gevelbekleding

Ideeën voor wanddecoratie met kleur – maak zelf muurschilderingen van bergen

Wanddecoratie met kleur creatief-kinderkamer-muurdecoratie-vliegtuig

Kleuren en patronen spelen een belangrijke rol bij het ontwerpen van muren en kunnen elke saaie muur verfraaien. Een nieuwe trend zijn muurschilderingen van bergen en bergen, die een kinder- of slaapkamer kunnen omtoveren tot een ontspannende oase. In plaats van kant-en-klare muurfilms te kopen, kun je een creatieve kiezen Wanddesign met kleur doe het zelf en tover prachtige muurschilderingen.

Wanddecoratie met kleur in de babykamer

Wanddecoratie met kleur babykamer-abstract-bergketens-verf-creatief-idee

Voor gezinnen die een baby verwachten, is een van de belangrijkste stappen in de voorbereiding het inrichten van de babykamer. Voordat u de meubels kiest, moet u een geschikte muurkleur kiezen. Een creatief muurontwerp met kleur wordt aanbevolen om de verbeelding van het kind zo vroeg mogelijk te ontwikkelen en aan te moedigen.

Ideeën voor creatief muurontwerp met kleur

Wanddecoratie met kleur babykamer-bed-muur-creatief-design-gekleurd-bergen-zon

Als je een muur in de baby- of kinderkamer wilt decoreren met een zelfgemaakte muurschildering, kun je kiezen uit een onbeperkt aantal motieven. Kleine kinderen hebben hun voorkeuren min of meer ontwikkeld en kunnen worden gevraagd naar hun favoriete motief. Anderzijds wordt de beslissing voor de babykamer volledig door de ouders genomen. Over het algemeen zijn landschappen als muurschilderingen perfect voor wanddecoratie en kunnen ze creatief en individueel worden ontworpen.

Bergen als inspiratie voor de muurschildering

Wanddecoratie met kleur babykamer-licht-tinten-inrichting-muurschildering-bergen

De nieuwe trend voor muurschilderingen met bergen is geïnspireerd door de natuur zelf en creëert een rustgevende sfeer in elke kamer. Daarom zijn deze muurschilderingen bijzonder geschikt voor slaapkamers waar je echt moet ontspannen. De bergen kunnen ofwel abstract als geometrische figuren worden ontworpen of desgewenst iets realistischer. Voor dat laatste heb je echter wat artistiek talent nodig of moet je er een artiest voor inhuren.

Combineer kleuren correct

Wanddecoratie met kleur bergen-muurschildering-creatief-babykamer-design-babybed

Kies je voor een wanddessin met kleur, dan dien je een geschikte kleurencombinatie te kiezen. Bergen kunnen het beste worden ontworpen met drie of vier kleuren, waarbij de donkere voor de voorgrond en de lichtere voor de achtergrond worden gebruikt. Pieken zijn ook te onderscheiden van de rest van de bergen met een andere kleur.

Creatief kinderkamers ontwerpen

wanddesign-kleur-bergketens-wolken-muurschilderij-doe-het-zelf-kinderkamer

Wil je de kinderkamer verbouwen en zelf een effectieve muurschildering ontwerpen? Met bergen en wolken als motief voor de muurschildering, kun je de natuur in de kamer uitnodigen. Een leuk idee voor wanddecoratie met kleur zou zijn om de muren en het plafond in lichtblauw te schilderen, te decoreren met wolken en zo de kinderkamer creatief in te richten.

Gekleurd muurontwerp met verf – wat heb je nodig?

wand-design-kleur-bergen-blauw-grijs-schilderij-kinderkamer-creatief-design

Als je zelf de muur met bergen wilt schilderen, heb je een paar eenvoudige gereedschappen en materialen nodig. Het eerste dat je nodig hebt, is een meetlint en potlood, zodat je het ontwerp op de muur kunt overbrengen. Een schilderstape, een verfroller en de verf voor de bergen zijn ook vereist.

Neem metingen en markeer het onderwerp

muur-design-kleur-diy-muurschildering-bergen-tekening-schildertape-first-step

Voordat met de mural wordt begonnen, dient de te decoreren muur in een uniforme kleur (bijvoorbeeld wit) te worden geschilderd. Dan kun je het beste een schets van de muurschildering maken zodat je je het muurontwerp beter kunt voorstellen. Neem vervolgens de afmetingen en schets de bergen op de muur. De scherpe gekleurde randen kunnen worden ontworpen met de schilderstape, dus de volgende stap is om deze op de contouren te lijmen.

Instructies – maak zelf een creatief muurontwerp met verf

muur-design-kleur-instructies-muur-bergen-ontwerp-schilderij-resultaat

Nu kun je beginnen met schilderen. Houd er bij het ontwerpen van de muurschildering echter rekening mee dat de bergen op de achtergrond lager moeten worden ontworpen en met grijs moeten worden geverfd. Daarentegen kunnen de bergen op de voorgrond in kleur en met pieken worden geschilderd.

DIY abstracte bergen als muurschildering

muur-design-kleur-muurschildering-bergen-bergketens-doe-het-zelf-instructies

Maak je geen zorgen over het schilderen op de schilderstape, want deze wordt later verwijderd. Het wordt pas verwijderd als de muurverven droog zijn. Om dit makkelijker te maken kun je het schilderstape wat langer laten zitten en zo makkelijker afpellen.

Wanddecoratie met verf – verf de randen en pieken

muur-design-verf-pieken-bergketens-schilderij-instructies-klaar-muur-babykamer

Na het verwijderen van de crêpe van de schilder, zijn er ongeverfde lijnen die je daarna met dezelfde methode kunt schilderen of ze kunt laten zoals ze zijn. Een klep in een contrasterende kleur kan op dezelfde manier worden ontworpen, maar alleen als de eerste laag droog is.

Wanddecoratie met kleur voor de kinderkamer

muur-design-kleur-kinderkamer-idee-muur-gekleurd-schilderij-muurschilderij-bergen

Je kunt de muurschildering in de kinderkamer in alle kleuren schilderen, als ze passen bij het interieur en de inrichting. Maak je geen zorgen als de foto niet met realistische kleuren is gemaakt – kinderen houden van felle kleurencombinaties.

Zelf muurschilderingen maken met accentkleur

muur-design-kleur-geometrisch-patroon-bergketens-abstract-accent-babykamer

Voor een leuke sfeer in de kamer kunnen de bergen ook worden ontworpen met een vrolijk kleuraccent. Felgroen of geel trekt meteen de aandacht van de muurschildering en is perfect voor creatieve kinderkamers.

Wanddecoratie met kleur voor een creatief interieur

muur-design-kleur-creatieve-muurschildering-slaapkamer-bergen-bomen-vogels

Met een beetje creativiteit en artistiek talent kun je ook in je eigen appartement uitgebreidere muurschilderingen tevoorschijn toveren. Andere motieven die goed combineren met de bergen zijn bomen en vliegende vogels, die een prachtig wanddesign creëren in de woonkamer, hal of slaapkamer.

Muurschildering met een stencil

muur-design-kleur-creatieve-muurschildering-bergen-meisjes-kamer-eenhoorn-muurdecoratie

Als je de bergen thuis als muurschildering wilt toveren, moet je bergen niet per se met duidelijke geometrische lijnen schilderen. Het wanddesign met kleur kan ook met een sjabloon die je eenvoudig zelf uit karton kunt knippen.

Pas meubels met kleur aan het muurontwerp aan

muur-design-kleur-roze-kinderkamer-meisje-inrichting-Gebige-muurschildering

Kies je voor een wanddessin met kleur voor de kinderkamer, dan kun je verschillende tinten uit hetzelfde kleurenpalet gebruiken. Als het bijvoorbeeld een meisjeskamer is, is roze altijd een goed idee. Nadat de muurschildering klaar is, kunt u deze ook gebruiken om de meubels en het beddengoed in kleur te matchen. Zo kun je de kamer prachtig inrichten voor je kleine prinses.

Uitzicht op de bergen in je eigen slaapkamer

muur-design-kleurenpatroon-bergen-muurschildering-doe-het-zelf-slaapkamer

De bergmuurschilderingen zien er ook geweldig uit in een slaapkamer. Ze zijn bijzonder geschikt voor avonturiers die in harmonie met de natuur willen leven. Bovendien hebben dergelijke muurschilderingen een rustgevend effect en zorgen ze voor echte ontspanning in huis.

Ideeën voor wanddecoratie voor een creatieve slaapkamer

muur-design-kleur-slaapkamer-creatief-design-inrichting-muurschildering-bergen

Het muurontwerp met kleur geeft je de keuze uit kleuren en motieven voor de muurschildering. Het patroon met bergen vertegenwoordigt een creatief idee voor het ontwerp van de slaapkamer en kan gemakkelijk worden gecoördineerd met bestaande meubels.

Wanddecoratie met fotobehang in plaats van kleur

wall-design-wallpaper-mountains-fog-photo-wallpaper-bedroom-alternative-painting

In plaats van een muurdessin met verf kun je kiezen voor een fotobehang van bergen of bergen in de mist. Het motief oogt realistischer en zorgt voor een trendy wanddecoratie. Dergelijk behang past perfect bij witte slaapkamers en dient als effectief accent in het interieur.