Haar & kapsels

7 trendy highlights in één oogopslag – van babylights tot sombré

Highlights soorten folies lang haar gelaagde snit

Er is een reden waarom alle vrouwen highlights kiezen: deze highlights geven glans aan het haar en laten de teint stralen. Highlights kunnen de oogkleur accentueren, jukbeenderen accentueren en zelfs slanke gezichten tevoorschijn toveren. Ze creëren diepte en de illusie van overvloed. En ondanks wat je hebt gehoord, gaan ze voor elke haarkleur! Er zijn echter zoveel soorten hoogtepunten dat het gemakkelijk is om ze uit het oog te verliezen. Zodat je precies kunt omschrijven wat je van je kapper wilt, hebben we elke highlight-techniek onder de loep genomen. Bekijk enkele van de mooiste highlights onder de beroemde dames en denk erover na om wat levendigheid aan je kapsel toe te voegen!

Overzicht van markeringstypen

Highlights soorten goudblond folietechniek lang haar Giselle Bündchen kleurverloop haar

De twee meest gebruikte technieken voor highlighten zijn balayage (haarverf) en foliehighlights. Coloristen gebruiken de een of de ander, afhankelijk van het gewenste resultaat en persoonlijke voorkeuren.

Folie hoogtepunten, zoals die van Gisele Bündchen, geef het haar een allround helderder, frisser uiterlijk. Alsof je net een week op Hawaï hebt doorgebracht. Als je een perfectionist bent en van absolute balans en symmetrie houdt, dan is deze techniek iets voor jou. Ze hebben meestal elke acht weken een touch-up nodig.

Folie highlights blond met lichtbruin haar Jennifer Lopez kleurverloop in haar

In het geval van foliestrengen worden afzonderlijke strengen uit het haar verwijderd, bedekt met een bleekmiddel en in folie gewikkeld. De film houdt het product vochtig en de efficiëntie blijft sterk. De folies kunnen in verschillende patronen worden gerangschikt, afhankelijk van waar het haar is gescheiden en hoe de highlights zijn “geweven”. Met deze techniek weet je precies dat de highlights op de juiste plekken komen.

Soorten strengen Folie strengen donkerder basis boven donker puntig licht

Highlight Technieken Folie Highlights Donkerder Benadering Amber Heard Long Hair

Balayage van bruin tot blond halflang haar Amber Heard

Zachte balayage is een van de meest populaire soorten highlights

Zachte balayage-highlights voor donker haar, donkere haarlijn, getrapte snit

Balayage, ook wel haarverf genoemd, is een techniek waarbij de colorist een natuurlijk effect creëert. Bij deze techniek wordt het bleekmiddel uit de vrije hand rechtstreeks op het haar geverfd en vervolgens bedekt met cellofaan. Doordat het bleekmiddel aan de lucht wordt blootgesteld, verzwakt het snel. Daarom moeten bleekmiddelen met een hoge concentratie worden gebruikt. Bovendien is het resultaat een veel minder gestructureerd patroon dan bij de film. De balayage-techniek is het beste voor casual strandlooks.

Balayage highlights op bruin haar

Het voordeel van balayage ten opzichte van conventionele highlights is dat de lichte kleuraccenten zich concentreren op de haarpunten en niet op de wortels. Daarom is er geen uniforme touch-up nodig omdat het haar teruggroeit.

Balayage haarverf highlights voor donker haar

Balayage voor bruin haar Het strand ziet eruit alsof je gekust wordt door de zon

Kleur Highlights Haarcontouren Lang haar Gelaagde snit

Zwart haar, maar welke highlights? Dit zijn de beste highlight-kleuren

Linthoogtepunten zijn de nieuwe balayage! Zo werkt de look

Donker haar met highlights: deze highlightkleuren passen er het beste bij!

Babylights – bijzonder fijn geverfde strengen

Babyligts dunne highlights op bruin steil haarkapsel met pony

Babylights zijn zachte, superfijne highlights die rond de haarlijn en de randen van het gezicht worden geplaatst – zoals hier bij Alessandra Ambrosio. Denk aan de babylights als kleine stroken helder klatergoud die door je haar schijnen. Deze highlights geven fijn haar een bijzonder subtiele maar frisse update.

Babylights balayage Miranda Kerr bruin haar

Babylights dunne lokken in het haar van Miranda Kerr

Babylights koper symmetrisch steil haar Halle Berry

Ombre hoogtepunten

Ombre highlights bruin tot blond Techniek halflang haar licht donker

De ombré-haartrend zal nooit helemaal uit de mode raken omdat het één groot voordeel biedt: het is een geweldige look die geen onderhoud nodig heeft. Alleen de onderste helft van het haar wordt lichter gemaakt, terwijl de donkere wortels nog meer diepte creëren. Je hoeft deze kleuring nooit bij te werken. Als je op zoek bent naar afwisseling, laat het haar dan gewoon uitgroeien en knip de blonde punten af.

Ombre benadrukt donkere wortels Emma Watson

Megan Fox ombre highlights van zwart tot blond lang steil haar

Ombre highlights op donkerbruin haar, goudblond koper

Sombre hoogtepunten

Somber haar lichter in lengtes Beyonce

Sombré, een afkorting van Subtle Ombré, is precies hoe het klinkt: een minder drastische benadering van de trend die een vloeiend verloop creëert. Het is vooral geschikt voor donkere haarkleuren zoals die van Beyoncé. Blondjes kunnen ook de sombre dragen.

Sombere highlights lichtblonde honing

Soorten natuurlijk ogende highlights – linthighlights

Lint benadrukt highlights van het donkere haar van Megan Fox

In tegenstelling tot babylights, die rond de haarlijn worden geplaatst, zijn de highlights van het lint dunne, contrasterende gekleurde lokken die als mooie linten door het haar zijn geweven. Deze highlights zijn vooral flatterend voor brunettes en geven de golven en krullen een aantrekkelijk diepte-effect.

Highlights Halfkop Caramel Donker Haar Lint Highlights

highlights zoals gekust door de zon op zwart haar

Highlights op zwart haar koperen highlights in lengtes

Highlights op donkerbruin haar met koperen krullen

Lowlights

Lowlights bruine highlights op blond haar

In wezen zijn lowlights het tegenovergestelde van highlights: strategisch geplaatste donkere lokken op licht haar voegen diepte toe. De highlights mogen slechts één of twee tinten donkerder zijn dan de natuurlijke haarkleur. De lowlights kunnen ook worden gebruikt voor een vloeiende overgang tussen een zeer donkere benadering en zeer lichte tips.

Koffiebruine lowlights op bestaande koperdraad

Kleur lowlights in koffiebruin tot koperen highlights

Tweekleurige highlights van Chrissy Teigen

Lowlights en blond accentueren twee tinten bruinverloop in het haar