gezonde voeding

Dieet door voedselcombinatie – voordelen en waar u op moet letten

voedsel dat dierlijke producten combineert groenten fruit granen

Het combineren van voedsel of de juiste combinatie van voedsel is een van de belangrijkste elementen van een gezond voedingspatroon. Het maakt een goede spijsvertering in het lichaam mogelijk en ondersteunt het gunstige verloop van stofwisselingsprocessen. Om het maximale uit eten en één te halen Dieet door voedsel te combineren Om te tekenen, moet je de processen van de spijsvertering kennen.

Voeding combineren voor een goed gevoel in de maag

maag welzijn voedsel combinatie van spijsvertering gezond hart handen

Combinatie van voeding – De afbraak van voedsel begint in de mond, waar de alkalische vertering van koolhydraten, vetten en suikers plaatsvindt. De maag verwerkt de eiwitten en gaat verder met het afbreken van alle koolhydraten, de opname van eiwitten en vetten gaat dan verder in de dunne darm. Het enige zure gebied in het lichaam is de maag. Speeksel, darmen, bloed en lymfe zijn gewoon alkalisch.

Combineer voeding – combineer salades op de juiste manier

bereiding salade eten combineren tomaten gesneden tuinsalade

Combinatie van voeding – Het lichaam heeft eenvoudige structuren nodig om normaal te kunnen functioneren. Eiwitten worden afgebroken tot aminozuren, vetten tot vetzuren en koolhydraten tot enkelvoudige suikers, die op hun beurt weer voor nieuwe doeleinden worden gebruikt. Veel ziekten worden veroorzaakt door de verkeerde combinatie van voedingsmiddelen. Het voedsel kan niet goed worden opgenomen, waardoor een proces van fermentatie en bederf in het organisme begint. Dit kan op zijn beurt leiden tot vergiftiging van het lichaam, evenals tot veel gifstoffen en schadelijke afvalstoffen in het lichaam. Als u bijvoorbeeld gassen in uw maag voelt, kunt u ervan uitgaan dat deze in uw lichaam zijn gevormd als gevolg van de slechte combinatie van voedingsmiddelen.

Voeding combineren – voedingsmiddelen scheiden

eten gezond eten combineren stokbrood prei paprika kaas kip

Om je spijsvertering te vergemakkelijken, raden we je daarom aan om slechts één soort voedsel per keer te eten. Deze manier van diëten combineren wordt een monodieet genoemd. Het is echter moeilijk om dit dieet te volgen. Daarom is het raadzaam om de juiste combinaties van voedingsmiddelen te vinden die je spijsvertering helpen.

Dierlijke producten in de voeding door voedselcombinatie

voedsel dat vlees combineert dierlijke producten kaas houten plank

Dierlijke producten zoals kaas, eieren, vis, vlees moeten apart worden gegeten of, voor een betere vertering, in combinatie met groene bladgroenten zoals sla, dille, peterselie, ijsbergsla, spinazie, komkommer en andere. Eet voor een gecombineerd dieet slechts één soort dierlijk product bij één maaltijd. Bijvoorbeeld groene salade met kaas of groene salade met kwark. Alle andere combinaties zoals dierlijk product met dierlijk product, dierlijk product met graan, peulvruchten, zaden of noten zijn ongeschikt. Dierlijke producten kun je het beste ‘s avonds consumeren, minimaal 3 uur voor het slapengaan. Dit geeft het lichaam voldoende tijd om het hele voedsel af te breken en te absorberen.

Dieet door voedselcombinatie – zaden en noten

noten voeding amandelen walnoot zonnebloemzaad pistachenoten

Zaden en noten zijn ook goed te combineren met groene bladgroenten voor een voedselcombinatiedieet, in sommige gevallen ook in combinatie met tomaten. Ze bevatten veel eiwitten en mogen niet meer dan 50 gram per dag worden geconsumeerd. Voorafgaande verwerking zoals weken maakt ze gemakkelijker te verteren. Deze voedingsmiddelen voldoen aan al onze behoeften aan eiwitten, vetten en koolhydraten. Voor een gecombineerd dieet wordt aanbevolen om slechts één soort noten of zaden per dag te consumeren.

Granen en peulvruchten in voedselcombinaties

voedsel combineren granen voeding rijst quinoa eten

Granen en peulvruchten kunnen met elkaar worden gecombineerd en zijn daarom geschikt als combinatie voor diëten met voedselcombinatie. Deze combinaties bieden een compleet eiwit dat het vlees volledig vervangt. De combinatie van granen en peulvruchten werkt heel goed voor mensen die willen overstappen op vegetarisme. De gemakkelijkst te verwerken granen voor het lichaam zijn glutenvrij – gierst, rijst, boekweit, quinoa, amarant, maïs. Bij verschillende chronische ziekten is het raadzaam om alleen glutenvrije voedingsmiddelen te consumeren. Granen en peulvruchten kunnen het beste worden gecombineerd met wortelgroenten zoals wortelen, rode biet, kool, zoete aardappelen, bieten en andere voor een voedselcombinatiedieet.

Voedsel dat dieet combineert met groenten

verse groenten voeding wortelen aubergine tomaten knoflook

Groenten kunnen in de vorm van sappen worden geconsumeerd en samen in elke combinatie worden geconsumeerd. Groene bladgroenten combineren goed met eiwitten (dierlijk voedsel, zaden, noten). Wortelgroenten passen goed bij voedingsmiddelen die rijk zijn aan koolhydraten (granen). Sommige groene bladgroenten zoals tomaten, komkommers, halfzure en zure vruchten zijn ook toegestaan ​​in het dieet met voedselcombinatie. Ze kunnen met elkaar worden gecombineerd.

Dieet door voedsel te combineren – fruit en fruit

fruitmand voeding voedsel combineren bananen ananas mango druiven

Fruit is een goddelijke voeding en draagt ​​veel bij aan onze goede gezondheid, zeker als je ‘s ochtends één fruitsoort eet of vruchtensap drinkt (alleen en in combinatie). Gezonde fruitcombinaties voor een dieet met voedsel combineren kunnen zijn: Zoet fruit combineren met juist zo en zoet met halfzuur fruit.

Bereid sappen voor de voedselcombinatie

sap fruit fruit eten combineren sinaasappel kiwi bloedsinaasappel

Als u echter echt uw gezondheid wilt verbeteren en het best mogelijke voordeel wilt halen uit voedsel en voeding door voedingsmiddelen te combineren, moet u eerst uw lichaam ontgiften en reinigen en vervolgens de juiste combinaties van voedingsmiddelen samenstellen.

ontgift het lichaam ontgiftingsdieet door voedsel dat sapgroenten combineert

Wij van het DeaVita-team raden aan om alleen te eten als je echt honger hebt. Alleen dan is je spijsverteringskanaal klaar om voedsel goed te verwerken en op te nemen.

Granen peulvruchten eten combineren aardappelen brood rijst

salade eten voeding bladsla tomaten gezond

eten combineren maaltijdidee garnalen gezonde zeevruchten

voeding door voedsel combineren welzijn maag darmen spijsvertering