze zeggen ook dat we het niet moeten overdrijven – want dan kunnen we ook negatieve effecten veroorzaken. Je zou bitchier kunnen worden en jezelf afsluiten. Het is erg belangrijk om de juiste oefeningen te kiezen die bij ons en onze fysieke mogelijkheden passen.

Duurtraining in de sportschool vermindert stress

Fitness workout voor vrouwen fitness workout oefeningen

De beste manier voor beginners om het beste trainingsprogramma in de sportschool te bereiken met een professionele trainer. Zij kunnen uw capaciteiten en huidige capaciteiten beter inschatten en een individueel en perfect programma voor u samenstellen. Het is belangrijk om bij dit alles het plezier van de sport niet te verliezen. Het is beter om het rustig aan te doen en overbelasting van je lichaam te voorkomen.

De goede fysieke vorm tovert een glimlach op je gezicht

Fitness oefeningen tegen depressie met bar

En zodra jij en vooral je lichaam gewend zijn aan alle nieuwe oefeningen, zie je al snel het plezier in de oefening. Wie zou niet trots zijn op elk verloren pond of alle nieuwe spieren die eruit komen? En als je trots bent op je lichaam en je uithoudingsvermogen, ben je over het algemeen meer tevreden met jezelf – de beste basis voor een leven zonder depressie!