Haar & kapsels

Haarverzorging in de winter: handige tips voor gezond haar, ook in de wintermaanden!

Een feestelijke sfeer, kleurrijke versieringen en heerlijke koekjes – niet voor niets is de winter het favoriete seizoen van veel mensen en is een mooie winterwandeling goed voor onze ziel. De combinatie van lage temperaturen en harde wind buiten en droge verwarmde lucht thuis stelt onze manen echter behoorlijk op de proef. We weten allemaal dat de intense zonnestraling in de zomer de haarstructuur benadrukt. De gevaren in de winter moeten echter niet worden onderschat en net zoals we onze handen verwennen met handcrème, moeten we ook onze winterhaarverzorging aanpassen aan de weersomstandigheden en dienovereenkomstig aanpassen. Zodat je haar de koude maanden ongeschonden doorstaat en glanzend en soepel blijft, onthullen we dat je haarverzorgingsroutine eruit moet zien!

Haarverzorging in de winter tips over hoe vaak je je haar moet wassen

Het constant dragen van hoeden, de droge verwarmingslucht en de koude buitenlucht trekken vocht uit het haar en maken het brozer en vatbaarder voor gespleten punten. Net als onze huid hebben onze wezens voldoende bescherming tegen de kou nodig om zacht en gezond te blijven. Om broze punten, schilferende hoofdhuid en dof haar vanaf het begin te voorkomen, moeten we hydraterende shampoos en conditioners en intensieve haarbehandelingen opnemen in onze verzorgingsroutine. Zo zijn de verzorgingsproducten inbegrepen essenza-nobile.de voorzien van veel hoogwaardige belangrijke voedingsstoffen om je haar te laten glanzen!

Winterhaarverzorging: Haaroliën voorzien het haar van veel vocht

Voorkom haarbreuk Huismiddeltjes voor gespleten punten Haarverzorging in de winter

Vooral de verwarmingslucht kan vocht uit het haar verwijderen en daardoor brozer en gestrest worden. Rijke haaroliën maken de aangetaste gebieden glad en zorgen voor een gezonde glans en zijn daarom een ​​absolute must voor de winterse haarverzorging. Oliën zoals kokos-, jojoba- of arganolie voor haar zijn bijzonder rijk aan voedende ingrediënten en kunnen wonderen verrichten in de koude maanden. Gewoon direct na het wassen of föhnen een paar druppels in de punten aanbrengen en je haar goed kammen. Het gebruik van de zogenaamde leave-in conditioners, die niet meer uitgewassen worden, is ook ideaal om de barre winterse omstandigheden tegen te gaan.

Was je haar minder vaak en niet te warm

hoe vaak moet je je haar wassen tips voor winterhaarverzorging

Frequent haarwassen in de winter verstoort de natuurlijke vochtbalans van de hoofdhuid. Om droog en beschadigd haar te voorkomen, moet je je haar niet vaker dan twee keer per week wassen. Droogshampoos zijn perfect om de dagen tussen het wassen te overbruggen en geven het haar ook nog eens een aangename, verfrissende geur. En hoewel een warme douche bij lage temperaturen behoorlijk verleidelijk kan zijn, is het niet bijzonder goed voor je haar. Heet water kan het haar ook uitdrogen door de natuurlijke vetlaag op de hoofdhuid te vernietigen.

Laat het haar aan de lucht drogen tips voor gezonde haarverzorging in de winter

In de wintermaanden moet je ook niet te vaak en te heet föhnen en in plaats daarvan je haar aan de lucht laten drogen. De hitte van de föhn droogt het haar onnodig uit, waardoor het broos en dof wordt. Omdat je in de winter nooit met nat haar naar buiten moet gaan en het bij koud weer langzamer moet drogen, raden we aan om je haar ‘s avonds te wassen. En als je haast hebt, vergeet dan de hittebescherming niet.

De keuze van de hoed is net zo cruciaal voor haarverzorging in de winter

Haarverzorging in de winter tips Huismiddeltjes voor haarbreuk en gespleten punten

Dikke gebreide truien, warme sjaals en gebreide mutsen worden onze trouwste metgezellen in het koude seizoen. Maar wist je dat wrijving ook kan leiden tot haarbreuk? Om dit te voorkomen, kun je het beste hoeden kiezen die gemaakt zijn van ademende natuurlijke materialen. Deze houden je warm en beschermd tegen de sneeuw, maar laten je hoofdhuid toch ademen. Modellen met een satijnen of zijden voering zijn de perfecte oplossing tegen rondvliegend haar in de winter. Als u uw manen liever open draagt ​​in de winter, bevordert u haarbreuk. Dus nu zou het perfecte moment zijn om met je look te experimenteren en een aantal interessante vlechten of opsteekkapsels uit te proberen.

Essentiële oliën voor haar Haarverzorging in de winter Tips