Haar en kapsels, VIDEO

Haar vlechten – eenvoudige tutorial voor beginners

driestrengs vlecht afgewerkt kapsel gevlochten haar pruik herfstdecoratie pompoen

Als het gaat om het vlechten van haar, is de driestrengige vlecht de ultieme eerste stap om mee te beginnen als beginner. Als je dit eenmaal onder de knie hebt, ben je klaar voor andere kapsels en om deze aan te pakken, zoals visgraatvlechten. Bekijk gewoon onze video op de post voor een eenvoudige gids voor deze variaties. Ga ook naar de stapsgewijze instructies.

Haar vlechten voor beginners

vlecht haar vlecht kapsel kam glad borstel verdelen

Er zijn eenvoudige, mooie en snelle oplossingen voor een langere, dikkere vlecht. Voor de gemakkelijke versie ga je voor een spiegel staan ​​en breng je al je haar naar voren over één schouder. Borstel het haar eerst voor een gladde en knoopvrije basis.

Driestrengige vlecht

instructies voor het vlechten van haar gewoon franse vlecht dwarsstukken van haar

Deel je haar in drie delen – links, midden en rechts. Neem de linker haarlok en steek deze over de middelste. Vang eerst de rechter haarlok en trek deze ook over het midden. Houd de vlecht op zijn plaats terwijl je elke steek en haar vlecht. Blijf dus kriskras over elk haarstukje lopen tot je bij de onderkant van je haar bent. Gebruik een hoofdband om het uiteinde mee vast te binden.

Franse vlecht

vlecht haar vlecht kapsel maken kam glad borstel kruis over

haar vlechten een kapsel maken lokken over elkaar trekken

Pak eerst hetzelfde deel van het haar vanaf de voorkant van de slapen. Scheid het haar opnieuw in drievoud. Begin door de rechterkant over de middelste streng te kruisen. Herhaal het proces met de linkerkant. Trek het juiste stuk haar over het middelste deel van het haar en houd het op zijn plaats. Trek dan wat haar van de rechterkant en voeg het toe aan de juiste streng die je vasthoudt.

haar vlecht stropdas frans nederlandse vlecht

Steek dan de linker haarlok over de middelste en pak wat haar vanaf de linkerkant. Voeg deze toe aan de linkerkant die je nu vasthoudt. Herhaal dit totdat je al je haar hebt gevlochten en vastgebonden. Bind de rest van het haar vast met behulp van de standaard driestrengige vlechttechniek. Zet de vlecht vast met een haarelastiek.

Haar vlechten – Hollandse vlecht

haarvlechten maken kapsel kammen glad borstelen

haar vlecht franse vlecht handen houden haar kruis

Pak dezelfde delen van het haar vanaf de bovenkant van je voorhoofd. Verdeel het haar in 3 gelijke haarsecties en steek de rechtersectie onder de middelste door. Neem wat haar van de rechterkant en voeg de huidige rechter haarsectie eronder toe. Zorg ervoor dat je het haar strak houdt.

Haar vlechten begint met drie strengen

haarvlecht franse vlecht secties van haarpunt

Ga naar het linkergedeelte door het onder het middelste gedeelte te slepen. Neem wat haar van de linkerkant en voeg het toe onder de huidige linkerstreng die je aan het vlechten bent. Herhaal dit totdat je bij de laatste haarsecties bent.

haarvlechten vlecht maken haaruiteinden stropdas haarband

stropdas franse vlecht afwerking

Wanneer u deze aan de vlecht toevoegt, moet u het haar strak houden. Blijf vlechten als een eenvoudige Franse vlecht, maar kruis de zijstrengen onder de middelste. Bind het uiteinde van de vlecht zoals gewoonlijk vast met een haarelastiek.

Visgraat vlecht

paardenstaart haarband haarband maken

vlechten haar trekken strengen beginnen met het kruisen van sets haar

Doe het haar in een paardenstaart en verdeel het gelijkmatig in tweeën. Pak een klein gedeelte van de buitenrand van een pagina op. Kruis dit over en voeg het toe aan de andere kant.

vlecht haar gekruiste stropdas touwtjes trekken visgraat vlecht

Visgraat gevlochten eindbindende haarband resultaat

Herhaal met een klein haarstukje van de andere kant en voeg het toe aan de andere kant. Vlecht tot aan het uiteinde van het haar en knoop vast met een haarelastiekje.