Garderobe & gangmeubilair

Schoenenrekontwerp als alternatief voor de schoenenkast als er niet genoeg ruimte is

Schoenenrek ontwerp -schoenenkast-ruimtebesparend-rond-zit-in-het midden

Met schoenen voelt elke vrouw hetzelfde als met kleding – je hebt er nooit genoeg van. Als je hem koopt, denk je niet aan opbergen en al snel is er geen ruimte meer om hem op te bergen. Schoenenkasten en opbergsystemen zijn goed ontworpen en geproduceerd, maar nemen aanzienlijk meer ruimte in beslag. Als alternatief is er Schoenenrek ontwerp, dat zorgt ook voor orde, maar maakt de uitbundige schoenencollectie ook optisch aantrekkelijk.

Schoenenrekontwerp dat ruimte bespaart

Schoenenrek ontwerp -schoenenkast-ruimtebesparend-witte-wand-kast-eenvoudig

Opbergsystemen voor schoenen, zoals schoenenkasten, beschermen schoenen tegen stof en licht en verlengen zo hun levensduur. Schoenenrekken zijn juist geschikt om de paren die je in het dagelijks leven of gewoon vaker draagt ​​binnen handbereik te houden. Ze zijn op een open manier ontworpen en bevinden zich meestal in de gang, die ook deel uitmaakt van de garderobe. Het grootste voordeel van schoenenrekken is dat ze voldoende ventilatie mogelijk maken. Vaak worden schoenen in de schoenenkast gezet terwijl ze nog vochtig zijn, en kunnen ze vies worden en zelfs gaan schimmelen.

Schoenenrekontwerp voor wandmontage

Schoenenrek design -open-metalen-platen-wandmontage-ruimtebesparend

Voordat schoenen in de schoenenkast worden opgeborgen, moeten ze droog en goed geventileerd zijn. Het duurt even en dan kunnen ze op de open schoenenplanken in de gang worden geplaatst. Omdat schoenen altijd zichtbaar zijn, kan de entree er al snel slordig uitzien. Ze verzamelen relatief snel stof op de planken en bij blootstelling aan direct zonlicht wordt het leer poreus en verbleekt de stof. Bewaar ze ten behoeve van je schoenen permanent achter gesloten deuren of in dozen.

Creatief schoenenrekontwerp – bevestig schoenen aan de muur

Schoenenrekontwerp -schoenenkast-ruimtebesparende-magneetbordwand

Schoenen sieren de voeten, maar ze kunnen ook de muren in de gang versieren. Shoeblox is een zeer interessant opbergsysteem dat gebruik maakt van magnetische krachten. Gemonteerd op een metalen plaat aan de muur, kan een paar schoenen worden bevestigd met behulp van magneten. De magnetische krachten trekken elkaar zeer sterk aan en door de grote spanning verschuiven ze niet en blijven stabiel op het specifieke punt.

 Schoenenrekontwerp – bevestig schoenen aan de muur met magnetische platen

Schoenenrek ontwerp -schoenenkast-ruimtebesparende-magneet-muur

De panelen kunnen overal op de muur worden geplaatst, zodat de schoenen creatief in het interieur kunnen worden geïntegreerd. Als een soort functionele decoratie dient deze fancy schoenenopberger als blikvanger en kun je met één handbeweging het gewenste paar schoenen krijgen.

Uitzonderlijk schoenenrekontwerp met golfvorm

Schoenenrekontwerp -schoenenkast-ruimtebesparend-golfstaal-vrijstaand

Deze beugel is te omschrijven als een vrijstaande plank met een bijzondere vorm. Het is gemaakt van plaatstaal dat op een golfachtige manier is vervormd. In de golven past het voorste deel van de schoen en het achterste deel hangt in de lucht. Op deze manier kunnen zes paar schoenen in de gang worden geparkeerd zonder deze te beperken en natuurlijk zonder tijdrovende montage en zonder in de muur te boren.

Eenvoudig Schoenenrekontwerp voor schoenen met hoge hakken – raster

schoenenrek-design-ruimtebesparende-grid-high-heels-high-heels

Hakken en hoge hakken zijn gemakkelijk op te bergen als ze worden opgehangen. Een raster met openingen die groot genoeg zijn om de hiel losjes te laten passen, is hiervoor zeer geschikt. Zo’n schoenenrek kun je zonder problemen zelf maken. Zoek gewoon een rooster dat stevig genoeg is en leun het tegen de muur.

Maak zelf een schoenenrekontwerp – van een oude ladder

schoenenrek-ontwerp-ruimte-bespaar-houten-ladder-muur

Open schoenenrekken waar niet te veel paren in passen, kunnen ook door u zelf worden ontworpen. Hier worden oude meubels en accessoires gebruikt. Deze oude houten ladder is bijvoorbeeld gedeeltelijk gedemonteerd en slechts voor de helft bewaard gebleven. Aan de achterkant worden de planken ondersteund door twee gekruiste houten latten zodat de schoenen niet achterover kantelen. De ladder kan nonchalant tegen een muur worden geleund en functioneel, maar ook decoratief worden gebruikt.

Ruimtebesparend schoenenrek voor wandmontage – houten planken 

Schoenenrek-design-schoenenkast-ruimtebesparende-houten-wandmontage

Als de ruimte niet te veel is, kunnen creatieve zelfgemaakte ontwerpen worden gebruikt. Elke vrije ruimte kan worden geoptimaliseerd en gereorganiseerd voor opslag. In een hoek bijvoorbeeld welke planken met een driehoekige vorm kunnen worden geplaatst en direct aan de muur kunnen worden gemonteerd. Een andere mogelijkheid is om rechthoekige planken om een ​​centrale as te binden en terug aan de muur te plaatsen. Hierdoor wordt er geen vloeroppervlak ingenomen, lijkt de ruimte niet krap en liggen de schoenen niet chaotisch op de grond.

Schoenenrekontwerp met geometrische vorm 

Schoenenrek-design-schoenenkast-ruimtebesparend-diagonaal-geometrisch

Geometrische figuren kunnen perfect in en naast elkaar worden geplaatst en dienen zo als een perfecte bron van ideeën voor verschillende bestelsystemen. Aan de andere kant omschrijft een paar schoenen een wig of, eenvoudiger, een driehoek als een solide lichaam. In deze gedachtegang past zoals gewoonlijk niet slechts één paar schoenen in een balk, maar twee. Misschien hebben de ontwerpers ook zoiets overwogen toen ze dit schoenenrekontwerp voor een sportetalage maakten.

Zet schoenenopbergers in de spotlight

schoenenrek-design-schoenenkast-ruimtebesparende-bibliotheekkast-decoratie-hoge hakken

Elke weelderige schoenencollectie verdient het om goed gepresenteerd te worden. Zo krijgen de schoenen een andere betekenis en dienen ze als een soort decoratief object. Naast foto’s en planten of in aparte afdelingen met gerichte verlichting, worden ze een andere blikvanger.

Schoenenrekontwerp – zet de schoenencollectie in de schijnwerpers

schoenenrek-design-schoenenkast-ruimtebesparende-hoge-hak-verlichting

Moderne woonconcepten besparen ruimte door slim schoenenrekdesign

Schoenenrek-design-schoenenkast-ruimtebesparend-hout-onder-trap

Bij de concepten voor kleine appartementen zijn er altijd wel wat inspiraties te vinden om slim ruimte te besparen zonder het totaalbeeld te beschadigen. In dit eenkamerappartement is al het nuttige geoptimaliseerd tot één constructie van hout. De ruimte onder de trap wordt gebruikt voor opslag. Een deel ervan bestaat uit open planken en de andere uit uittrekbare schoenenrekken. Indien nodig worden deze naar buiten geduwd. In gesloten toestand blijft alleen een discreet houten oppervlak zichtbaar, dat helemaal niet openklapt.

Optimaliseer de ruimte onder de trap met het schoenenrekontwerp

Schoenenrek-design-schoenenkast-ruimtebesparende-lade-onder-trap

Dit schoenenrekontwerp bespaart niet alleen ruimte, schept meer orde, maar vermijdt ook het visuele chaotische effect waar schoenenrekken meestal mee worden geassocieerd.

Schoenenrekontwerp – torenachtig opbergsysteem voor schoenen en accessoires

Schoenenrek-design-schoenenkast-ruimtebesparend-ladesysteem

Dit opbergsysteem is een ander voorbeeld van een succesvol kleinhuisconcept. De lades en vakken gebruiken de volledige hoogte van de kamer en reiken bijna tot aan het plafond. Deze kunnen in- en uitgeschoven worden, maar hoe kom je bij de top? De onderste compartimenten fungeren, wanneer uitgetrokken, als treden die u omhoog klimt om de bovenste te openen.

Schoenenrekontwerp – schoenenkast met verspringende elementen

Schoenenrek-design-schoenenkast-ruimtebesparende-offset-elementen

Sommige schoenenrekken maken indruk met hun slimme en bijzonder fantasierijke ontwerp, terwijl andere de opslagruimte optimaliseren. Sommige zijn ook zelf te ontwerpen als je een flinke dosis vakmanschap hebt. Laat je schoenen in het juiste licht schijnen of discreet verdwijnen. Je hebt keuze te over!

Schoenenrek ontwerp merk zelfgemaakt

Schoenenrek-design-schoenenkast-ruimtebesparende-lades-hout