fitness

Trendsporten 2020: trailrunning, fitness workouts en rolschaatsen zijn helemaal hot op dit moment!

“Ik sport dit jaar meer!” Dit is een van de meest populaire nieuwjaarsvoornemens rond de jaarwisseling. Maar dit jaar werd dit voornemen door de Corona-crisis een echte uitdaging. Toch hebben velen hun sportieve activiteiten niet opgegeven, maar zich gewoon aangepast aan de huidige situatie. We laten zien welke de trendsporten van 2020 zijn en hoe deze zijn beïnvloed door de epidemie. Van trailrunning tot rolschaatsen tot spannende thuistraining, het jaar had veel te bieden. Blijf geïnspireerd, misschien kun jij volgend jaar deze sporttrends ook bekijken!

De pandemie van het coronavirus heeft een grote impact gehad op de trendsporten in 2020

Trendsporten 2020 sterk beïnvloed door de Coronacrisis

COVID-19 heeft dit jaar een grote impact gehad op onze activiteiten. Je mocht wekenlang niet naar restaurants en bars, het gezichtsmasker werd een belangrijk onderdeel van ons uiterlijk en grote evenementen werden afgelast. Ook onze fysieke fitheid heeft te lijden gehad van de beperkingen als gevolg van de pandemie, aangezien ook sporthallen en fitnessstudio’s lange tijd gesloten waren.

De Corona-crisis heeft ook een grote impact op de trendsporten 2020. Dit jaar zijn sportactiviteiten die zowel buiten als thuis kunnen worden beoefend het populairst. Buitensporten en thuistrainingen genieten momenteel een enorme populariteit.

Trailrunning is trendy op dit moment. Tips voor trendsporten

Maar wat wordt er eigenlijk bedoeld met trendsporten? Is het een innovatieve doorontwikkeling van een traditionele sport of is het een nieuw soort beweging? Eigenlijk allebei. Zowel een nieuwe sportsoort als tegelijkertijd populaire sportactiviteiten kunnen worden omschreven als een trendsport. Onder andere sporten die nu via social media bekend worden, zijn te omschrijven als trendsporten. In dit bericht hebben we de coolste dingen verzameld om dit jaar te doen.

Outdoortrendsporten 2020

Outdoor trend sport 2020 trailrunning pad

Voor velen was buiten sporten dit jaar de enige optie. Maar er is nog tijd om enkele van de outdoortrendsporten van 2020 te proberen. Of je nu op een terrein rent, op een airboard over de hellingen vliegt of op de goede oude rolschaatsen rijdt, de keuze is aan jou.

Trailrunning – hardlopen in de natuur

Trailrunning trend 2020 tips joggen over heuvels en dalen

Ben je al enorm verveeld met de bekende, urban runs? Probeer dan eens te wandelen in het hart van de natuur. Trailrunning is een uiterst veelzijdige sport die joggen combineert met wandelen en zo tegelijkertijd je benen en bovenlichaam traint. De variëteit traint het bewegingsapparaat, waarbij het oneffen terrein grote concentratie en aandacht vereist.

Je hoeft niet in de bergen te zijn om trailrunning te doen. Het is belangrijk om paden te kiezen die zo natuurlijk mogelijk zijn, die worden gekenmerkt door hellingen en dalingen en natuurlijke obstakels. Verschillende apps voor buitensporters kunnen worden gebruikt om een ​​geschikte route te vinden.

Trendsporten 2020 wintertrail hardlopen in de sneeuw

Trailrunning is eigenlijk meer dan een fysieke inspanning. Je luistert naar je lichaam en je sensaties, je voelt je goed en je waardeert de plek waar je loopt. Al deze verschillende gevoelens maken het mogelijk om in harmonie met de natuurlijke omgeving te trainen.

Trendsporten 2020 voor wintersporters: airboarden

Wintersporttrends 2020 airboarding helling

Ben je een gepassioneerd skiër of snowboarder, maar wil je iets nieuws proberen? Waarom glijd je tijdens je volgende wintervakantie niet met de voorkant naar beneden van de helling? Airboarding is de wintersporttrend voor alle wintersporters die hun adrenaline willen laten pompen. Aangezien dit een wintersport is, kun je de trendsport in de overige maanden van het jaar uitproberen.

Airboarden is eigenlijk geen nieuwe sport, maar wint op dit moment enorm aan populariteit. Je ligt op een soort luchtkussen met handvatten (een airboard genoemd) en glijdt de skipiste af. Concentratie is erg belangrijk bij airboarden, aangezien de airboard een snelheid bereikt van meer dan 100 kilometer per uur. Dus niet voor bangeriken!

Rolschaatsen versus inline skaten

Rolschaatsen Trensport 2020 rolschaatsen

Alles van vroeger is tegenwoordig trendy en dat geldt natuurlijk ook voor de sportwereld. Zowel de rolschaatsen uit de jaren 80 als hun opvolger, de inline skates uit de jaren 90, maken dit jaar een comeback. Naast de nostalgische gevoelens die ze bij ons oproepen, brengt de bijbehorende sport veel positieve effecten met zich mee voor onze gezondheid.

Net als bij veel andere trends komt de hype met rolschaatsen van social media. Na tiktoker-show Ana Coto uit de VS hoe je op de juiste manier rolschaatst, werd de wereld gek van de trend uit de jaren 80. Naast modieus is rolschaatsen ook een geweldige workout voor dijen en billen.

Buitensporten inline skaten zijn terug in 2020

Hetzelfde geldt voor inline skaten. Met weinig inspanning wordt een maximaal effect bereikt. Als je op zoek bent naar een goede training voor je billen en benen die ook nog eens erg leuk is, dan kun je de oude inline skates uit de kast halen en op de stepjes slaan!

Train thuis – DE trainingsmethode in 2020

Thuis trainen balletdans workout

Thuistrainingen – elke sportliefhebber heeft ze in 2020 geprobeerd. De coronacrisis betrapte ons onvoorbereid en na de volledige lockdown in het voorjaar moesten alle alternatieve sporten ervoor kiezen om fit te blijven. Maar dit heeft geresulteerd in enkele van de coolste trendsporten in 2020.

Trainen met de hoelahoep

Hoelahoep Training Trend Sport 2020

Wist je dat de kleurrijke hoelahoep die we kennen van kinds af aan perfect is voor een effectieve sixpack-workout? Je gebruikt natuurlijk niet de kleine hoelahoep voor kinderen uit de speelgoedwinkel, maar speciale hoelahoep, die meestal gevuld wordt met zand of water voor meer inspanning.

Als het om lichaamsbeweging gaat, is het belangrijk om een ​​oefenmethode te vinden die leuk is, zodat fysieke activiteit een vast onderdeel van je routine wordt. Als een training leuk is en je er naar uitkijkt, is de kans groter dat je eraan vasthoudt en gemotiveerd bent om te blijven verbeteren. Dit is wat de hoelahoeptraining je brengt. Het biedt oefeningen voor een slanke taille, strakke dijen, rug, armen en kernspieren. Probeer het!

Blijf fit met een trampoline workout

Trendsporten 2020 mini-trampoline voor thuistraining

Een goede workout op de minitrampoline is effectiever dan joggen! Wetenschappers bewezen dit al in de jaren tachtig. Sinds dit jaar heeft de trampoline ook in klein formaat een plekje in eigen huis gevonden. Het is verbazingwekkend hoe nuttig zo’n klein apparaatje kan zijn. Het verbetert niet alleen het uithoudingsvermogen, maar versterkt ook de hele kernspieren. Plezier is ook gegarandeerd.

Mini trampoline workout trend sportoefeningen

Maar voordat u een minitrampoline voor uw huis koopt, moet u ervoor zorgen dat uw ruimte geschikt is. Springen op de trampoline kan behoorlijk luidruchtig zijn, wat de buren zeker niet leuk vinden. Ook heb je een bepaalde kamerhoogte nodig om de oefeningen correct uit te kunnen voeren. Het is beter om goed advies in te winnen alvorens te kopen om slechte aankopen te voorkomen.

Trendsporten 2020: HIIT yoga

HIIT training trend workout voor thuis

Een combinatie van spanning en ontspanning is de populairste trend onder yogafans. HIIT yoga biedt een uitgebalanceerde mix van veeleisende stretching en intense HIIT-oefeningen die alle spiergroepen tegelijk trainen. Wanneer yoga en krachttraining samenkomen ontstaat er een veelzijdig trainingsprogramma dat zorgt voor balans en ontspanning en tegelijkertijd veel calorieën verbrandt door maximale inspanning.

En hoe werkt het eigenlijk? Intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT in het kort) drijft je tot het uiterste. Deze trendsport is zeer veeleisend en daardoor zeer effectief. U hoeft niet lang te wachten op goede resultaten. Yoga daarentegen werkt en rekt de spieren, wat stress vermindert en de stemming verbetert.

Trendsporten 2020 HIIT yoga dumbbells yogamat

De innovatieve HIIT-yoga is een intervaltraining – je begint met een HIIT-interval, waarin je traint en je spieren spant, en dit wordt gevolgd door het yoga-interval, dat de pols tot rust brengt en de gestreste spiergroepen van de vorige. Rekt het interval voorzichtig uit. Deze trendworkout is uitermate geschikt voor alle yogaliefhebbers die eens iets nieuws willen proberen.

Balletdans workout

Balletdansworkout voor benen en billen

Tijdens de lange dagen van lockdown was iedereen op zoek naar activiteiten die hen in goede vorm zouden houden zonder saai te worden. Als gevolg hiervan zijn dansworkouts ook enorm populair geworden. Zo makkelijk kan iedereen het proberen: zoek gewoon een geschikte video op YouTube en doe mee.

Of het nu hiphop, salsa of zumba is – de mogelijkheden zijn legio. Een van de nieuwste dansworkouts voor thuis dit jaar is de balletdansworkout. Dit verbetert de houding en traint je billen en benen. En het beste van alles – er is geen speciale uitrusting vereist: de oefeningen kunnen gemakkelijk op de stoel worden uitgevoerd.

Fitness workouts weer in opmars na heropening

Fitness workout groepstips Corona

Voor het uitbreken van de pandemie en na de heropening, boden de sportscholen veel spannende trainingen aan. Sommige, zoals dansworkouts, kunnen ook binnen je eigen vier muren worden uitgevoerd, terwijl andere, zoals spinning, dure fitnessapparatuur vereisen. Daarnaast is de motivatie bij een groepstraining groter. Als je je bezoek aan de sportschool al opnieuw hebt opgestart, kun je de populaire fitness-workouts ook zelf uitproberen. Houd er rekening mee dat de corona-regels van staat tot staat verschillen en informeer u vooraf over de huidige situatie in uw regio.

Spinning als populaire fitnesstrend

Trendsporten 2020 draaien in de sportschool

Als je op zoek bent naar een effectieve groepstraining, dan zijn spinningcursussen iets voor jou. Tegenwoordig zijn er veel coole alternatieven voor het klassieke indoor fietsen beschikbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van een spinningles in het donker en met harde muziek? De black bike workout is een fitnesstrend uit de VS die je al in Duitsland kunt uitproberen. Hij tilt fietsen in de sportschool naar een hoger niveau. De zaal is verduisterd, overal klinkt toffe muziek en je traint in clubsfeer. Klinkt geweldig, nietwaar?