gevelbekleding

Ontwerp de muur met een fotobehang voor een optische vergroting van de ruimte

muur met fotobehang tunnel-idee-futuristisch-motief-wit-modern

Als de woonruimte vrij klein is, ben je meestal op zoek naar ideeën om de ruimte te vergroten waardoor een bepaalde kamer ruimer lijkt. Naast het zuinig omgaan met meubels en multifunctionele meubelen zijn er ook woonaccessoires en decoraties die daarbij kunnen helpen. Een van de beste ideeën is ongetwijfeld om een ​​van de muren te gebruiken, en het is belangrijk om de unieke en uiterst realistische fotomuurschilderingen te noemen die tegenwoordig worden aangeboden. Het juiste motief op de muur met fotobehang kan een zeer goede optische illusie oproepen en een gevoel van ruimte geven.

muur met fotobehang zee-golf-optische-illusie-slaapkamer

Het is het beste om afbeeldingen te kiezen die een breedte hebben of vertegenwoordigen. Landschappen zijn hier zeer geschikt voor. Idealiter zou het beeld het gevoel moeten geven er middenin te staan ​​en in de verte te kijken. Of het nu een bergketen is van waaruit je in de verte kan kijken, een veld of een prachtig fotobehang met een bos als plaatje. Afhankelijk van het motief kan er ook een bepaalde sfeer gecreëerd worden. Waar een fotobehang met een skyline een zekere urban flair creëert, kan een fotobehang met een lucht er romantisch en natuurlijk uitzien. Je kunt zelfs je eigen vakantiefoto gebruiken als je de ruimte visueel wilt vergroten met behulp van een muur met fotobehang. Zo ontvang je snel een uniek fotobehang met een strand, een mooi gezicht of andere afbeeldingen die niemand anders bezit en zal je zelfs keer op keer aan deze heerlijke vakantie herinneren.

Het juiste perspectief voor het 3D fotobehang

muur met fotobehang slaapkamer-idee-modern-minimalistische-witte-bollen-3d

Niet alleen een hoogwaardige en realistische foto speelt een belangrijke rol voor het gewenste effect op de muur met fotobehang. Het perspectief van het beeld is ook belangrijk als een optische vergroting van het pand moet worden bereikt. Weet je zeker nog wat je op school hebt geleerd over driedimensionale representatie? Je krijgt de indruk dat je er in zou zitten als er voor een middelpunt wordt gekozen. Diagonalen lopen door dit middelpunt en vertegenwoordigen de hoeken van de muren en de vloer, terwijl een vierkant de kamer zelf vertegenwoordigt. Het geselecteerde middelpunt kan ook naar wens worden verplaatst om de kijkrichting te veranderen. Dit principe moet ook terug te vinden zijn in het behang als het de ruimte visueel moet vergroten.

Wanddecoratie met fotobehang op twee muren

wall-photo-wallpaper-corner-two-walls-forest-green-moss-trees

U kunt niet alleen een interessant panorama-effect krijgen als u een enkele accentmuur ontwerpt. De foto kan verder gaan dan één muur en twee aangrenzende muren kunnen worden versierd met fotobehang. Het landschap wordt nog beter vergroot en de ruimtelijkheid wordt zelfs visueel versterkt. Een zithoek in de keuken of een zithoek in de woonkamer met een hoekbank zijn bijzonder geschikt voor een dergelijke wandinrichting.

Ideeën en populaire motieven voor aan de muur met fotobehang

muur-foto-behang-architectuur-motief-idee-woonkamer-stoelen-bank-salontafel

Nu zijn er verschillende motieven van 3D-achtergronden met landschapsafbeeldingen. Sommige zijn vooral populair voor interieurinrichting en worden vaker gekozen, maar uiteindelijk hangt het vooral af van je smaak en de inrichtingsstijl welke variant het meest geschikt is voor de muur met fotobehang. Om de keuze voor u echter wat makkelijker te maken wanneer u een behang wilt kopen, hebben wij een overzicht samengesteld van mogelijke motieven die zeer geschikt zijn om een ​​ruimte optisch te vergroten.

Muurbehang met bosmotieven

muur met fotobehang bos-bamboe-asian-bridge

Bossen zijn erg populair als motief voor op de muur bij fotobehang. Maar stel je geen saaie boommotieven voor onder het bos. Maar integendeel! Het bos kan visueel groter worden als het de kijker het gevoel geeft dat de kamer er middenin staat. Het is dus het beste als de vloer van het bos gelijk is met de vloer terwijl de bomen naar boven uitsteken. Je hebt de keuze uit een grote verscheidenheid aan boomsoorten, vooral het fotobehang met berkenbos is populair, omdat berken er vriendelijk uitzien door hun lichte bast.

wall-photo-wallpaper-berkenbos-sneeuw-winterlandschap-zwart-wit

Het bos kan in elk seizoen worden weergegeven en dus vol bloemen zijn of bedekt zijn met sneeuw of kleurrijk gebladerte hebben en een herfstlandschap vertegenwoordigen. Bossen in de mist zijn ook erg aantrekkelijk als behang. Ze creëren een nostalgische en herfstachtige sfeer en staan ​​niet alleen heel mooi in een moderne inrichting.

Muur met fotobehang – architectuur

muur met fotobehang architectuur-blauw-grijs-zwart-wit-pilaar-treinstation

Foto’s uit de architectuur zijn erg populair en goed geschikt, vooral in moderne en minimalistische meubels voor aan de muur met fotobehang. Niet alleen de interieurs van verschillende gebouwen worden hier bedoeld, maar ook moderne of antieke gebouwen die van buitenaf gefotografeerd zijn, waarbij de kijkhoek het beste is van onder naar boven.

muur-foto-behang-tunnel-hout-mijn-minimalistische-woonkamer-inrichting

Of u nu kiest voor moderne en eenvoudige architecturale afbeeldingen of liever iets meer gedetailleerds, zoals versierde kamers van kerken, is geheel uw beslissing. Zelfs eenvoudige, tunnelachtige afbeeldingen met steen of hout zien er aantrekkelijk uit en vergroten de leefruimte. Het aanbod is groot, dus er is voor ieder wat wils.

Stranden en meren aan de muur

muur-foto-behang-keuken-idee-achterwand-strand-steiger-gras-zee

Alle voorbeelden van een muur met fotobehang die we noemen kunnen ook gemaakt worden met je eigen foto’s. Stranden en meren zijn geen uitzondering en zijn natuurlijk bijzonder populair. Wie wil er niet het gevoel hebben zelfs in de koude winter op een warm strand te liggen of op zijn minst herinnerd te worden aan zijn laatste vakantie. Verschillende elementen helpen om het ruimteverruimende effect te garanderen, zodat je daar op kunt letten bij het kiezen van het 3D-behang. Mocht je zelf een passende foto willen maken, met behulp waarvan je vervolgens een behang kunt laten maken, dan kunnen deze elementen je helpen.

wall-photo-wallpaper-meer-bergen-romantische-slaapkamer-comfort-3d-effect

Een aanlegsteiger is bijzonder populair en zeer geschikt. Deze is niet alleen aan het meer te vinden, maar ook niet zelden aan zee en verdient de voorkeur voor de foto. Het is het beste om in het midden en onderaan de foto te staan, zodat het zicht naar het midden leidt. Op de muur met een fotobehang verschijnt deze optische illusie dan alsof de ruimte niet ophoudt bij de muur, maar naar buiten doorloopt.

3D fotobehang voor aan de muur met skyline

wall-photo-wallpaper-window-illusion-abstract-modern-skyline-new-york

Ook fotobehang met een skyline is modern en jeugdig en kan de ruimte ook visueel vergroten. Grote steden als New York, Los Angeles, Hong Kong, Parijs, Londen of zelfs Berlijn behoren tot de favorieten. De skyline kan overdag worden vastgelegd, maar vormt ook ‘s nachts een interessant lichtspel. Op de muur met een fotobehang lijkt de foto gefotografeerd te zijn vanaf een dak of hoog balkon.

muur-foto-behang-balkon-parijs-skyline-reling-romantische-raam-imitatie

In plaats van de klassieke skyline kun je ook een foto midden op straat gebruiken. Het lijkt erop dat u niet in uw huis bent, maar in een andere stad. Gebruik ook hier een hoge resolutie en hoge kwaliteit afdruk, zodat de muurschildering er zo realistisch mogelijk uitziet. Dan is het geen wonder dat de muur wordt aangezien voor een groot raam.

Bergen, weilanden en velden voor aan de muur met fotobehang

muur-foto-behang-landschap-velden-toscane-woonkamer-accent muur

Deze drie landschappen zijn ook zeker het overwegen waard, want er zijn veel verschillende varianten. Bergen zijn bijzonder geschikt om ruimte te creëren, maar ook weilanden met kleurrijke bloemen of juist meer een korenveld zijn niet minder geschikt om een ​​sfeervol accent te creëren bij een muur met fotobehang en tegelijkertijd de illusie te wekken van een grotere leefruimte.

muur-fotobehang-zwart-wit-foto-bergen-moderne-meubels-beige-grijs

Dus zoals je ziet kunnen ook hier de vier seizoenen prachtig weergegeven worden, zodat elke sfeer gecreëerd kan worden. Houd je van warm en herfstig, kies dan een veld kort voor de oogst of met graan dat al droog is. De bergen kunnen gekozen worden voor een winters motief, terwijl het warm en zomers is met een bloemenweide. Een bloeiende boom midden in een weiland daarentegen kan voor een lentestemming zorgen.