gevelbekleding

Ongebruikelijk wandontwerp in pixelstijl – woontrends en ideeën om te imiteren

Bijzonder wanddesign -pixel-art-modern-disney-sneeuwwit

Wanddesign is een belangrijk thema bij de inrichting en beïnvloedt in hoge mate de sfeer in de ruimte. Gips, verf van de muur, behang en decoratie komen aan bod. Deze moeten smaakvol en harmonieus worden gecombineerd. Het ophangen van een foto of poster aan de muur zorgt voor afwisseling in de leefomgeving, maar het kan er ook versleten uitzien. Ongebruikelijk muurontwerp met individueel geselecteerde patronen en kleuren geeft elke kamer een heel persoonlijk karakter. Dit is gemakkelijk te bereiken met onze ontwerptips en ideeën.

Ongebruikelijk muurontwerp in pixelstijl

Ongebruikelijk muurontwerp -pixel-art-kleur-modern-hert

Naast grootschalig schilderen in geselecteerde kleuren of behang zijn er nog vele andere mogelijkheden voor het ontwerpen van een muur. Zeker als het gaat om het huren van een appartement, werken mensen liever niet in wanddecoraties met naalden en zwaar gereedschap. Elke nagel laat sporen achter in de tegenwoordig alomtegenwoordige gipsplaat, die pas verdwijnen nadat de aangetaste muur is opgevuld. Daarom zijn spontane veranderingen aan een wandontwerp zoals een fotogalerij uitgesloten.

Fotorealistisch, ongewoon wanddesign

Ongebruikelijk muurontwerp -pixel-art-moderne-fotografie-pastelkleuren

Met een paar simpele stappen bevestig je een persoonlijk patroon aan de muur of ontwerp je je eigen motief. Gebaseerd op het modulaire systeemprincipe, creëren geometrische vormen geweldige afbeeldingen op groot formaat die een gebied kunnen bestrijken volgens individuele voorkeuren. Deze worden nog steeds ‘pixelart’ genoemd. Een mooi en eenvoudig decoratie-idee is een geweldige wanddecoratie met een oneindige verscheidenheid aan motieven.

Woontrend ‘Pixel Art’ van IXXI – een stijlvol en tegelijk bijzonder wanddesign

Ongebruikelijk muurontwerp - leeshoek met pixelart-bloemen-muurschildering

IXXI biedt foto- en fotocollages in pixelstijl, die uit meerdere vierkante kaarten bestaan ​​en in grootte kunnen variëren. De afbeelding is vrij te kiezen. Een enorme database en speciale collecties zijn beschikbaar, maar je kunt zelf een of meer foto’s uploaden en gebruiken.

Bijzonder wanddesign ‘Pixel Art’ – verbindende elementen

Bijzonder wanddesign -pixel-art-modern-elements-link

De montage werkt snel en zonder boren of gaten te hoeven maken. De afzonderlijke kaarten moeten eerst volgens de instructies worden uitgespreid, vervolgens worden vastgezet met speciaal daarvoor ontwikkelde verbindingskruisen en als geheel met elkaar worden verbonden. Het resultaat is een foto op groot formaat die eenvoudig aan de muur kan worden bevestigd met behulp van hoogwaardige posterstrips.

Bijzonder wanddesign ‘Pixel Art’ bewaart de mooie herinneringen 

Ongebruikelijk muurontwerp -pixel-art-foto's-huwelijksherinnering

Er zijn twee varianten van de illustratie voor het ongebruikelijke muurontwerp in pixelstijl. Meerdere afzonderlijke afbeeldingen kunnen als collage worden samengevoegd. Dit kunnen persoonlijke foto’s zijn van reizen, familie- of trouwfoto’s die goede herinneringen bewaren.

Bijzonder wanddesign ‘Pixel Art’ met persoonlijke foto’s

ongebruikelijke-muurontwerp-pixel-art-foto's-slaapkamer-foto's

Er ontstaat iets heel bijzonders in de vorm van een fotocollage gemaakt van Polaroid foto’s, waarvan de witte lijst ontbreekt. Het effect van de polaroidcollage wordt hier bereikt zonder het chaotische effect en het resultaat kan zeer esthetisch in het interieur worden geïntegreerd. Het is de ideale oplossing om een ​​grote lege ruimte individueel in te richten zonder gaten in de muur te hoeven boren.

Bijzonder wanddesign ‘Pixel Art’ voor in de keuken

ongebruikelijke-muurdesign-pixel-art-keuken-modern-scandinavisch-zwart-wit

Naast het zelf ontwerpen van een Puxel Art fotocollage is er de mogelijkheid om een ​​pixelafbeelding in het formaat van jouw keuze als mooie wanddecoratie aan de muur te bevestigen. Het beeld is wazig en wazig, alsof je van een heel, heel kleine afstand naar het object kijkt. Zo wordt een diepte-effect bereikt.

Bijzonder wanddesign – ‘Pixel Art’ met afbeeldingen naar keuze

ongebruikelijke-muurdesign-pixel-art-moderne-woontrends

Als alternatief kunnen kaarten met verschillende afbeeldingen als een mozaïek worden gerangschikt. Om ervoor te zorgen dat het ongebruikelijke wanddesign er ook stijlvol uitziet, adviseren experts om het motief of de afbeeldingen in de thematische context met de ruimtefunctie en woonstijl te kiezen. Je kunt gebruik maken van de flexibele en aanpasbare wanddecoratie van IXXI hier informeren.

Maak zelf een bijzonder wandontwerp ‘Pixel Art’ – gebruik knutsel- of verpakkingspapier

ongebruikelijke-wall-design-pixel-art-pastelkleurige-kaarten-make-yourself

U kunt ook zelf ongebruikelijke wandontwerpen in pixelstijl maken. In plaats van speciaal daarvoor gemaakte vierkante elementen kunnen glazen onderzetters van papier of kurk worden gebruikt. Deze kunnen perfect bekleed worden met motief- of verpakkingspapier en bevestigd worden op een groot bord. Het is belangrijk om de verschillende motieven qua kleur en stijl op elkaar af te stemmen.

Bijzonder wanddesign – maak zelf een ‘Pixel Art’ foto

ongebruikelijke-muurontwerp-pixel-art-foto-pastelkleuren-make-yourself

Pixel Art wordt niet alleen gemaakt door kunstenaars, maar ook door gepassioneerde mensen die graag experimenteren. Wij geven de aanzet en om het idee te realiseren heb je eigenlijk niet veel nodig, behalve misschien een paar uurtjes vrije tijd, dan ook nog een canvas van elk formaat, kleur, penseel, liniaal en potlood. Hier zijn de eenvoudige instructies:.

‘Pixel Art’-afbeelding – verdeel canvas in pixels

ongebruikelijke-muur-design-pixel-art-maak-je-eigen-foto

Het canvas moet eerst in pixels worden verdeeld. Deze kunnen rechthoekig of vierkant zijn, of een andere vorm, maar dan wordt het een stuk ingewikkelder. De afzonderlijke pixels worden gemarkeerd met het potlood en de liniaal, maar de potloodsporen moeten zo onzichtbaar mogelijk zijn zodat uiteindelijk het gewenste effect wordt bereikt.

Bijzonder wanddessin ‘Pixel Art’ in zachte pastelkleuren

ongebruikelijke-muurontwerp-pixel-art-afbeelding-instructies-kleur

Het kleuraspect van het doe-het-zelf wandontwerp moet zeer zorgvuldig worden overwogen. Over het algemeen raden we aan om pastelkleuren te kiezen. U bent van harte welkom om een ​​afbeelding te maken en deze op de computer te filteren, zodat deze zijn contouren verliest, volledig wazig wordt en er een pixelafbeelding ontstaat.

Bijzonder wanddesign – maak zelf een ‘Pixel Art’ muurschildering – instructies

ongebruikelijke-muur-design-pixel-art-muurschildering-hout-u% cc% 88rfel-doe-het-zelf

Op grotere schaal kan op deze manier een hele wand worden ontworpen. Het gebied is verdeeld in pixels en er ontstaat een netwerk. Een projector kan worden gebruikt om het beeld op het gewenste formaat te schalen. Als er geen beschikbaar is, kan de foto met de hand worden getraceerd. Het is zinvol om een ​​plan van het project te maken om het proces te kunnen volgen.

Maak zelf een ongebruikelijk muurontwerp – kies een foto, verdeel de muur in pixels

ongebruikelijke-muur-design-pixel-art-muurschildering-doe-zelf

De kleuren die het beeld karakteriseren zijn van essentieel belang in Pixel Art, omdat de afgebeelde objecten vervagen en bijna verdwijnen. Om deze reden is een kleurenpalet gemaakt. De afzonderlijke kleuren kunnen worden genummerd om uw werk gemakkelijker te maken. De verschillende nuances zijn op nummer uitgezet op de plattegrond en zo later aan de muur bevestigd.

Bijzonder wanddesign in pixelstijl met geïntegreerde houten kubussen

Ongebruikelijk muurontwerp -pixel-art-muurschilderij-houten-kubussen

Indien gewenst kunt u ook driedimensionale elementen in het bijzondere wanddesign verwerken. Hierdoor ontstaat een driedimensionaal effect en wordt het pixeleffect benadrukt. In dit geval zijn houten kubussen een heel goed idee om het interieur in het wandontwerp op te nemen door middel van dit materiaal, dat vaak wordt gebruikt voor meubelbouw en vloeren.