gevelbekleding

Tips voor het inrichten van de woonkamer – haardbekleding als hoogtepunt

tips voor het ontwerpen van de woonkamer betonnen haard tegels plafond balken hout

Het moet een haard in je eigen vier muren zijn, de beslissing is genomen in het voordeel van een huiseigenaar. Maar wat is belangrijk om het juiste model te kiezen? De haard moet worden afgestemd op de individuele behoeften en esthetische eisen. Als u de haard door een specialist laat bouwen, moet u er rekening mee houden dat de uiteindelijke prijs van de haard door veel verschillende factoren kan worden bepaald. Dus als u meer wilt besparen en ook handmatige vaardigheden hebt, kunt u de haard zelf bouwen. Een haard is niet alleen een decoratie, het is ook een verwarmingselement – raadpleeg dus zeker een specialist voordat u met de bouw begint. Hier zijn nog een paar praktische tips voor het creëren van een woonkamer met een open haard.

Tips voor het inrichten van de woonkamer – De zithoek als middelpunt

tips woonkamer design helder beton open haard blauw meubilair salontafel hout

Een schouw met een mooie schouwbekleding is tegenwoordig vaak de absolute blikvanger in de woonkamer. Rustiek, gemaakt van natuursteen of kunststeen, marmer of keramische tegels in grote formaten – met een geschikte haardbekleding wordt de haard het middelpunt van het hele appartement. Hierbij geldt: minder is meer. Een haardcassette omlijst met een stenen plaat of met tegels van groot formaat kan er zeer nobel uitzien en vereist een zeer laag budget. Ook de bekleding van het gehele wandlichaam met een natuursteenplaat of gepolijste natuursteenstrips kan er zeer fraai uitzien.

De haard als sieraad

tips voor het ontwerpen van de woonkamer wit marmeren open haard ontwerp

Er zijn talloze ontwerpopties voor schoorsteenbekleding en schoorsteenframe – natuurlijke materialen zoals marmer, kalksteen, basalt, travertijn, graniet, zandsteen, leisteen en andere zijn meestal vrij duur. Perfecte natuursteenimitaties zijn een goedkoper alternatief, verkrijgbaar in een uitgebreide reeks kleuren, met passende randen – van gepolijst tot handgeslepen. Sierprofielen van aluminium, messing, koper, roestvrij staal of chroom in combinatie met tegels in groot formaat, evenals zichtbare voegen en de structurele snede van de steen leiden tot een solide totaalindruk.

Travertino accentmuur in de woonkamer

tips woonkamer design travertijn accent muur hout plafond witte bank

Bijzonder aan te bevelen is een bekleding die zich onderscheidt van de rest van het wanddesign. Creëer dus bij wijze van spreken een accentmuur waarin de haard wordt ingebouwd. Zo maak je niet alleen de inrichting van de ruimte losser, maar accentueer je ook de haard op een bijzondere manier. Een kunstige muurschildering, fotocollage of andere decoratie geeft het geheel de finishing touch.

 Klassiek wandontwerp voor de open haard in de woonkamer

tips woonkamer design klassieke schouw hout blauwe mediterraanse schouw

Het hoeft niet alleen het smalle gedeelte van de haard te zijn, dat is ontworpen in een andere kleur en met stenen, tegels of houten bekleding. De gehele wand waarin de woonkamerhaard zich bevindt kan als accentwand worden vormgegeven en in kleur afwijken van de overige wanden. Een pastelblauw voor houten lambrisering ziet er bijzonder romantisch en mediterraan of rustiek uit.

 Lichte steen voor de scheidingswand in de woonkamer

tips woonkamer design lichte stenen scheidingswand driezijdige open haard dag bed

Een panoramahaard is perfect voor het creëren van een scheidingswand. Dus als je al een tijdje nadenkt over een roomdivider voor de inrichting van de woonkamer of zelfs geïrriteerd bent dat je geen open haard hebt geïnstalleerd bij het bouwen van het huis, dan heb je nu de mogelijkheid om je droom van je eigen woonkamerhaard en tegelijkertijd om een ​​aantrekkelijk element te krijgen waarmee je het interieur kunt opfleuren.

 Ontwerp met beton

tips woonkamer design betonnen bekleding open haard monochroom interieur

Grijze oppervlakken zien er zeer modern en elegant uit. Deze zijn vaak te vinden in minimalistische en eigentijdse woonruimtes en passen prachtig bij de neutrale inrichting met hun eenvoudige lijnen en oppervlakken. Het is dus geen wonder dat betontegels bijzonder goed zijn voor het ontwerpen van open haarden. Maar ook andere steensoorten in grijs zijn geschikt en welkom.

 Gezellig ontwerp

tips voor het ontwerpen van de woonkamer marmeren steen moderne bekleding open haard

Echte natuursteen mag zeker genoemd en getoond worden in onze tips voor het ontwerpen van woonkamers, omdat zijn uitstraling uniek is en daarom de moeite waard is om in te investeren. Gebruik elke steensoort in elke kleurnuance om een ​​bepaalde kleurstelling of een bepaalde sfeer te creëren. Beige en andere warme steenkleuren zien er gezellig en huiselijk uit. Zoals eerder vermeld, ziet grijs er modern en elegant uit.

 Modern woonkamerontwerp

tips voor het maken van een woonkamerhaard tweezijdig idee grijze steen

Als u donkere kleuren gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u deze met voldoende lichte kleuren compenseert. Uiteindelijk moet er een vriendelijke sfeer in de ruimte worden gecreëerd. Een vrij donkere schouwbekleding met een even donkere vloer dient daarom te worden gecombineerd met voldoende lichte wanden en inrichtingselementen. Dit kunnen meubels zijn of woonaccessoires zoals vloerkleden en gordijnen, lampen en lichtgekleurd textiel voor kussens en dekens.

 Tips voor het ontwerpen van de woonkamer – accentmuur met marmeren open haard

tips voor het ontwerpen van de woonkamer grijs marmeren open haard modern design gas

Hoe aantrekkelijk natuursteentegels ook zijn, des te aantrekkelijker zijn overmaatse stenen platen wanneer ze worden gebruikt om de wand van de haard te ontwerpen. Aan de hand van het bovenstaande voorbeeld kunt u zien welke indruk deze panelen maken. Gewoon fascinerend, vind je niet? De zo verkregen accentmuur straalt een bijzondere elegantie uit, die vooral wordt bereikt door het kleine aantal voegen. Ook de steenkorrel kan op deze manier goed tot zijn recht komen.

Schoorsteenombouw-met-steen-imitatie-zichtbare-voegen-constructie-uitgesneden-dakhelling

Combineer meerdere materialen met elkaar in je woonruimte. Als beide natuurlijk zijn, des te beter! Als een echte steen te duur voor je is, mag je natuurlijk ook een imitatie gebruiken. Dat verandert in principe niets aan de interessante uitstraling die je kunt krijgen uit de combinatie van steen en hout. De gebruikte steen, al dan niet echt, hoeft niet overal in dezelfde kleur gebruikt te worden. Bekijk het interessante samenspel van beige en grijze stenen!

 Tips voor het inrichten van de woonkamer: Gepolijste stroken natuursteen zien er modern uit

Open haard gevel-woonkamer-tips-gepolijst-natuursteen-strepen-schuin-dak

In onze tips voor het inrichten van de woonkamer noemen we ook graag glas als materiaal. Een accentmuur kan je omlijsten met een schouw met links en rechts glaspanelen. Doordat de zitmeubelen meestal op de open haard gericht zijn, heb je ook een perfect zicht op je tuin, wat ook een prachtige achtergrond is voor het flikkerende vuur..

Bekleding met glad geslepen natuursteen banden

Schoorsteenbekleding-ruwe-rustieke-tegels-in-grootformaat-dak-facet-plafondlampen

Zoals u kunt zien, zijn er alleen al met het ontwerp van de open haard geweldige tips voor het ontwerpen van de woonkamer mogelijk, die de woonsfeer aanzienlijk verbeteren en voor stijl en comfort zorgen. Je kunt meer ideeën zien in onderstaande afbeeldingen:.

Structuur in enkele deeltjes

moderne-designtips-woonkamer-openhaard-inbouw-muur-gips-grijs

Een stenen open haard

Stenen-imitatie-grote-plaat-open haardbekleding-tegels-in-groot formaat

Individueel ontworpen haardbekleding

tips-woonkamer-rustiek-haardbekleding-lederen fauteuil-houten-salontafel

Glinsterende oppervlaktenuances

tips-woonkamer-wanddesign-zwart-wit-lederen-fauteuil-inbouwhaard

Hoogwaardige en elegante open haard

Muur-gerichte bakstenen-plafond-design-houten-ligstoel-vlam-oranje-witte-muren

Tips voor het ontwerpen van de woonkamer: imitaties van natuursteen zijn praktisch en goedkoop

Muur-gerichte-steen-imitatie-zithoek-oosterse-tapijt-patroon

Schoorsteenbekleding van natuursteen

wit-meubel-open haard gevel-bekleding-tips-woonkamer-tapijt-paars-licht games

Randen met imitatiestenen

Woonideeën-individuele-schoorsteenbekleding-rook uitlaat-rooster-optische panelen

Rustieke haardbekleding met roest-look panelen

woonkamer-tips-hoge-plafond-open haard-groot-paneel-donkerpaars-bank-gestoffeerde zitting

Schoorsteenbekleding als groot paneel

Wandbekleding-woonkamer-zithoek-wit-banken-haardstoel-bekleding

Betonnen rand van de schoorsteenbekleding

tips-woonkamerdesign-hangende-open haard-rookafvoer-rustiek-steen-design

tips-woonkamer-open haard-rookkanaal-zithoek-huiselijk-tapijt-rood

tips-woonkamer-design-blootgestelde-betonnen-muur-groot-raam ruit-zithoek

Ethanol-openhaard-inbouwhaard gevel-wandbekleding-marmer-wit

Haardbekleding-ruwe-rustieke-rook-vent-ideeën-woonkamer-meubels-comfortabele-fauteuils

Grote panelen-wandbekleding-wit-open haard-woonkamer-hoog plafond

Gevelbekleding-betonpanelen-open haard-ingebouwde-gestoffeerde-fauteuils