fitness

Top 10 van de beste cardiotoestellen voor effectieve duurtraining in de sportschool!

 Elke sportschool heeft een specifieke ruimte die alleen is bedoeld voor cardiotraining. Veel mensen vinden cardio nogal saai. Laten we eerlijk zijn – er zijn interessantere dingen te doen dan 30 tot 40 minuten op de loopband of hometrainer te zitten. Duurtraining is echter een essentieel onderdeel van elk trainingsprogramma. Vooral degenen die graag wat kilo’s kwijt willen, kunnen niet om een ​​cardio-unit heen. Cardiotraining is zeker niet alleen geschikt om af te vallen – het heeft een positief effect op het cardiovasculaire systeem en verbetert ons uithoudingsvermogen. In dit artikel laten we je kennismaken met de top 10 beste en meest effectieve cardiotoestellen die je zou kunnen opnemen in je trainingsplan.

Cardio-apparatuur Gym Duurtraining Gewichtsverlies Voordelen

Volgens experts moet je streven naar een duurtraining van minimaal 30 minuten, 3 tot 4 keer per week – of je nu wilt afvallen of gewoon fit wilt blijven. Hoewel de selectie cardio-apparaten in de sportschool enorm is, zijn ze niet allemaal gelijk gemaakt. Sommige verbranden meer calorieën, terwijl andere, zoals de hometrainer, onze knieën en gewrichten ontlasten. Fietsen, traplopen of klimmen zorgen voor een beetje afwisseling tijdens de training: probeer verschillende machines – het hoeft niet altijd de goede oude loopband te zijn! Onthoud echter dat goede resultaten altijd gepaard gaan met een uitgebalanceerd en gezond dieet.

Cardio-apparatuur: de roeimachine is de meest effectieve van allemaal

De beste cardio-apparatuur voor gewichtsverlies Voordelen van roeimachines

Duur- en krachttraining gecombineerd in één – niet voor niets wordt de “allrounder” roeimachine beschouwd als de meest effectieve cardio-machine in de fitnessstudio. Het zorgt voor een fijne afwisseling en is ideaal voor inspannende HIIT-trainingen met hoge intensiteiten, waardoor de vetverbranding nog meer wordt gestimuleerd. De intense bewegingen belasten verschillende spiergroepen, waaronder armen, schouders, rug, buikspieren, dijen en benen. In 1 uur roeien verbrand je tot 800 calorieën en ongeveer 55 gram vet per uur. Een ander voordeel is dat de roeitrainer extreem ontlastend is voor de gewrichten en daarom een ​​goede optie is voor mensen met overgewicht. Om tot goede resultaten te komen is het essentieel om aandacht te besteden aan een zorgvuldige en correcte uitvoering. Als je een beginner bent, is het raadzaam om eerst een trainer te raadplegen die je kan laten zien hoe je het apparaat correct gebruikt.

Indoor skiën met de nieuwe SkiErg cardio-machine

Versaclimber cardio-machine fitnesstraining voor gewichtsverlies

Hou je van skiën? Dus wat als we u vertellen dat u hiervoor niet meer naar de Alpen hoeft te rijden? SkiErg is een geheel nieuwe trend in de fitnesswereld die de volgorde van bewegingen van langlaufen nabootst. Het is ontwikkeld door voormalige topskiërs om de prestaties en het uithoudingsvermogen in de wintersport te verbeteren. Terwijl de meeste cardio-apparatuur voornamelijk het onderlichaam gebruikt, gebruikt de SkiErg vooral de buik- en bovenlichaamspieren.

StairMaster voor slanke en stevige benen

De beste cardioapparatuur Stairmaster voor uithoudingsvermogentraining voor gewichtsverlies

Of het nu in de sportschool is of in het dagelijks leven – traplopen is ongetwijfeld een van de meest effectieve methoden om de vetverbranding te stimuleren en de benen en billen te versterken. De Stairmaster, ook wel Stepmill genoemd, is een cardiomachine die vergelijkbaar is met een roltrap en traplopen simuleert. Omdat alle spiergroepen van het onderlichaam worden getraind, is de machine vooral populair bij vrouwen. Trainen op de Stairmaster verhoogt de hartslag, waardoor de stofwisseling wordt gestimuleerd en je kunt, afhankelijk van de intensiteit, tot 600 calorieën per uur verbranden. Door de bewegingssequenties te variëren, gebruik je verschillende spieren en zorg je voor een beetje afwisseling. Hier zijn enkele opties:

  • Een trede overslaan is hetzelfde als bij een normale trap als je haast hebt en twee stappen tegelijk neemt.
  • Zijwaarts de trap opgaan – Om dit te doen, moet u zijwaarts voor de cardio-machine gaan staan ​​en licht kruisen zodat u voldoende ruimte heeft voor uw twee voeten op de trap.
  • Smeergeld belast de billen – strek daarbij het been dat recht naar achteren zwaait. Als je een beginner bent, raden we aan om in een langzaam tempo te beginnen, zodat je aan de beweging kunt wennen.

AirBike – Het fitnessapparaat voor beginners en professionals

Airbike cardio-machine fitness studie cardio-machines effectief

Visueel doet de AirBike denken aan een combinatie van hometrainer en crosstrainer en is het een van de beste cardiotoestellen die het hele lichaam tegelijk belast. Hiermee verbrand je tussen de 400 en 600 calorieën per uur. Hij is voorzien van stevige, beweegbare armgrepen die verbonden zijn met een ventilator. Door aan de wielen te draaien ontstaat er lucht en de weerstand is geheel afhankelijk van je eigen intensiteit. Hoe sneller je draait, hoe inspannender en effectiever de training wordt. Rij je daarentegen langzamer, dan is de weerstand logischerwijs lager. De AirBike past zich automatisch aan je kracht en bewegingen aan en is daardoor bij uitstek geschikt voor zowel beginners als topsporters.

De loopband – de klassieker bij uitstek

Loopbandtraining afslankende cardio-apparatuur

Gemakkelijk te gebruiken en ongetwijfeld zeer effectief – het zou geen verrassing moeten zijn dat de goede oude loopband een van de beste cardio-apparaten is die er zijn. Vooral joggers die in de winter niet zonder hardlopen willen, komen met de loopband aan hun trekken. Het cardioapparaat draagt ​​niet alleen bij aan gewichtsverlies, maar verbetert ook ons ​​uithoudingsvermogen, coördinatie en cardiovasculaire gezondheid. Daarnaast bieden de nieuwe modellen verschillende instellingen zodat je zelf de hellingshoek en snelheid kunt bepalen. Op deze manier kun je verschillende spiergroepen optimaal gebruiken en ervoor zorgen dat er geen verveling ontstaat. De loopband is bijzonder geschikt om een ​​beetje op te warmen voor de krachttraining. Afhankelijk van je lichaamsgewicht en intensiteit verbrand je tot 800 calorieën en ongeveer 60 gram vet.

Fietsergometer is een van de meest populaire cardiotoestellen voor thuis

Apparaten voor cardio-gewichtsverlies Home Cleaner Voordelen van duurtraining

Hoewel veel mensen in de sportschool over het hoofd zien, is een hometrainer bijna net zo effectief als een loopband of elliptische trainer en heeft hij tal van voordelen te bieden. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, werkt het veel spiergroepen, waaronder benen, billen, dijen en armen. Met een hoge intensiteit worden tot 600 calorieën per uur verbruikt. Vergeleken met de meeste cardiotoestellen, zit u meestal tijdens het trainen, wat weer ontlastend is voor de gewrichten. Daarom is de hometrainer een zeer goede keuze voor mensen met overgewicht of mensen met gezondheidsbeperkingen. De hoogte van het zadel en de hoek van het stuur zijn verstelbaar. De weerstand en de hellingen kunnen ook individueel worden aangepast. Iedereen die liever thuis traint, is bij een fietsergometer in goede handen – het kost niet veel en is ook ruimtebesparend.

SkillMill – de loopband met een verschil

gebogen loopband skillmill cardio-machine duurtraining afslanken

Een andere geweldige cardio-machine die u kan helpen effectief af te vallen, is de SkillMill. Dit is een soort gebogen loopband, die echter volledig zonder motor werkt en alleen met je eigen fysieke kracht wordt bediend. Omdat je al het werk zelf doet en geen knop hoeft in te drukken om de snelheid te verhogen of te verlagen, vereist het veel meer concentratie dan de klassieke loopband. De laatste onderzoeken tonen aan dat het gemiddelde calorieverbruik op de SkillMill 30-40% hoger is.

Smelt het vet met de Spin Bike

Voordelen van spinningfiets Cardio-apparatuur voor thuis

Spinnigcursussen, ook wel indoor cycling genoemd, worden steeds populairder en worden nu in bijna alle fitnessstudio’s aangeboden. Dit houdt in dat je een uur lang zonder pauze op een hometrainer fietst, meestal op ritmische en motiverende muziek. Veel mensen denken dat de spinningfiets niets meer is dan een klassieke fietsergometer. Maar ze konden niet meer ongelijk hebben. In tegenstelling tot de hometrainer heeft een spinbike geen remmen of stationair draaien. Met andere woorden – de pedalen worden gedurende de hele trainingssessie en met wisselende intensiteit betrapt. Met een goede spinsessie kun je in een uur tot 1.000 calorieën en ongeveer 65 gram vet verliezen, wat behoorlijk indrukwekkend is. De weerstand van de cardio-machine wordt meestal individueel aangepast, waardoor het ideaal is voor zowel beginners als mensen met problemen met hun knieën, heupen of rug.

Boogtrainer voor een volledige lichaamstraining

Arc Trainer Cardio-machine voor thuisuithoudingstraining Voordelen

De Arc Trainer is een andere vrij nieuwe en geweldige cardio-machine die een loopband, elliptische trainer en traptrainer in één combineert. Als het gaat om het bepalen van het meest effectieve apparaat dat gemakkelijk is voor onze knieën en gewrichten, loopt de Arc Trainer ongetwijfeld voorop. In tegenstelling tot hardlopen trainen de beweegbare hendels met multigrip-stangen niet alleen de benen en billen, maar ook het hele bovenlichaam.

VersaClimber is een echte alleskunner

Cardio-apparatuur sportschool Versaclimber cardio-apparaat

De VersaClimber was eind jaren 80 al een totale hit en viert dit jaar een grote comeback. Het bootst het beklimmen van een rotswand na en steeds meer professionele trainers en Hollywoodsterren zweren bij de voordelen van de cardio-machine. De VersaClimber is een van de beste cardiotoestellen voor een intensieve full-body workout waarbij alle belangrijke spiergroepen zoals schouders, armen, rug, dijen en billen actief worden betrokken. Een training van 20 minuten op het fitnessapparaat staat gelijk aan ongeveer 1 uur hardlopen in een gematigd tempo op de loopband.

Roeimachine om effectief af te vallen duurtraining de beste cardio-machine