Haar & kapsels

Haar op natuurlijke wijze lichter maken – bleken gemakkelijk gemaakt met natuurlijke producten

haar op natuurlijke wijze lichter maken natuurlijke producten doe het zelf

Veel vrouwen (en mannen) dromen van mooie blonde manen – maar slechts een paar gelukkige mensen kunnen zich verheugen op een natuurlijke blondine. Dan helpt maar één ding: bleken. Maar chemische kleurstoffen kunnen het haar beschadigen en het eindresultaat is niet altijd even overtuigend. Gelukkig kan het haar met een beetje geduld en de juiste natuurlijke producten op natuurlijke wijze worden opgelicht – deze methode is niet alleen zachtaardig, maar ook geschikt voor droog, reeds getint of gepermanent haar. We geven je een overzicht van de verschillende technieken voor oplichting en leggen uit wat je er realistisch mee kunt bereiken.

Haar op natuurlijke wijze lichter maken – waar de haarkleur van afhangt?

Maak het haar op natuurlijke wijze lichter, bleek het er natuurlijk uit

Om u te kunnen verheugen op de best mogelijke resultaten, dient u over bepaalde voorkennis te beschikken. De kleur van ons haar wordt bepaald door sommige pigmenten – eumelanine is een zwartbruin pigment dat sterk aanwezig is in donker haar. Daarentegen heeft pheomelanine een goudrode kleur, die dominant is bij mensen met licht haar. Als je de haarkleur verandert met chemische middelen, worden de pigmenten in het haar afgebroken. Dit gebeurt sneller bij donker haar (bruin of zwart) dan bij rood. Het proces legt veel druk op het haar en er ontstaan ​​vaak levenloze, doffe lokken.

haar natuurlijk lichter maken haarmasker doe het zelf gebleekt

Of er kan verkleuring zijn – een gelige of zelfs groene ondertoon. Dan zal maar één ding helpen – opnieuw kleuren. Vooral blondines zouden elke maand naar de kapper moeten gaan – dus niet alleen de kosten van de nieuwe haarkleur stijgen, maar de eindresultaten zijn op de lange termijn misschien niet altijd overtuigend. Een zogenaamde overgangsfase – de wortels moeten gekleurd worden, maar het haar is te uitgeput – brengt meestal alleen maar problemen met zich mee. Bovendien kunnen de meeste bleekmiddelen allergische reacties veroorzaken.

haar op natuurlijke wijze fleuren vrouw pony kapsel

Als u uw haar op een natuurlijke manier lichter wilt maken, moet u zich er vanaf het begin van bewust zijn dat het proces lang zal duren. Hier is vooral geduld vereist – de resultaten zijn na twee weken zichtbaar. Tot twee tinten lichter in vier weken is een realistisch eindresultaat voor de meeste natuurlijke producten. Het heeft veel te maken met hun natuurlijke haarkleur – zwart haar kan alleen met veel moeite op natuurlijke wijze worden geverfd. Bruin haar met een lichte ondertoon is het beste. Of lichtrood haar dat geleidelijk kan worden gebleekt.

Maak het haar op natuurlijke wijze lichter – kamillethee voor lichtbruine en bruine haarkleur

haar op natuurlijke wijze lichter maken kamille thee maak je eigen verzorgingsmasker

Kamillethee kan niet alleen voor het haar zorgen, maar het ook op natuurlijke wijze lichter maken. Het juiste proces is cruciaal voor het eindresultaat. De behandeling wordt toegepast op droog, schoon haar. Het is beter om vooraf geen verzorgingsmaskers of conditioners aan te brengen. Maak kamillethee – voor kort haar (bijvoorbeeld bob-kapsels) heb je drie theezakjes nodig, voor halflang haar (schouderlange kapsels) zijn maximaal 5 theezakjes voldoende, voor lang haar zet je 7 theezakjes. Laat de theezakjes vervolgens 20 minuten in het kokende water staan. Verwijder de theezakjes en laat de thee opzij afkoelen. Giet het vervolgens in een grote bak en spoel het haar ermee uit, of nog beter – dompel het gedurende 10 minuten onder. Ga dan lekker buiten in de zon zitten en laat je haren drogen.

haar maakt kamillethee op natuurlijke wijze lichter

De zon speelt een cruciale rol bij het oplichten – het reageert met de thee. Ga minimaal een uur in de zon zitten, hoe langer hoe beter. Spoel en was vervolgens je haar. Herhaal deze methode dan 4 keer per week. In de tussentijd kun je je haar verzorgen met een masker. Brouw kamillethee gedurende 20 minuten en laat het dan afkoelen. Voeg er yoghurt aan toe, breng het masker aan op je haar en laat het een uur intrekken. Spoel je haar daarna uit. De eerste resultaten zijn na 2 weken zichtbaar. Je kunt al na een week zien dat individuele lokken lichter zijn geworden. Wanneer het haar 2 tinten lichter wordt, is het optimum al bereikt. Dan kun je eenvoudig een theelepel kokosolie mengen met het sap van twee vers geperste citroenen in een spuitfles – dit zal je haar verzorgen, het glans geven en de blonde kleur gaat gegarandeerd langer mee.

lichter haar natuurlijk bleken wortels krullen

Voor wie is deze methode geschikt: Vrouwen met donkerblond, lichtbruin, bruin of rood haar.

Wanneer is het juiste moment: Aan het begin van de zomer. Dan kun je al in juni uitkijken naar je blonde haar en hoef je er alleen nog maar voor te zorgen.

Bijzonderheden: Je moet minimaal 1 uur per dag in de zon zitten met je uitgespoelde haar.

Voordelen: beschermt en verzorgt het haar, het haar blijft lang licht, makkelijk te verzorgen.

Haar op natuurlijke wijze lichter maken – henna voor zwarte haarkleur

haar lichter maken natuurlijk henna haarkleur veranderen

Henna is een zacht alternatief voor vrouwen en mannen met heel donker haar. Het eindresultaat is meestal lichtbruin tot goudbruin haar met een rode ondertoon. Vrouwen met lichtbruin of donkerblond haar mogen de methode niet gebruiken – bij lichte tinten bestaat het risico dat de haarkleur donkerder wordt na behandeling met henna. Anders is de procedure heel eenvoudig – u moet uitgebreid overleggen bij het kopen van henna, zodat de juiste variant wordt geselecteerd. Vrouwen met kort haar moeten ongeveer een eetlepel henna toevoegen, vrouwen met halflange kapsels – 2 eetlepels henna en vrouwen met lang haar – 3 eetlepels henna in 1/2 kopje kokend water, goed roeren en de pasta laten rusten voor 12 uur. Breng vervolgens aan op droog haar. Wees voorzichtig, want henna kan meestal vlekken maken op kleding, huid en de vloer. Het is het beste om een ​​wegwerpkapje op te zetten. Wacht 2-3 uur, spoel dan eerst je haar grondig uit en was het daarna. U kunt uw haar ook gewoon wassen en verzorgen. Slechts in zeldzame gevallen is het nodig om de henna opnieuw op het haar aan te brengen.

haar op natuurlijke wijze lichter maken henna masker zelf maken

Voor wie is deze methode geschikt: Vrouwen met heel donker haar

Wanneer is het juiste moment: deze methode is niet afhankelijk van de weersomstandigheden.

Bijzonderheden: Henna is niet geschikt voor blond of lichtbruin haar.

Voordelen: Snelle resultaten. Als je wilt, kun je de henna niet overal op je haar aanbrengen, maar op afzonderlijke lokken.

Haar op natuurlijke wijze lichter maken – citroenen natuurlijk bleken

haar op natuurlijke wijze ophelderen, voordelen, verzorgingstips

Citroenen bevatten citroenzuur, dat het haar van nature kan bleken. Net als kamillethee werkt deze methode alleen als je daarna in de zon gaat zitten. Je zou verwachten dat ze meer tijd in beslag zal nemen – je kunt bijvoorbeeld je haar in het weekend bleken. Hiervoor heb je verse citroenen (geen citroensap) of citroenolie nodig. Afhankelijk van uw persoonlijke wensen zijn er verschillende opties – u kunt afzonderlijke lokken, het hele haar of alleen de wortels bleken. Hoeveel citroensap je nodig hebt hangt enerzijds af van het verwachte resultaat en anderzijds van je natuurlijke haarkleur. Roer hiervoor het citroensap met water:

Maak het haar op natuurlijke wijze lichter.Citroenpersoplossing

  • Als je licht kort tot halflang haar hebt, kun je vier citroenen uitknijpen en 1: 1 of 2: 1 mengen met water. Hoe minder water, hoe sterker het effect en hoe blonder het haar.
  • Als je licht lang haar hebt, kun je zes citroenen uitknijpen en 1: 1 of 2: 1 mengen met water. Ook hier geldt de vuistregel: hoe minder water, hoe sterker het effect.
  • Als je donker kort tot halflang haar hebt, kun je zes citroenen uitknijpen en ze mengen met water 2: 1. In dit geval kun je citroenolie gebruiken voor een optimaal effect – voeg 10 druppels toe aan het water.
  • Als je lang donker haar hebt, knijp dan acht citroenen uit en meng 2: 1 met water, of voeg 12-20 druppels toe aan het water.

Giet de oplossing in een schone spuitfles, schud krachtig en spuit het haar ermee in. Of, als je individuele haarlokken lichter wilt maken, breng dan het citroensap aan met water en gebruik pads om make-up te verwijderen.

Haar op natuurlijke wijze lichter maken, citroensap bleken

Zorg ervoor dat de kom, spuitfles, enz. helemaal schoon zijn. Ga dan een uur in de zon zitten, neem na maximaal 1,5 uur een pauze en leun daarna weer 1 uur in de zon. Herhaal 3-4-5 keer per dag – hoe meer hoe beter. Was je haar daarna grondig. Voor het beste resultaat kunt u 20 druppels citroenolie aan shampoo toevoegen, krachtig schudden, op het haar aanbrengen en enkele minuten wachten. Spoel het haar daarna goed uit en gebruik naar wens andere verzorgingsproducten. Na het weekend moeten de eerste resultaten zichtbaar zijn.

Als verdere verlichtingsverzorging kunt u 1 eetlepel appelciderazijn met 2 druppels citroenolie en 1L water in een fles doen, het haar sprayen en niet meer uitspoelen.

Voor wie is deze methode geschikt: vrouwen met licht haar.

Wanneer is het juiste moment: Op een warm, zonnig weekend

Bijzonderheden: Je moet lang in de zon liggen.

Voordelen: Zeer eenvoudig, goedkoop, verzorgt niet alleen het haar, maar ook de hoofdhuid – citroenen zijn onder andere effectief tegen roos.

Conditioneer en bleek je haar voorzichtig met appelciderazijn

Maak het haar zelf natuurlijk lichter met een appelciderazijnmasker

Appelciderazijn kan je haar heel gemakkelijk bleken, maar heeft een doorslaggevend voordeel – het heeft dezelfde pH-waarde als het haar zelf. Het is daarom bijzonder goed als verzorgingsproduct voor haar dat al geverfd is of voor ontkruld haar dagelijks. Appelciderazijn is ook ideaal als extra verzorgingsproduct voor haar dat al opgelicht is. Voeg eenvoudig 1/2 kopje appelciderazijn toe aan 1 liter gedestilleerd water, schud goed en giet in een schone spuitfles. Spray het haar er grondig mee, laat het een half uurtje intrekken en spoel het daarna uit.

Voor wie is deze methode geschikt: Voor iedereen die futloos, droog, gekleurd haar heeft.

Wanneer is het juiste moment: Maak het haar eerst op natuurlijke wijze lichter en breng vervolgens de appelciderazijnoplossing aan als verzorgingstherapie.

Bijzonderheden: Geblondeerd, de verschillen zijn zelfs bij blonde vrouwen nauwelijks merkbaar. Heeft een meer voedend effect.

Voordelen: neemt weinig tijd in beslag, je hoeft niet in de zon te liggen (je bent dus niet afhankelijk van het weer).

Maak het haar op natuurlijke wijze lichter – met zeezoutoplossing

haar natuurlijk lichter zeezout warm water oplossing

Als je ooit minimaal een week op strandvakantie bent geweest, dan weet je het resultaat: zachter, lichter haar. Dit komt omdat wanneer je in de zee zwemt, er zout op je haar achterblijft en je haar zachtjes bleekt onder de sterke zonnestralen. Je kunt ook thuis een soortgelijk effect bereiken – los zeezout gewoon op in warm water.

  • Als je licht haar hebt, voeg dan 1 eetlepel zeezout toe aan 1/2 kopje warm water.
  • Als je donker haar hebt, voeg dan 2 eetlepels zeezout toe aan 1/2 kopje warm water.

haar op natuurlijke wijze lichter maken baking soda-masker doe het zelf

Was het haar met shampoo en spoel grondig uit.

Voor wie is deze methode geschikt: alle haarkleuren en haartypes.

Wanneer is het juiste moment: op vakantie of vlak voor je vakantie op het strand.

Bijzonderheden: maakt het haar lichter, zodat bruin lichtbruin wordt en niet blond.

Voordelen: Goedkoop, eenvoudig te implementeren.

Haar op natuurlijke wijze lichter maken – recept voor haarmasker

Laat het haar zelf een natuurlijk zeezoutmasker ophelderen

Als je je haar op een natuurlijke manier lichter wilt maken, dan kun je verschillende methoden combineren. We bieden je een recept voor het bleken van haarmaskers. Je hebt de volgende ingrediënten nodig: 1/3 kopje baking soda, 1 theelepel zeezout, 5 druppels kamilleolie, warm water (voldoende voor een tandpasta-achtige consistentie). Meng eenvoudig alle ingrediënten goed, breng aan op het haar en masseer zachtjes in de haarwortels. Een half uur laten intrekken en daarna je haar grondig wassen met shampoo. Breng het masker, afhankelijk van het haartype, meerdere keren per week aan:

  • Voor vet haar 3-4 keer per week.
  • Voor normaal haar 2-3 keer per week.
  • Voor droog of gekleurd haar: eenmaal per week.

Nadat je je haar eerder hebt gebleekt, kun je het stylen naar je eigen voorkeuren – breng een conditioner aan, stijl het of doe zelf krullen. Vergeet niet dat elk masker / natuurlijk bleekmiddel allergische reacties kan veroorzaken. Test de stof daarom altijd 15 minuten op slechts een beperkt deel van de huid en begin dan pas met bleken. In het geval van gekleurd haar is het ook altijd de moeite waard om eerst het effect op afzonderlijke lokken te testen.

haar natuurlijke lichter bleken trui vrouw natuurlijke haarverzorging