Haar & kapsels

De micropony is terug: wie houdt er van een korte pony?

Kapsels korte pony van de catwalk 2018

Beroemdheden blijven vol vertrouwen experimenteren met verschillende haarkleuren en haarlengtes. Ook de lengte van de pony varieert enorm. De keurig gesneden micropony uit de jaren vijftig, zoals die van Audrey Hepburn in “Breakfast at Tiffany’s”, maakt sinds 2018 een comeback en wordt steeds vaker gedragen door jonge, stedelijke trendsetters. In het artikel van vandaag kun je ontdekken wie van een korte pony houdt en waar je op moet letten bij deze gewaagde snit.

Wie past bij een korte pony?

Bob met korte pony modern kapsel

Een zeer korte pony (of nog steeds een micropony genoemd) is bij uitstek geschikt voor één gezichtsvorm – bijna elk kapsel past op een ovaal gezicht. Als uw gezicht rond, vierkant of hartvormig is en onderscheidende kenmerken heeft, is het beter om af te zien van de grafische pony. Het bedekt slechts de helft van je voorhoofd en benadrukt zowel de verdiensten van het gezicht als de tekortkomingen ervan.

Nog een probleem: een zeer korte pony met krullend haar is moeilijk te temmen. Hiervoor heb je misschien langdurig haar nodig.

korte rechte pony lang haar trend 2019

Verzorg de korte pony op de juiste manier

De korte pony groeit sneller dan de rest van het haar en moet gemiddeld om de twee weken worden geknipt. Het wordt sneller vettig en verliest na korte tijd al het volume. De redenen hiervoor zijn crèmes, make-up, huidolie en zweet, en tenslotte onze eigen vingers, waarmee we constant ons haar in model borstelen.

Als je je haar elke dag wast, zijn er geen speciale veranderingen in de haarverzorging voor jou. Als je je haar echter om de 2-3 dagen of minder wast (als je lang haar hebt), moet je wennen aan het dagelijks wassen van de pony. Anders ziet het kapsel er machteloos uit.

korte pony lang haar caramel haarkleur

Een korte pony vereist ook styling

Bereid u voor op het feit dat zelfs een perfect getrimde korte pony dagelijks gestyled zal moeten worden. Aan de ene kant is dat goed: je kunt verschillende stylingvariaties proberen door een gladde, rechte of golvende pony opzij te zetten, afhankelijk van je humeur. Aan de andere kant heb je voldoende tijd nodig om je haar te stylen.

korte volle pony perfect voor ovale gezichten

De belangrijkste stylingproducten die je nodig hebt om je pony te stylen zijn gel, haarschuim, haarlak, haarwax en droogshampoo. Gebruik ze echter maar met mate, anders gaan ze je haar verzwaren. Te veel stylingproducten zullen ervoor zorgen dat het haar snel zijn mooie volume verliest – het creëert een vicieuze cirkel waar je haar last van heeft.

Een klodder haargel is voldoende om de pony in de gewenste vorm te brengen. De hoeveelheid haarmousse of wax die voor het stylen wordt gebruikt, moet zo groot zijn als een erwt. In sommige gevallen, bijvoorbeeld na een lange vlucht, helpt een droge shampoo je haar snel op te frissen en volume aan de pony toe te voegen.

Korte gelaagde kapsels met pony

De heetste kapsels met korte pony van het seizoen:

Korte pony die ongeveer de helft van het voorhoofd bedekt – de trend is misschien niet nieuw, maar wordt op een moderne manier geïnterpreteerd. Een jaar of zelfs twee jaar geleden liepen modellen met zo’n ponykapsel over de catwalk. Of het nu gaat om een ​​rechte snit, een beetje asymmetrisch en zelfs gekleurd – er zijn talloze opties voor meisjes en vrouwen die van deze ‘grunge’-stijl houden. Ook in 2019 wordt de Micropony steeds populairder.

rechte pony lang haar micropony trend 2019

Rechte korte pony

Dik en slank, dit type pony heeft een strakke geometrie en is geweldig voor langwerpige gezichtsvormen. De volle pony maakt het mogelijk om de verhoudingen van zowel een rechthoekige als een vierkante gezichtsvorm visueel in evenwicht te brengen. Het is even geschikt voor lange en korte kapsels.

zeer korte pony geeft klassieke bob-kapsels een nieuw tintje

Gescheurde babypony

Deze trend is veel minder bekend, maar is nog steeds te zien op de catwalks. Excentriek en buitengewoon, zo’n pony verjongt het gezicht visueel. Afhankelijk van de hoek waarin het haar is geknipt, kan de pony er minder opvallend of glamoureus uitzien. De treden verzachten de vaak opvallende gelaatstrekken van een vierkante, ronde en driehoekige gezichtsvorm.

korte pony gekruld met de krultang

Golvende pony

Voeg een vleugje speelsheid toe aan je kapsel. Met deze look kunnen de haarpunten op een klassieke manier zowel naar binnen als naar buiten gedraaid worden. Dit werkt het beste met een krultang of krulspelden. Symmetrie is hier niet belangrijk. Hoe rommeliger de krullen, hoe beter. Als je je wilt onderscheiden van de rest, is deze look de juiste keuze.

korte pony houdt de kuif optisch voor de gek

Je wilt de pony niet laten knippen?

Een andere oplossing voor degenen die niet klaar zijn voor verandering op de lange termijn, is het nabootsen van een korte pony. Stylisten stellen voor om met je haar te spelen, zoals in onze kindertijd. De rol van de “optische illusie” zal worden gespeeld door een topknoop die niet bovenop het hoofd wordt gebonden (zoals een topknoop), maar bijna op het voorhoofd. De look is rebels, stijlvol en vrouwelijk tegelijk. Een absoluut pluspunt: zelfs eigenaren van kort haar kunnen zo’n “pony” vormgeven.

Audrey Hepburn opsteekkapsel met micropony jaren 50

Audrey Hepburn-kapsel met korte pony

Bob met korte pony Beach Waves Brunette

Emma Roberts Bob met korte pony

Emma Watson korte pony halflang haar ovale gezichtsvorm

korte pony lang haar gerafeld grunge-stijl

Halflang haar met korte ponypunten naar binnen gekruld

Pixie-snit met een korte ponyhoofdband als accessoire

Bob met korte pony gerafelde snit Sofia Boutella

Bob met korte schuine pony Beach Waves zwart haar