gevelbekleding

Innovatieve akoestische panelen en ander gebruik van de luffaspons

indigo luffa spons Innovatieve akoestische panelen mauricio affonso

De ontwerper Mauricio Affonso heeft een aantal innovatieve producten gemaakt na het verkennen van de verschillende toepassingen van de luffaspons als een veelzijdig materiaal. Innovatieve akoestische panelen, Spalken voor handen en benen, verpakkingen voor breekbare goederen zijn er maar een paar.

Innovatieve akoestische panelen gemaakt van luffaspons

innovatieve akoestische panelen indigo luffa spons mauricio affonso

De ontwerper werd geboren in Brazilië, maar woont nu in Londen. Hij werkte samen met experts en ambachtslieden uit Bonfim, een stad in Minas Gerais, Brazilië, om meer te leren over de oorsprong, de teelt en het gebruik van de sponskomkommer. De luffaplant komt uit dezelfde familie als komkommers, pompoenen en courgettes en wordt traditioneel gebruikt als badspons. De luffaspons heeft een aantal voordelen, het is zeer absorberend en antimicrobieel.

Innovatieve akoestische panelen geverfd met afvalwater uit de denimindustrie

luffa spons muurisolatie akoestische panelen indigo mauricio affonso

Mauricio zegt dat hij werd geïnspireerd door de verbazingwekkende eigenschappen van de luffaspons. De loofah-vezels vormen een complex netwerk van cellulose en creëren een open schuim dat zowel extreem sterk als zeer licht is.

Rails gemaakt van loofah materiaal

hand been spalk luffa spons goedkoop alternatief

Deze eigenschappen maken het een levensvatbaar materiaal voor toepassingen zoals verpakkingen, filters, rails en akoestische isolatie. De hand- en beenspalken worden gemaakt door de natte loofahvezels uit te rekken en in een vorm te persen. De kosten van deze productie zijn erg laag, waardoor deze oplossing een kosteneffectief alternatief is voor mensen in landen met beperkte of geen toegang tot medische zorg.

Spalken voor hand en been gemaakt van luffavezels

hand been spalken luffa spons lab mauricio affonso

De loofah-spons wordt nog steeds gebruikt om giftige kleurstoffen uit de denimindustrie te absorberen. De resulterende indigokleurige luffa kan vervolgens worden gevormd als deze akoestische wandtegels. De Indigo akoestische panelen kunnen zowel in particuliere huizen als in commerciële gebouwen worden gebruikt.

extreem sterk en tegelijkertijd zeer licht materiaal

innovatief gebruik van luffasponsvormen

Het komt niet zo vaak voor dat een ontwerper een materiaal tegenkomt dat zoveel mogelijkheden biedt. Het doel van Luffa Lab is om innovatieve ontwerpen te combineren met duurzame materialen en praktijken, wat zal leiden tot een positief sociaal en ecologisch resultaat.

Breekbare glaswaren beveiligen     

innovatieve ontwerpen luffaspons verkennen mauricio affonso

wat leerde de ontwerper in Brazilië

toepassing loofah komkommer productontwerp

de ontwerper Mauricio Affonso

luffa spons veelzijdig materiaal mauricio affonso

De bloem van de sponskomkommer

luffa spons komkommer mauricio affonso bloem

spons komkommer luffa applicatie ontwerper mauricio affonso

luffa lab mauricio affonso spons komkommer

loofah spons komkommer maken veld brazilië

loofah komkommer brazilië teelt spons

loofah spons groeiende toepassingen ontwerper