Haar & kapsels

Haar lamineren – wat het betekent en hoe je het zelf kunt doen

lamineren van haar kappers-polymeren-glans-haar-dames

Iedereen die beschadigd en broos haar heeft, is constant op zoek naar geschikte producten die een einde kunnen maken aan het probleem. Haarbehandelingen, conditioners en dergelijke zijn van grote hulp, maar zijn vaak niet voldoende om het haar te laten glanzen en voldoende soepel te maken. En vooral als je je haar extra belast met tinten, kleurstoffen en stijltangen, blijft er uiteindelijk meestal maar één oplossing over en dat is naar de kapper, die gewoon de gespleten punten afsnijdt. Omdat dit echter meestal gepaard gaat met meer haarverlies, zouden velen het liever zonder doen. Bovendien worden gespleten haarpunten zelfs korte tijd na het knippen gevonden, omdat de noodzakelijke beschermende film rond het haar simpelweg ontbreekt. U kunt echter zo’n beschermende film krijgen door uw haar te lamineren. In dit artikel kom je erachter waar deze techniek precies over gaat en hoe je de haarbehandeling zelfs thuis kunt doen.

Haar lamineren – wat is het??

Zelf haar lamineren-gelatinepoeder-eetbare gelatine-natuurlijk

Nu ben je zeker nieuwsgierig. Wat betekent lamineren en hoe doe je het? Sommige kapsalons bieden aan om je haar te lamineren. Haar lamineren bij de kapper betekent niets anders dan het behandelen met plastic. Hierbij moet wel vermeld worden dat dit geen haarverzorging is zoals de haarbehandeling, maar gewoon een trucje waarbij reeds beschadigd en kapot haar als het ware hersteld wordt. Je haar wordt er dus niet gezonder van. Voor het lamineren worden ze echter behandeld met speciale verzorgingsproducten die collageen of keratine bevatten. Deze ingrediënten vullen als het ware breuken in het haar op, terwijl de polymeren, dat wil zeggen de kunststoffen, het haar vervolgens verzegelen. Deze behandeling duurt drie tot vier maanden. Gedurende deze tijd groeit niet alleen nieuw haar, maar de verzorgingsproducten worden ook geleidelijk uitgewassen, wat heel normaal en onvermijdelijk is.

haar-lamineren-agar-agar-plantaardig-ingrediënt-poeder

Als u het haar zelf wilt lamineren, kunt u dit zelfs thuis doen. Bereid hiervoor een spoeling voor, waarvoor je gewoon gelatinepoeder gebruikt. Je kunt je haar ook lamineren met gelatineblaadjes. Hoe dit precies werkt en een handig recept vind je hieronder. De gelatine voor het haar wordt eenvoudig opgenomen en blijft na het uitspoelen op de individuele haren zitten, waar ze de structuur van het haar als een beschermend omhulsel beschermen en glad houden. Het resultaat is een soepele en glanzende haardos waar elke dame van droomt.

Als je een handje wilt helpen, kun je je haar ook lamineren met agar-agarrecepten. Dit is de zogenaamde Japanse gelatine, die, in tegenstelling tot onze eetbare gelatine, niet uit dieren wordt gehaald, maar uit algen en dus puur plantaardig is. Welke van de twee producten je ook kiest, je kiest best voor biologische producten. Deze bevatten geen schadelijke chemicaliën en doen het haar daardoor veel beter.

Haar lamineren met gelatine recept – makkelijke variant

haar-lamineren-haarbehandeling-haarverzorging-eigeel-zonder-siliconen

Er is een grote verscheidenheid aan recepten zodat je zelf haarverzorgingsproducten kunt maken. Naast de gelatine heb je ook een haarbehandeling of andere conditioner nodig die geen siliconen mag bevatten. Zorg ook voor een plastic hoes voor de belichtingstijd.

  • 1 el gelatinepoeder
  • 3 el kokend water
  • 1/2 eetlepel van een haarbehandeling, conditioner of conditioner (zonder siliconen)
  • Douche of plastic dop

Haar lamineren – instructies voor mooi haar

haar-lamineren-effecten-instructies-nat-haar-warmte

Voor dik of bijzonder lang haar, verdrievoudig de ingrediënten gewoon. Week de eetbare gelatine in heet water en laat iets afkoelen. Was in de tussentijd je haar zoals gewoonlijk met shampoo en daarna met een conditioner die het uitwast. Als de gelatine niet helemaal is opgelost, kun je deze weer opwarmen in een waterbad. Meng de gelatine met de haarconditioner, spoel of conditioner. Deze mix wordt vervolgens in het nog vochtige haar gekneed. Sla het gebied op het hoofd over en begin ongeveer 2,5 cm onder de wortels.

Speld je haar op en bedek het met een douchemuts. Als alternatief is ook een plastic zak geschikt. Verwarm vervolgens het haar met een handdoek en een föhn, waarna je het masker ongeveer 45 minuten laat intrekken. Spoel ze daarna af. Dit werkt snel en gemakkelijk dankzij de spoeling in de gelatinebehandeling. Na het drogen toont de behandeling al haar grote effect.

Idee en recept met aanvullende producten

haar-lamineren-wassen-verzorging-eenvoudige-recepten-beauty-beauty

Als alternatief kunt u ook andere producten toevoegen. Eidooiers of kruidenthee, honing en olijfolie voorzien het haar tegelijkertijd van gezonde voedingsstoffen en ondersteunen de gelatine in zijn taak om het haar van glans te voorzien. Het is belangrijk dat je uiteindelijk een relatief dikke consistentie van de kuur krijgt. Zo bevat 9 gram gelatinepoeder slechts één eigeel, één theelepel olie en één eetlepel honing, die vervolgens wordt verrijkt met drie eetlepels water of kruidenthee en één eetlepel haarmasker. Een paar druppels etherische olie zorgen op hun beurt voor een aangename geur.

Belangrijk: Terwijl u de behandeling in uw haar inwerkt, laat u het in het waterbad staan ​​en werkt u zo snel mogelijk zodat de vloeistof niet geleert. Anders is het later niet gemakkelijk uit te wassen. Om deze reden wordt het hoofd ook weer opgewarmd met de föhn.

Hoe vaak kan haar worden gelamineerd??

haar-lamineren-lange-gelatine-diy-recepten-ideeën

Dat hangt ervan af of je je haar in de salon hebt gelamineerd of zelf thuis met gelatine. Bij de kapper mag de behandeling niet vaker dan één keer per maand worden uitgevoerd. Er worden immers chemicaliën gebruikt en anders zou het ook behoorlijk duur zijn. Als je de speciale spoeling daarentegen zelf doet, zijn twee tot drie behandelingen per maand voldoende en aanbevolen, omdat de gelatine sneller uitspoelt.

Is de behandeling schadelijk??

Lamineren van haar glanzend-haar-tips-doe-het-zelf-zwart

Veel mensen vragen zich af of het lamineren van haar schadelijk is. Noch bij de kapper, noch thuis, schade moet je verwachten. U kunt dus zonder aarzelen verder. Gelatine is in principe niets meer dan een afdichting die ook met siliconen wordt bereikt. Het enige verschil is dat de siliconen of de polymeren van de kapper kunstmatig zijn en de gelatine of agar-agar natuurlijk.