Haar & kapsels

Chocolademauve kleur als haartrend voor een charmante herfststyling

mauve-kleur-chocolade-donkerbruine-strengen-design-professioneel-kapsel

Een nieuwe kleurtrend voor haar doet veel vrouwen dromen van een nieuwe hairstyling en dat is het zogenaamde mauve effect, dat gebruikt wordt voor chocoladebruin haar. Als je op zoek bent naar nieuwe haarkleuren die tegelijkertijd effectief en trendy zijn, zit je met deze combinatie niet verkeerd. Want hoewel de delicate kleur mauve allesbehalve natuurlijk is, creëert het dankzij de basiskleur en de applicatietechniek een indrukwekkend natuurlijke uitstraling die bijna iedereen zou willen hebben. In dit artikel leggen we je graag uit wat de Chocolate Mauve kleur precies is, hoe deze tot stand komt en waar deze eigenlijk vandaan komt. Daarnaast hebben we enkele voorbeeldafbeeldingen en kleurvarianten voor de chocolade haarkleur met de tint mauve, zodat je ook wat ideeën op kunt doen als je je haar wilt kleuren.

Chocolade Mauve Kleur – Hoe ziet het eruit??

mauve kleur chocolade subtiele-look-shimmer-pink-rose

Zoals eerder vermeld, is een warme chocoladebruin de basiskleur voor deze styling. U kunt naar wens kiezen uit verschillende nuances. Als je het een beetje lichter wilt, kun je de chocolade-mauve kleur proberen, evenals degenen die de voorkeur geven aan donkerder haar. De bruine tinten worden versterkt door een delicaat roze, dat bekend is van de prachtige bloemen van de kaasjeskruid (vandaar de naam). Ook hier kan de nuance variëren en naar smaak worden gekozen. Aan het roze worden meestal enkele accenten in de haarkleur roze toegevoegd, wat het haar een aantrekkelijke glinsterende look geeft. Omdat haar felle kleuren het beste opneemt als ze licht zijn, moet op donker haar vooraf een bleekmiddel worden gebruikt dat de pigmenten uit het haar verwijdert en de perfecte basis vormt voor de roze tint.

mauve kleur chocoladerood glinsterende balayage haartrends

De balayage techniek wordt gebruikt om een ​​natuurlijke overgang en uitstraling te creëren. De ombre-achtige styling wordt bereikt door de kleur vrij in het haar te borstelen. Omdat dit voor beginners niet zo eenvoudig is, is het beter om een ​​professional in te schakelen voor de Chocolate Mauve-kleur. Alleen dan kan enerzijds een soepele overgang en anderzijds een langdurige uitstraling worden gegarandeerd.

Maak zelf ombre haar – instructies voor blond, brunette & de aanpak

Rood haar verven – Verzorgingstips en 37 stylingideeën

Kleur haar volgens de maankalender voor een geweldig resultaat

Waar kwam het idee vandaan??

mauve-kleur-chocolade-pastel-paars-lichtbruin-donkerblond

De New Yorkse haarstylist Hanna Edelman wordt beschouwd als de uitvinder van de chocolademauve haarkleur. Haar salon is gevestigd in Brooklyn en heet “Brush in Hand” – een naam die de balayage-techniek voor het kleuren van haar perfect beschrijft. Het idee voor de nieuwe trendkleur ontstond vrij spontaan toen de styliste besloot om enkele van de overgebleven pasteltinten van de zomertrends van vorig jaar te gebruiken en ze samen te mengen om te zien wat het resultaat was. De kleur veranderde al snel in de kleur- en haartrend voor de herfst. Door de subtiele en aangename accenten zien we er frisser uit, wat zeer gunstig kan zijn voor onze styling, vooral in de koelere herfst.

Chocolade Mauve Kleur – Ideeën en varianten

mauve-kleur-chocolade-contrast-highlights-roze-oranje-roze-bruin

De trendy chocolade mauve kleur heeft als het ware zijn basisprincipes, maar is zoals gezegd ook naar eigen smaak te veranderen, te variëren en te ontwerpen. Dat dit niets afdoet aan de chique en unieke look willen we je laten zien aan de hand van de volgende voorbeelden, waarin beide haarkleuren in verschillende nuances werden gebruikt. Het maakt niet uit of je gewoon subtiele kleuraccenten wilt of juist iets extravaganter, want het kan allebei met deze kleurentrend. Laat je kapper je adviseren om de perfecte tinten voor jouw type te vinden en uiteindelijk helemaal tevreden te zijn met je nieuwe styling.

Donkerbruin haar en mauve

mauve-kleur-chocolade-pastel-roze-kant-pony-donker-bruin-haar

Als je de haarkleur bijzonder donker bruin wilt maken, kun je met deze combinatie het gewenste effect bereiken. De donkere chocoladebruine benadering wordt hier relatief kort gehouden, zodat de roze nuances hoog beginnen. Dit is een geweldige variant voor een langdurige look, waarbij hooguit de insteek, maar niet noodzakelijk de overgang, opnieuw gekleurd moet worden.

Overgangen in verschillende richtingen

mauve-kleur-chocolade-roze-paars-bruin-overgang-ombre-balayage-techniek-styling

Met deze styling zijn twee overgangen waar te nemen. Aan de ene kant is de klassieke overgang van de chocolade-mauve kleur te zien van boven naar beneden en aan de andere kant van de achterkant van het hoofd naar de voorste delen van het haar. Er werd een lichtroze tint gekozen voor de voorste lokken, die geleidelijk donkerder worden naar de achterkant van het hoofd en veranderen in een paarse tint.

Lichtpaarse tips

mauve-kleur-chocolade-bleek-roze-pastel-highlights-tips-kleuring-ombre

Laat voor meer contrast de punten vervagen in een bleke pasteltint. Deze Chocolate Mauve kleur is het meest geschikt voor de dappere vrouwen onder jullie, want hij is nog opvallender dan de klassieke Chocolate Mauve. Vooral een warme en donkerdere bruintint voor de aanpak ziet er erg aantrekkelijk uit in combinatie met het koele pastelroze. Maar je kunt je haar hiervoor ook lichter verven.

Contrasterende strengen

mauve-kleur-chocolade-strepen-rood-blond-roze-donkerbruin

Als je de overgangen in de chocolade-mauve kleur niet zo egaal wilt hebben, maar liever contrastrijke en dikke kleurstrengen hebt, kun je daar natuurlijk ook voor kiezen. Overweeg in dit geval welke nuances je in het haar wilt. Het bovenstaande voorbeeld toont een effectieve mix van roze en roodblonde lokken die samenvloeien tot een donkerbruine basiskleur voor de wortels.

Lichtbruin haar en effecten

mauve-kleur-chocolade-lichtbruin-haar-glanzende-vlecht-half-open

De trendkleuren voor het haar worden hier gecombineerd met een lichtbruine tint. De look ziet er bijzonder natuurlijk uit en het effect van zongebleekt haar, typisch voor de balayage-techniek, wordt gecreëerd. De paarse kleur is slechts discreet waarneembaar. Een perfecte variant voor iedereen die niet voor extravagante styling durft te gaan. Het lichtbruin in het haar zorgt ook voor een aangename glans, die vooral in het licht goed werkt.

Mauve met een rode glans

mauve-kleur-chocolade-herfst-styling-balayage-rood-shimmer-rosé

Chocoladebruin als insteek en een mauve effect met een rode glans is een andere variant die ongetwijfeld perfect past bij de herfst. Een lichtroze tint wordt gecombineerd met wat sterkere rode strepen, die worden afgewisseld met een gelijkmatige overgang. Met of zonder pony maakt niet uit.

mauve kleur chocolade dames-look-hairstyling-idee-herfst trend

De kleur Chocolate Mauve is overigens niet alleen geschikt voor lang haar, maar staat ook prachtig bij korte kapsels. Met een aantrekkelijke golvende look ziet de styling er ook nog aantrekkelijker uit en omlijst het gezicht perfect om de frisse uitstraling die de kleuren aan uw huid geven te benadrukken.