Garderobe & gangmeubilair

De voordelen van garderobesets voor kleine en grote gangen

Garderobeset in hoogglans wit met beukenhouten bankje

De meeste gangen of entrees hebben een vermeende tekortkoming gemeen: ze zijn smal of klein. Daarom is het probleem van het kiezen van het juiste meubilair bij bijna iedereen bekend. Wat kun je op 2-4 vierkante meter plaatsen? Hoe kies je halmeubilair dat voldoende opbergruimte biedt voor allerlei soorten kleding en schoenen en toch niet rommelig oogt? Functionele garderobestangen, comfortabele compacte garderobekasten en smalle schoenkippers lossen deze problemen in één keer op. Moderne garderobesets helpen de orde te bewaren en bieden vele andere voordelen.

Garderobesets zijn flexibel inzetbaar

Garderobeset, licht eiken, met klassieke en moderne handgrepen

Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat een garderobeset uit meerdere onderdelen. Wat een set meestal bevat, is een kapstok voor jassen en sjaals en een schoenenkast. De individuele meubelstukken kunnen individueel in elkaar zetten en aanpassen aan uw eigen behoeften. Daarnaast verschillen de meubels in diepte, breedte en hoogte, zodat je het verborgen potentieel van elke ruimte kunt benutten.

Alle halmeubels zijn meestal verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen daarom worden aangepast aan een breed scala aan behoeften. Meet voor het kopen de ruimte zorgvuldig om onaangename verrassingen te voorkomen. Er is weinig ruimte, Een compacte kledingkast met enkele kapstokhaken en een wandspiegel kan voldoende zijn. Eventueel kun je meerdere stuks van dezelfde serie aanschaffen mocht achteraf blijken dat je niet genoeg planken of kasten hebt.

Garderobe muurhaken hout in de kleine hal

Het onbetwiste voordeel van garderobesets is van hen flexibiliteit. U kunt de kastcombinaties wijzigen door de componenten te herschikken of nieuwe toe te voegen. Daarom wordt dit gangmeubel zo gewaardeerd in huurappartementen. Bij verhuizing naar een nieuw appartement kan de halgarderobeset gemakkelijk worden meegenomen, aangezien de meeste onderdelen niet eens voorgemonteerd hoeven te worden.

Garderobesets creëren een harmonieuze totaalindruk

Stel je eigen garderobeset samen, mat wit en modern eiken

Een ander voordeel is: de uniforme look. Alle losse onderdelen in de garderobeset zijn in dezelfde stijl gehouden en creëren een harmonieus ruimtegevoel. Gangmeubels die optimaal op elkaar zijn afgestemd zijn niet alleen praktischer om als set te verkrijgen, maar maken ook indruk met hun aantrekkelijke uiterlijk. Of het nu gaat om vintage drijfhouteffect, klassieke landhuisstijl of moderne betonlook – de grote keuze aan garderobesets laat qua design niets te wensen over.

Bij het kiezen van kleuren en materialen moet u ook rekening houden met de grootte en locatie van uw gang. Donkerhouten meubelen zien er bijvoorbeeld niet zo elegant en stijlvol uit in een donkere gang als in een ruime en lichte inkomhal met goed geplaatste kunstverlichting en veel natuurlijk licht.

Licht houten ladekast, ronde wandspiegel en kamerplant

Het grote pluspunt van de garderobesets ben jij aantrekkelijke prijs. Maatwerk meubelen passen zich tot op de millimeter nauwkeurig aan de lokale omstandigheden aan, maar zijn veel duurder. Tegelijkertijd zorgt de verscheidenheid aan ontwerpen voor hetzelfde resultaat in termen van de uniciteit van het interieur als bij het samenstellen van een “individuele” set. Bovendien zijn halmeubels in een set veel goedkoper dan afzonderlijk. Iedereen die online surft, zal zeker aanbiedingen vinden tegen absolute spotprijzen!

smalle gang parketvloer zwarte kast bank muur spiegel

Afbeelding 1: RHEINE © Innostyle – Innostyle Möbelvertriebsgesellschaft mbH & Co. KG

Afbeelding 2, 4: BILBAO, SOSLO © Germania Werk Krome GmbH & Co. KG

Afbeelding 3: pixabay.com © luntan6644

Foto’s 5, 6: envato.com © bialasiewicz