fitness

Hula Hoop Fitness: Instructies en de beste oefeningen voor een slanke taille!

Uren achter de computer zitten op kantoor en ontspannen op de bank na het werk – zo ziet het dagelijks leven er voor velen van ons uit en het gebrek aan lichaamsbeweging leidt tot een aantal ziekten, zoals brandend maagzuur en obesitas. En we hebben vaak gewoon geen tijd voor een inspannende Tabata workout of een bezoekje aan de sportschool. Daarom zoeken steeds meer mensen naar alternatieven om effectief buitenshuis of thuis te sporten. Om succes te behalen en sport een integraal onderdeel van ons leven te maken, is het belangrijk om een ​​activiteit te vinden die we leuk vinden. Wat heb je sinds je kindertijd niet meer gedaan dat de afgelopen jaren steeds populairder is geworden in de fitnesswereld? Het antwoord is: laat hoelahoep om je middel cirkelen. Wie had dat ooit gedacht? Hula Hoop Fitness verstrakt de maag, stimuleert de vetverbranding, verbetert ons evenwicht en heeft een positief effect op ons cardiovasculaire systeem. En? Nieuwsgierig? Lees dan verder – u vindt bij ons alleen gedetailleerde instructies en de beste oefeningen voor een slanke taille!

Abdominale benen billen training hoelahoep training trainingsplan zonder gewichten

Als je denkt dat hoelahoep alleen voor kinderen is, denk dan nog eens goed na. Dit eenvoudige apparaat kan plezier toevoegen aan uw fitnessroutine en u tegelijkertijd geweldige trainingen voor het hele lichaam bieden. Comfortabele kleding, wat ruimte, 30 minuten en natuurlijk een hoelahoep – dat is alles wat je nodig hebt en je bent klaar om te gaan! Het maakt niet uit of je 5 of 50 jaar oud bent – Hula Hoop Fitness is altijd leuk en een goede stemmingsverbetering! Talloze fitnessbeïnvloeders en beroemdheden, waaronder Beyoncé, Michelle Obama en zelfs basketballegende Shaquille O’Neill hebben de trend herontdekt en zweren bij de snelle resultaten. We kennen tenslotte allemaal de stevige maag en het geweldige figuur van Beyoncé, toch??

Hula Hoop Fitness biedt tal van gezondheidsvoordelen

Hoelahoep Afslanken Buik Oefeningen Zelfgewichttraining voor thuis

De hoelahoep werd eind jaren vijftig over de hele wereld bekend toen de Amerikaanse speelgoedfabrikant “Wham-O” hem als kinderspeelgoed op de markt bracht. De naam is samengesteld uit de Hawaiiaanse dans “Hula” en het Engelse woord voor band “Hoop”. In de loop van de tijd hebben mensen echter geleerd dat de hoelahoep ook perfect is om af te slanken.

 • Goedkoop en draagbaar – Zijn overvolle sportscholen, fitnesslessen of saaie cardiotoestellen niets voor jou? Dan ben je bij een hoelahoeptraining in goede handen. Of je nu buiten in het park of voor de tv zit terwijl je naar je favoriete serie kijkt – het is het ultieme apparaat voor een 20 minuten durende workout thuis! En het beste? Afhankelijk van het merk kost zo’n band maar tussen de 10 en 30 euro. Hoe kun je daar niet van hem houden??
 • Afvallen met een hoelahoep – Calorieën verbranden terwijl we een geweldige tijd hebben – klinkt dat niet als een droom? Maar het is echt waar – Hula Hoop Fitness geeft ons niet alleen een stevige maag, het stimuleert ook de vetverbranding en verhoogt onze hartslag! Volgens een studie uitgevoerd door de American Council of Exercise ligt het calorieverbruik tussen de 400 en 800 calorieën per uur, afhankelijk van de intensiteit en het fitnessniveau.
 • Versterkt de kernspieren – Hoelahoep is een van de beste rugpijnoefeningen die de kernspieren versterkt en onze balans verbetert. Dit is vooral handig voor mensen met een kantoorbaan. Door de continue voor- en achterwaartse beweging wordt spanning in de onderrug losgelaten en wordt de flexibiliteit van de wervelkolom verbeterd.

Hoelahoep voor het afslanken van het hele lichaam met je eigen gewicht

 • Volledige lichaamstraining – Naast de buik en rug belast een hoelahoeptraining ook het onderlichaam. Om de band zo lang mogelijk op peil te houden, worden de benen, billen en dijen echt gepromoot en gemaakt om te branden.
 • Stress verminderen – Het omcirkelen van de hoepel om je middel tijdens het luisteren naar bijvoorbeeld muziek heeft een ontspannend en kalmerend effect. Tijdens de training wordt het lichaam overspoeld met veel endorfines, wat je geest leegmaakt en stress verlicht.
 • Gezinsgerichte activiteit – Tussen werk, school, sport, ouderschap en al het andere dat daarbij hoort, hebben we vaak geen tijd om te trainen. Maar dit is precies waar Hula Hoop Fitness kan ingrijpen. Organiseer een kleine wedstrijd met uw gezin om te zien wie de band het langst om zijn middel kan houden. Je kunt dus twee vliegen in één klap slaan – word fit terwijl je quality time doorbrengt met je kinderen!

Vind de juiste hoelahoep

Lichaamsgewicht Training Abs Oefeningen Hoelahoep Workout

Om het beste uit je training te halen en het leuk te maken, is de juiste hoelahoep enorm belangrijk. Inmiddels zijn er talloze modellen op de markt met verschillende gewichten, maten en gemaakt van verschillende materialen. Het klinkt misschien als een contradictio in terminis, maar hoe lichter het gewicht, hoe moeilijker het is om de band te laten draaien. Een hoelahoep tussen de 1 en 2 kg is ideaal om de basisbewegingen en de juiste techniek aan te leren en is dus ideaal voor beginners. Om de juiste maat te bepalen hebben we een trucje voor je: plaats de band voor je op de grond en als hij tussen het schaambeen en de navel zit, dan is de maat precies goed.

En zo gemakkelijk is het om hoelahoep te leren

Hoelahoep Fitness Buikoefeningen

Zoals bij elke andere sport geldt hetzelfde voor Hula Hoop Fitness: oefening baart kunst! Als je er sinds je kindertijd niet mee hebt gespeeld, kun je er in het begin wat moeite mee hebben. Als het de eerste keer niet perfect werkt en je hebt wat langer nodig om de beweging onder de knie te krijgen, wanhoop dan niet. Met regelmatig oefenen zal het heel snel werken, dat beloof ik! En zo werkt hoelahoep:

 • Zet je benen iets wijder dan heupbreedte en houd de hoelahoep ter hoogte van je onderrug.
 • Je kunt een voet naar voren zetten als je wilt.
 • Geef de hoepel dan een beetje zwaai en beweeg je heupen heen en weer of van links naar rechts.
 • Om ervoor te zorgen dat je armen tijdens de oefening niet in de weg zitten, raden we je aan ze in een lichte hoek omhoog te houden.
 • Zorg ervoor dat je benen licht gebogen zijn en je rug recht is.
 • Zodra de band naar beneden glijdt, buigt u uw knieën lichtjes om hem weer op te tillen. Om de moeilijkheidsgraad bij hoelahoeptraining te verhogen, zou je je voorste been kunnen optillen zodat je maar op één been staat.

Deze oefeningen moeten worden opgenomen in uw trainingsroutine

Hula Hoop Fitness full body trainingsplan met je eigen gewicht

Een hoelahoeptraining is eigenlijk veel meer dan alleen de hoepel om je middel laten cirkelen. Of je nu een triceps-workout doet om je maag strakker te maken of rugpijn te verlichten, de keuze aan oefeningen is gevarieerder dan je zou denken!

 • Triceps-extensie – Alleen omdat je geen dumbbells in huis hebt, wil nog niet zeggen dat je je armen niet kunt strekken. Houd de hoelahoep achter je hoofd met je armen gestrekt. Kijk vooruit en houd je rug recht. Laat de hoelahoep nu naar achteren zakken door uw ellebogen licht te buigen en terug te keren naar de startpositie. Doe 3 sets van elk 15 herhalingen.
 • Sit-ups en crunches voor een stevige maag – We weten allemaal dat buikspieroefeningen niet bijzonder leuk zijn. Maar dat kan snel veranderen met de Hula Hoop! Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en plaats de hoepel lichtjes geheven onder je hoofd. Til vervolgens je rug en schouders van de vloer en houd de positie ongeveer 10 seconden vast. Keer terug naar de startpositie en doe in totaal 3 sets van elk 10 herhalingen. Het wordt nog inspannender als u uw voeten op het andere uiteinde van de band plaatst en tegelijkertijd uw armen en benen gestrekt optilt.

Hoelahoep Fitness Buik Benen Billen Thuis Workout met je eigen gewicht

 • Russische twist is een van de beste oefeningen om toe te voegen aan je hoelahoeptraining om de laterale buikspieren te activeren. Ga op de grond zitten en til je benen iets op. Houd de band met beide handen stevig vast en draai eerst links en dan rechts. Zorg er hierbij voor dat je rug recht blijft.
 • Hoelahoep Fitness voor de rug – Als u vaak last heeft van rugpijn, moet u zeker rugrekoefeningen opnemen in uw trainingsroutine. De volgende beweging is ideaal om de spanning in de rug te verlichten. Ga op heupbreedte van elkaar staan ​​en houd de band ongeveer 1 meter van u af. Leun erop, houd je rug recht, rol de band heen en weer.

Hoelahoeptraining voor gewichtsverlies Abs-trainingsoefeningen