gevelbekleding

Witte beglazing houten wandpanelen – 35 ideeën voor het landhuis

Hoewel natuurlijk hout er binnenshuis heel mooi uitziet, wordt wandbekleding van echt hout na verloop van tijd donkerder. Als u de oude houten wandbekleding niet wilt verwijderen, kunt u dit interessante idee proberen. Wandpanelen van hout zonder veel moeite overschilderbaar met white wash. Whitening is de laatste tijd enorm populair geworden en wordt vooral gebruikt in meubels die je een shabby chic touch wilt geven. Dezelfde techniek kan worden toegepast op vloeren, wanden en plafonds. Ontdek hier hoe je houten wandpanelen eenvoudig wit kunt glazuren.

Zelf houten wandpanelen wit glazuur

Wandpanelen van hout wit-landhuis-doe-het-zelf-glazuur

Voor de proefperiode kunt u eerst proberen een oud nachtkastje of bijzettafeltje te bleken. De techniek is heel eenvoudig, maar er zijn een paar dingen om in gedachten te houden:

– De whitewash is eigenlijk verdunde witte verf die minder dekkend is. Het toont nog steeds de natuurlijke houtnerf.

– De verf op waterbasis kan worden verdund met leidingwater. Verf op oliebasis – met terpentijn.

– Meng de whitewash in een oude emmer of blik verf. Gebruik voor muren een mengsel van twee delen water en een deel witte verf. Voor whitewash met een hoger kleuraandeel, meng twee delen kleur en één deel water.

Wandpanelen van hout wit glazuur met verdunde verf

wandpanelen-hout-wit-landhuis-glazuur-tips

Trek rubberen handschoenen aan en breng het mengsel aan met een kwast in de richting van de houtnerf. Gebruik altijd een doek om overtollige of teveel aangebrachte verf af te vegen. Werk in kleine secties. Als de whitewash te dun lijkt, kunt u sommige gebieden een tweede keer schilderen. Het beste is om de whitewash een nacht goed te laten drogen met de ramen open. Gewoonlijk zou het sneller moeten drogen dan normale verf.

Woonkamerinrichting in shabby chic stijl – 55 voorbeelden

Zelf vintage meubels maken – 4 technieken voor een gebruikte look

Age Wood – 10 beschikbare remedies voor een vintage look

Bekijk enkele voorbeelden van wit geglazuurde houten wandpanelen en doe inspiratie op voor een verbouwing in uw landhuis!

ziet er goed uit in combinatie met grijs en geel

Wandpanelen van hout wit-landhuis-slaapkamer-grijs-muurverf-houten-nachtkastjes

In een lichte ruimte met veel daglicht zien wit geglazuurde houten panelen er erg mooi uit en dragen bij aan het totaalbeeld. Ze kunnen prachtig gecombineerd worden met lichte of neutrale muurkleuren, zoals grijs, wit of beige. Als je gewoon een vleugje kleur in de kamer wilt brengen, kun je geschikte stoffering gebruiken in de woonkamer of mooi beddengoed in de slaapkamer. Voor kamers in landhuisstijl worden lichte accentkleuren aanbevolen, zoals geel.

perfect voor Scandinavisch ingerichte slaapkamers

Wandpanelen van hout wit-landhuis-slaapkamer-achterwand-wandlampen

Als je een stukje Scandinavische charme in je eigen slaapkamer wilt, dan zijn wit geglazuurde houten wandpanelen de juiste keuze. Wit is een hoofdkleur in Scandinavische meubels en kan prachtig gecombineerd worden met hout en grijze meubels. Bij een witgekalkt wanddessin van hout wordt het effect van de kleur gecombineerd met dat van het materiaal.

wit gepleisterde klinkerbaksteen en houten wandpanelen in de keuken

Wandpanelen van hout - wit - landhuis - keuken - klinkermuur - wit

Witte wanden en plafonds zijn niet alleen populair in de slaapkamer, ze zien er ook stijlvol en hoogwaardig uit in de keuken. Omdat hout eerder ongeschikt is voor de keukenachterwand, kun je in de keuken een accentmuur ontwerpen met wandpanelen. Het witgekalkte hout combineert prachtig met lichte kastfronten en een witte tegelspiegel. Voor de vloerbedekking kun je ook kiezen voor een lichte variant om een ​​harmonieus totaalbeeld in de keuken te creëren.

Wandpanelen gemaakt van hout wit-landhuis-eetkamer-Scandinavische-hanglampen-eettafel

witgekalkte muren en een grijze bank

wandpaneel-hout-wit-landhuis-woonkamer-schuin dak-grijs-hoekbank-wit-ronde-salontafel

In ruimtes met een schuin plafond is lichte wand- en plafondbekleding een voordeel omdat de ruimte hierdoor groter lijkt dan hij in werkelijkheid is. Donkere vloeren en donkere meubels kunnen hieraan bijdragen. De wit geglazuurde houten wandpanelen contrasteren met de vloer en het meubilair en vergroten de ruimte visueel.

Decoratie achter een schouw in de woonkamer

wandpaneel-hout-wit-landhuis-woonkamer-open haard surround-brandhout

Wandpanelen van hout met witte glazuur zijn perfect als accentmuren in de woonkamer. Met zo’n wand kun je een bepaald element van het interieur in de spotlights zetten door de achterliggende ruimte te bekleden met houten panelen. Een goed voorbeeld hiervan is de haard, die met zo’n wandbekleding meteen een blikvanger in de kamer wordt.

Bedhoofdbord van wit geglazuurde houten planken van europallets

wandpaneel-hout-wit-landhuis-hout-pallet-bed-hoofdeinde-slaapkamer

U kunt zelfs zelf mooie wandbekleding van hout maken door verschillende houten planken van Europallets te gebruiken. Deze kunnen worden samengevoegd tot een mooi hoofdbord voor het bed en vervolgens wit geglazuurd met white wash. De verschillende originele kleur van de afzonderlijke planken resulteert in een creatief effect na het bleken.

in combinatie met muurkleur taupe

Wandpaneel-hout-wit-landhuis-slaapkamer-accent muur-paardenbloem-muursticker

Bent u op zoek naar een muurkleur die goed past bij witgekalkte houten panelen, dan bent u bij taupe aan het goede adres. Voor een speels effect versier je de taupe muur met een muursticker die de accentmuur suggereert. Wit geglazuurde houten wandpanelen kunnen ook gecombineerd worden met andere wanddecoraties. Verlichte letters zijn een geweldig idee voor een moderne slaapkamer en kunnen worden omgezet in een inspirerend woord. Als alternatief kunnen er namen of initialen mee worden weergegeven.

patroonvloeren in de eetkamer

Wandpaneel-hout-wit-landhuis-eetkamer-patroon-vloeren-grijs-wit

Hoewel de houten wandpanelen als accent in de ruimte fungeren, zijn ze goed te combineren met gedessineerde vloerbedekkingen of tapijten. Voorwaarde hiervoor is dat het patroon in hetzelfde kleurenpalet zit als de wandbekleding. Patronen in donkergrijs, lichtgrijs, beige en crème passen heel goed bij de wit geglazuurde houten panelen. Om het effect te versterken, kun je het combineren met geschikte lampen.

Slaapkamer in lichte neutrale kleuren

wandpanelen-hout-wit-landhuis-slaapkamer-bed-gestoffeerd-hoofdeinde

Een accentkleur is geen must in het interieur. Met een kleurencombinatie van lichte, neutrale kleuren kan een prachtige slaapkamer worden ingericht die perfect is voor rust en ontspanning. We raden een combinatie aan van wit geglazuurde houten panelen, witte houten vloeren en lichte meubels. Het neutrale kleurenpalet zorgt voor een ontspannen gevoel en past perfect in de slaapkamer.

Babykamer met wit geglazuurde wandbekleding van hout

Wandpaneel-hout-wit-landhuis-babykamer-wit-bed-taupe-muurverf

Omdat de wit houten wandpanelen een rustgevend effect hebben en een ontspannen sfeer in de kamer creëren, zijn ze ook perfect voor de babykamer. Je kunt de muur achter het babybedje op deze manier ontwerpen en vervolgens decoreren met andere elementen naar keuze. Een wimpelketting met de naam van het kind past hier heel goed bij, die je zelfs zelf kunt maken.

Wandpanelen van hout wit-landhuis-babykamer-wit-ladekast-schilderijrail

wandpaneel-hout-wit-landhuis-slaapkamer-muur-kleur-mint-wit-bed

Wandpaneel-hout-wit-landhuis-slaapkamer-metalen-bedframe-houten-vloer-tapijt

wandpaneel-hout-wit-landhuis-slaapkamer-natuurlijke kleur

Wandpanelen-hout-wit-landhuis-hal-babykamer

wandpaneel-hout-wit-strandhuis-woonkamer-muur-gemonteerde-televisie

wandpaneel-hout-wit-strandhuis-donker-houten-vloer-rotan-fauteuil

Wandpaneel-hout-wit-landhuis-slaapkamer-schuin dak-gezellig hoekraam

wandpaneel-hout-wit-landhuis-woonkamer-wiesser-vloerplaat

Wandpaneel-hout-wit-landhuis-donkerhouten vloer-zeezicht

Wandpaneel-hout-wit-landhuis-was-toilet-vloertegels

wandpaneel-hout-wit-landhuis-woonkamer-zithoek-gele-banken-kleurrijk-tapijt

Wandpaneel-hout-wit-landhuis-woonkamer-natuurvezel tapijt

wandpaneel-hout-wit-landhuis-woongedeelte-hout-open haard-oranje-accenten

wandpaneel-hout-witte-landelijke-eetkamer-ronde-houten-tafel-muurkunst

Wandpaneel-hout-wit-landhuis-babykamer-motto-maritiem

wandpaneel-hout-wit-badkamer-vintage-franse-landelijke-stijl

wandpaneel-hout-wit-landhuis-vintage-stijl-kantoor aan huis

wandpanelen van hout accent wand-haard-decoratie-tapijt-interieur

wandpanelen van hout woonkamer-eetkamer-parket-bijzettafel

wandpanelen-van-hout-landelijke-stijl-kast-wit-meubels

wandpanelen-van-hout-badkamer-idee-handdoeken-maritiem-landhuis

wandpanelen-van-hout-badkamer-klein-wit-landhuis-spiegel