fitness

Joggen voor beginners: welke kleding past bij jou?

stuifsneeuw hardlooptips joggen beginners

Joggen is altijd een populaire sport geweest. De meeste beginnende sporters kiezen er ook voor om te gaan joggen. Het volgende bladzijde biedt bijvoorbeeld een duidelijk trainingsplan voor beginners. Maar de kleding die gedragen wordt, moet ook passen. Er bestaat zeker niet zoiets als de juiste kleding voor iedereen tijdens het hardlopen. De voorkeuren zijn verschillend, in principe kun je in alle ademende kleding lopen. Natuurlijk gaat sporten voor de meeste mensen om sporten, niet om er goed uit te zien. Toch wordt stijlvolle sportkleding steeds belangrijker, niet alleen voor vrouwen. Het aanbod functionele kleding voor hardlopen is inmiddels groot. Er zijn modieuze, kleurrijke kleding voor mannen en vrouwen.

Joggen voor beginners – Dit is wat goede hardloopkleding moet bieden

De juiste sportkleding-jogging voor beginners kiezen

Waarom zou ik bij de Joggen voor beginners speciale hardloopkleding kopen? In theorie kun je beginnen met hardlopen in joggingbroek en een katoenen T-shirt, wat natuurlijk heel goed werkt. Maar hoe langer je rent, hoe meer je zweet. De kleding neemt het zweet op. Een katoenen T-shirt plakt na korte tijd aan je lichaam en je begint te bevriezen, vooral in de winter.

Functionele kleding daarentegen is ademend. Speciale vezels transporteren vocht naar buiten. Ook als je veel zweet, blijft het lichaam droog en kan het niet afkoelen. Dergelijke speciale kleding is daarom erg belangrijk, zeker in de koelere seizoenen.

Joggen voor beginners – pas je hardloopkleding aan het seizoen aan

Kledingideeën zomertraining fit blijven

Er is nu hardloopkleding voor elk seizoen. In de zomer is lichte kleding voldoende, korte shorts en een mouwloos shirt zijn oké. Om jezelf tegen de zon te beschermen, kan ook in de zomer langere hardloopkleding nuttig zijn. Het assortiment verwarmende hardloopjassen en hardloopbroeken met thermische functie is nu bijzonder groot voor de winter. Thermische kleding beschermt tegen vocht, verwarmt en voert vocht af naar buiten.

Het hoofddeksel mag ook niet worden vergeten bij koude temperaturen, omdat het lichaam boven het hoofd aanzienlijk kan afkoelen. Speciale fleecekleding voor hardlopers is hier ideaal. Bij temperaturen onder het vriespunt maken handschoenen ook deel uit van de uitrusting.

Zumba kleding – Kleurrijke fitnesskleding die met je meebeweegt

Sieraden en kleding vakkundig combineren – 27 ideeën met een eigen stijl

Coole kleding voor babyjongens – 55 stijlvolle outfits

Praktisch: functionele kleding die het hele jaar door gedragen kan worden.

Drift winter regenachtig weerbestendig joggen voor beginners

Veel fabrikanten hebben hardloopjacks met afneembare mouwen en broeken in hun assortiment, die in de zomer kort zijn.

Tip: Beginners overschatten vaak de temperaturen, ze kleden zich te dun om te sporten. Kleed je passend voor de temperatuur, het is altijd makkelijker om iets uit te doen dan te bevriezen tijdens het hardlopen.

Speciale hardloopkleding voor regenachtig weer en functioneel ondergoed voor dames en heren

Beginners kopen de juiste kleding volgens de tijd van het jaar

Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, laat slecht weer je er dan niet van weerhouden om je nieuwe sport te beoefenen. Hardloopkleding voor regenachtig weer is ademend en toch waterdicht. Dunne, waterdichte regenjassen die je kunt aantrekken zijn praktisch. Ze kunnen het hele jaar door gedragen worden, in de winter draag je er gewoon een warmer thermoshirt onder.

Een lichte regenjas kan ook tijdens het hardlopen om de taille worden geknoopt als dat niet nodig is. Jassen die tot een heel klein pakketje kunnen worden opgevouwen en vervolgens aan bijvoorbeeld een riem kunnen worden bevestigd, zijn praktisch.

Als je echt door plassen of natte weilanden wilt lopen, denk dan ook aan het weer bij het kiezen van schoenen. Want er zijn nu hardloopschoenen voor elk seizoen, luchtige schoenen voor de zomer en regenbestendige, warme hardloopschoenen voor de winter.

Ongeacht het seizoen hebben alle vrouwen een sportbeha nodig. Dit ondersteunt de borst, wat niet alleen prettig is, maar ook het weefsel op lange termijn beschermt. De fabrikanten hebben meestal verschillende modellen voor verschillende sporten in hun assortiment. De ondersteuningsfunctie varieert van lichte tot medium tot sterke ondersteuning. De bh moet ook passen bij de borstomvang. Vrouwen met een kleine buste redden het met een hardloopbeha met een lichte steunfunctie, terwijl bij een grotere buste de maximale steunfunctie moet worden gekozen.

Bovendien kan, afhankelijk van het seizoen, speciaal hardloopondergoed zinvol zijn. Ademend ondergoed voor dames en heren voert zweet van het lichaam af. Warm thermisch ondergoed voor hardlopers verdient in de winter de voorkeur. Ski-ondergoed kan ook worden gedragen.

Winter en regen

houd de natuur joggen ga schoenen kopen kleding

Afhankelijk van de buitentemperatuur heb je nodig:

– Thermisch ondergoed dat je beschermt tegen onderkoeling.

– Hardloopjack en -broek moeten warm zijn, let op de temperatuuraanbevelingen van de fabrikant.

– Denk er ook aan het juiste hoofddeksel te dragen en, indien nodig, handschoenen.

– De hardloopschoenen zelf moeten ook een beetje warmer zijn, afhankelijk van de tijd van het jaar.

– Indien nodig kunnen thermische sokken worden gedragen.

Als het regent, heb je niet alleen warme, maar ook regenbestendige kleding nodig.

– Conventionele regenjassen zijn niet geschikt om mee te hardlopen omdat ze niet ademend zijn.

– Regen Functionele kleding van de fabrikant van sportartikelen beschermt je tegen regen en voert toch vocht naar buiten.

– Je hebt minimaal een regenbroek en een hardloopregenjas met capuchon nodig.

– Waterdichte schoenen, als alternatief zijn er ook regenhoezen voor hardloopschoenen.

– Denk ook aan verkeersveiligheid op donkere dagen Iedereen die in het verkeer is, zou de voorkeur geven aan kleurrijke hardloopkleding.

zomer

damesjogging voor beginnersmodellen kopen

De zomer is de beste tijd om te rennen, maar als het echt warm is, mag hardloopkleding niet te strak zitten.

– Lichte, ademende stoffen zijn hier het middel bij uitstek. Tegelijkertijd beschermen ze tegen UV-straling en houden ze vervelende muggen en andere insecten weg in het bos.

– Sportondergoed met hoog absorptievermogen houdt het lichaam droog in de zomer.

– Denk ook aan een hoed om je te beschermen tegen de zon.

Wat moet ik uitgeven aan goede hardloopkleding??

buitenshuis natuur kleding herfst vrouwen tips

Om lang plezier te hebben van hardlopen, moet je niet besparen op hardloopkleding. Er zijn enorme kwaliteitsverschillen, merkkleding van hoge kwaliteit is comfortabel om te dragen en is ook nog eens duurzaam. Maar het hoeft niet de huidige mode te zijn, zoek naar speciale aanbiedingen, bijvoorbeeld in de sale of op internet.

Ondertussen beweegt ook sportkleding mee met de mode, met minstens twee keer per jaar nieuwe collecties op de markt. De oudere modellen worden dan vaak tegen een gereduceerde prijs aangeboden, b.v. B. in winkels zoals mysportworld.de. Natuurlijk kan je dat Draag functionele kleding, want het belangrijkste criterium voor hardloopkleding moet natuurlijk functionaliteit zijn. In geval van twijfel, doe het zonder het nieuwste ontwerp en kies voor een gereduceerd merkproduct van vorig jaar.

Functionele kleding is ook verkrijgbaar bij discountwinkels, maar onafhankelijke tests hebben keer op keer aangetoond dat dergelijke goedkope hardloopkleding niet altijd doet wat het belooft. Vaak zijn de materialen niet ademend. De grootste kwaliteitsverschillen zitten in de schoenen, het onderwerp hardloopschoenen is een onderwerp op zich. Vraag zeker advies aan speciaalzaken en koop hardloopschoenen die passen bij uw voeten en uw loopstijl. Goed schoeisel is essentieel om gewrichten en gewrichtsbanden te beschermen tijdens het hardlopen.

Conclusie: Met de juiste functionele kleding is hardlopen bij elk weer leuk. Functionele kleding is vooral belangrijk in de koudere maanden van het jaar en ook bij vochtig, regenachtig weer. Investeer iets meer in goede sportkleding, want de kwaliteitsverschillen zijn groot en rechtvaardigen de iets hogere prijs van de merkproducten.