Haar & kapsels

Gelaagd haar is trending: de beste looks en stylingtips

gelaagd haar trend blond kapsel modern

Het haar is een statement en tevens een onlosmakelijk accessoire waar iedere vrouw veel belang aan hecht. Het nieuwe kapsel is iets dat het hele uiterlijk van een persoon kan veranderen. Misschien om deze reden durven mensen het zelden te veranderen en iets nieuws te proberen. Vrouwen dragen nu elke snit: van een korte pixie tot bob en vloeiende manen. Het kapsel moet worden gekozen afhankelijk van de haarstructuur en gezichtsvorm. Er zijn echter kapsels die als echte allrounders worden beschouwd. Gelaagd haar is mogelijk op elke lengte en is zeer geschikt voor elke haarstructuur. De juiste snit zorgt voor meer volume en beweging in het haar.

Gelaagd haar: een trendy kapsel voor casual haar

gelaagd haar geeft structuur aan dun, fijn haar

Lang, halflang, kort of met pony, gelaagd haar is verkrijgbaar in alle variaties en je kunt met alles combineren. Als je op zoek bent naar een trendy kapsel dat zowel casual als ongecompliceerd is voor alledaagse styling, dan is een gelaagde snit precies de juiste oplossing. De buitenste strengen zijn iets korter geknipt. Dit onthult het binnenhaar, dat ook in fasen wordt geknipt. Het haar is in lagen geknipt, waarbij de binnenste de langste zijn. Als gevolg hiervan vallen de lokken elkaar om en ziet het kapsel er lichter, losser en volumineuzer uit.

Trend: gelaagd haar

gelaagd haar schouderlang blond fijn haar structuur

Jaren geleden was gelaagd haar ook een hete trend. In de jaren 90 met de filmserie “Friends”, werd het kapsel van een van de leidende actrices – Rachel, echt beroemd en zelfs naar haar vernoemd. Destijds wilde elke vrouw een kapsel zoals zij. Tegenwoordig wordt het kapsel geïnterpreteerd met kleine sterke gradaties en dit behoudt de basislengte. De moderne variant vertrouwt op lichtniveaus, die op een bijzonder chique manier kunnen worden benadrukt door een golvende haarstructuur en mooie haarkleur.

Gelaagd haar met gerafelde pony 

gelaagd haar halflange fijne haarstructuur

Een gelaagd kapsel werkt voor elke lengte. Vooral schouderlang haar heeft hier echter baat bij. Lichte treden worden alleen in de toplaag en de voorkant verwerkt. Hierdoor ziet het haar er levendiger, volumineuzer en over het algemeen meer casual uit. Van nature gladde haarstructuur lijkt niet saai en de krullen komen echt tot hun recht. De gelaagde snit met pony met franjes is een hete trend.

gelaagd haar korte bob pony jennifer lopez

In het trendy ponykapsel zijn zowel het haar als de pony gerafeld en het is een favoriet kapsel geworden van veel modevrouwen. De look is eigenlijk geïnspireerd op de jaren 60 en 70 en veroverde destijds ook de modewereld. De meest bekende vertegenwoordiger is Brigitte Bardot met haar nonchalante gordijnfranje of in het Duits “gordijnpony”. De franjes van het voorhoofd zijn in twee delen verdeeld door een onvolmaakte middenscheiding, die het gezicht aan de zijkanten omlijst. De langste franjes reiken tot aan de wangen en versmelten zachtjes met de rest van het haar, zodat het lijkt alsof het willekeurig is gestyled.

Kort gelaagd haar 

gelaagd haar korte bob pony taylor swift

Gelaagd haar is mogelijk met elke haarlengte. Vooral bij de korte kapsels zijn er geweldige stapsnitten. Eigenlijk is bij de meeste bob-kapsels het haar op de achterkant van het hoofd erg kort gelaagd en wordt er dus meer volume opgeroepen. Tegelijkertijd wordt het voorste gedeelte langer gelaten en langere lokken omlijsten het gezicht zachtjes.

gelaagd haar korte bob zilver platinablond

Met een korte of langere bob is er ook de variant met een pony. Het hoeft niet altijd recht te worden gesneden, het kan ook gerafeld zijn. Een asymmetrisch kapsel met een lange schuine pony ziet er bijzonder pittig uit. Kortom, bij bijna alle korte kapsels met haarlengtes onder de 8 centimeter, zoals pixies en zelfs bobhaartjes, wordt het haar in stappen geknipt.

Gelaagd haar voor krullen

gelaagd haar krullend korte bob gelaagd

Krullen zijn mooi en iedereen met steil haar droomt van mooie krullen. Iedereen met krullend haar weet echter heel goed dat styling en verzorging soms niet zo eenvoudig zijn. Hiervoor is een stepcut bijzonder geschikt. Het maakt het haar onmiddellijk los en geeft het meer veerkracht. Dit maakt ze lichter en tegelijkertijd volumineuzer.

gelaagd haar krullend gelaagde gemiddelde lengte

Een step-cut, waarbij het bovenste haar wat korter is dan de rest, is gewoon uitstekend, zeker voor halflang krullend haar.Zo krullen de krullen beter en is het haar niet zo lang, het voelt niet zo zwaar aan.

Stijl gelaagd haar

gelaagd haar half dik haar salma hayek

Een stapsgewijze snit biedt veel stylingopties. Het gelaagde haar is meestal gemakkelijker te stylen dan de rechte snit. Het is het beste om de treden naar buiten, naar binnen of soepel te föhnen. Hiervoor wordt voornamelijk een ronde borstel gebruikt. Afhankelijk van hoe lang je haar is, moet je er een kiezen met een grotere of kleinere diameter. De grootst mogelijke ronde borstel wordt gebruikt om het haar te stijlen met de föhn.

gelaagd haar lange pony gelaagde balayage

Om extra volume in het haar te krijgen, föhn je het haar lok voor lok met de ronde borstel. Met de korte stappen kun je met een kleinere borstel werken, maar niet kleiner dan 6 cm in diameter, en je haar naar binnen föhnen. Föhn de langere, binnenste treden naar buiten met een grotere borstel. Deze föhntechniek is bijzonder geschikt voor een basishaarlengte van meer dan 40 centimeter.

Lang gelaagd haar

gelaagd haar zeer lange lagen blond

De steps brengen beweging en volume in het haar en zijn vooral aan te raden voor lang en/of dik haar. De afzonderlijke stappen verschillen slechts enkele centimeters van elkaar en u verliest bijna niets van de basislengte van het haar. Lang haar met een gelaagde snit is altijd trendy en ziet er gezonder en gewoon cool uit.

gelaagd haar lange middenscheiding golven jennifer lopez

Dezelfde snit, maar zoveel mogelijk stijlen. De meeste sterren en beroemdheden die hun haar lang dragen, hebben gekozen voor een gelaagde snit. Want dat is niet toevallig. Gelaagd haar is veelzijdig en je kunt er niet fout mee gaan. Bovendien wenden beroemdheden zich vaak tot hair extensions voor hun optredens op het podium, die meer haar en een glamoureuze look toevoegen. Bij gelaagd haar zijn de extensions makkelijker en onzichtbaarder in te werken, wat uiteindelijk ook het resultaat verbetert.

gelaagd haar lange rechte highlights jessica biel

Of het nu glad, met geweldige strandgolven of volledig natuurlijk is, alle gelaagde kapsels kunnen op een gevarieerde en uiterst gemakkelijke manier worden gestyled. Er zijn echter drie dingen die niet mogen worden vergeten bij het stylen: volume bij de wortels, gezonde punten en mooi gedefinieerde niveaus.

gelaagd haar lange bruine balayage highlights highlights

De pasjes in het haar komen goed tot hun recht wanneer ze geaccentueerd worden met wat kleur. Highlights, balayage en ombrè zijn altijd een goed idee voor gelaagd haar en worden blikvangers.

gelaagd haar lange niveaus beweging gezond haar

Twee feiten over gelaagd haar:

  • Sterke/grote lagen zijn het beste voor lang, zwaar en dik haar. Anders ziet het er dunner uit en verliest het veerkracht.
  • Getrapte tips zijn meer vatbaar voor gespleten punten omdat ze elkaar mechanisch belasten. Daarom is een regelmatig bezoek aan het kapsel cruciaal voor de goede conditie en uitstraling van het haar.