Haar & kapsels

Herfstkapsels 2017/2018 en huidige trends in haarkleuren en kapsels

Herfstkapsels 2017/2018 -trends-fashion-current

Nieuwe trends worden niet alleen gedefinieerd in de mode en elk seizoen wordt opnieuw uitgevonden. Ook de kapsels veranderen voortdurend. De huidige haartrends voor de herfst zijn contrastrijk, ze doorbreken stereotypen en geven een sterke attitude. Haar is volumineus of extra glad, natuurlijk of kunstzinnig gevlochten, geverfd in felle kleuren of in milde nuances, losjes vallend of vastgebonden. Of het nu gaat om lang haar, haarkleuren of kapsels, deze herfstkapsels 2017/2018 zijn trendy.

Herfstkapsels 2017/2018 – Natuurlijke haarlengte

Herfstkapsels 2017/2018 -trends-natuurlijk-haar-lengte

Welke haarlengte is trendy dit najaar en ook volgend jaar? Veel vrouwen zullen zichzelf deze vraag zeker stellen. Natuurlijke haarlengte heeft de voorkeur op de catwalk en Instagram. Het haar wordt meestal medium of kinlengte gedragen, maar langer als het haar er gezond, vol en glanzend uitziet. De natuurlijke en casual look is absoluut trendy. Een it-kapsel is de clavi-snit, wat eigenlijk een variatie is op de bekende lange bob.

Natuurlijke haarstructuur – krullen en golven

Herfstkapsels 2017/2018 -trends-natuurlijke-golven

In verband met de natuurlijke haarlengte is er ook een natuurlijke haarstructuur. Het haar moet er niet te “gemaakt” en gestyled uitzien, maar moet nonchalant en losjes vallen. Dit effect maakt het juiste gebruik van speciale haarstyling- en verzorgingsproducten voor het haartype mogelijk. Dames met van nature krullend haar kunnen veel baat hebben bij deze natuurlijke beautytrend, want natuurlijke golven en krullen die het gezicht omringen zorgen voor een heup, licht en luchtig effect.

Trendkapsels: halflang, gelaagd en met pony – 13 stijlen & Tips

Kapseltrends 2017/2018: 13 suggesties rechtstreeks van de catwalk

Trendy kapsels door de jaren heen – ontwikkeld door de decennia heen

Herfstkapsels 2017/2018 – extra volume en luchtigheid

Herfstkapsels-2017-2018-trends-volume

Een trend in herfstkapsels is extreem volume dat is geïnspireerd op voorbije tijden. Afhankelijk van of het gaat om het retro volume van de jaren 60, 80 of 90, kan het effect worden bereikt op basis van de natuurlijke haarstructuur. Bij natuurlijke krullen wordt het haar bijvoorbeeld luchtig, over het hoofd geföhnd. Als alternatief worden verschillende haarstylingtechnieken gebruikt.

Retro-volume

Herfstkapsels-2017-2018-trends-retro-volume

Het extreme volume in de stijl van de jaren 60 wordt bereikt met behulp van grote krulspelden of een brede krultang. Dan moet je het haar plagen en fixeren met haarlak. Creped hair is een trend die we kenden uit de jaren 90 en maakt een comeback. Hiervoor moet het haar van tevoren worden gestyled en gestyled met een speciaal crêpe-ijzer.

Herfstkapsels 2017/2018 – strakke look

herfst-kapsels-2017-2018-trends-strakke-look

De meeste herfstkapsels 2017/2018 maken indruk met hun eenvoud. De huidige kapsels zijn helemaal niet tijdrovend en elke vrouw kan het thuis zelf doen. Dit is ook het geval bij de elegante strakke look. Het haar wordt naar achteren gekamd en gefixeerd met een beetje haarlak. Hier is het belangrijk om niet te veel haarstylingproducten te gebruiken.

Wet look

herfstkapsels-2017-2018-trends-strakke-wet-look

Een variatie op de trendy strakke look en ook het tegenovergestelde van het extreme volume is de wetlook. Het haar wordt ook teruggekamd, maar eerder gegeleerd of behandeld met haarwax. Hier wordt een extra glow en een “natte” uitstraling opgeroepen.

Herfstkapsels 2017/2018 – paardenstaartvariaties

Herfstkapsels-2017-2018-trends-paardenstaart-variaties

Zoals eerder vermeld, zijn de herfstkapsels 2017/2018 niet complex en wordt de nadruk gelegd op een natuurlijke uitstraling. Dit is ook het geval met de tijdloze klassieker onder de kapsels – de paardenstaart. Alle varianten ervan zijn momenteel erg actueel en je kunt er echt eindeloos mee variëren. Losjes vastgebonden, aan één kant gedragen, recht of in de middenscheiding, alle varianten van de paardenstaart zijn gewild.

herfst-haarstijlen-2017-2018-trends-paardenstaart-strak-glad

De paardenstaart is waarschijnlijk het eenvoudigste, meest praktische en ongecompliceerde kapsel dat elke vrouw kent. Er is bijna geen ander kapsel dat zo veelzijdig en geschikt is voor zowel sport als feestjes. Het is ook een goede oplossing als je een bad hair day hebt. Hoewel het kapsel op zich eenvoudig is, moet er aandacht worden besteed aan de details. Bij het vastbinden van het haar is het raadzaam om het haarelastiek te bedekken met een haarlok en deze zo te verbergen.

Dubbele broodjes 

herfstkapsels-2017-2018-trends-dubbele-broodjes

In plaats van twee vlechten aan beide kanten te binden, kun je casual dubbele broodjes stylen. Dit is een soort knot die rechts en links is vastgebonden. We kennen het kapsel van Gwen Stefani en Björk in de jaren 90. De praktische knotkussens kunnen hier ook voor worden gebruikt, maar het is beter om een ​​kleine maat te gebruiken, zodat het kapsel er uiteindelijk esthetisch uitziet. Het hele haar hoeft niet samengebonden te worden, alleen een deel aan de bovenkant van het hoofd – dubbele knot half omhoog. De twee broodjes kunnen zowel op nekniveau als op het hoofd zitten.

Herfstkapsels 2017/2018 – allerlei soorten vlechten

herfstkapsels-2017-2018-trends-vlechten

Visgraat-, baby-, school- en boerenvlechten doen er niet toe, alle soorten gevlochten kapsels zijn trendy! Speelse vlechten in elke vorm en maat, in elke denkbare breedte, zijn populairder dan ooit. Vlechten zijn erg praktisch, vooral bij hoge temperaturen en tijdens het sporten. Degenen die nog niet kunnen vlechten, moeten het leren.

 Lussen in het haar

herfstkapsels-2017-2018-trends-haarband-strik

Iedereen die denkt dat haarstrikken voor kleine meisjes of ouderwets zijn, heeft het mis. Verschillende artistieke ontwerpen vullen de huidige herfstkapsels 2017/2018 aan, die Chanel, Monique, Erdem en andere modehuizen onlangs presenteerden. Een haarstrik wordt een mooi detail en verbetert elke eenvoudige haarstyling. Het mooie accessoire past altijd perfect bij open of gebonden haar, als het is afgestemd op de outfit.

Sierlijke haarbanden variaties

herfst-haarstijlen-2017-2018-trends-haarbanden

De ontwerpers hebben de herfstkapsels van de modellen versierd met artistieke haarbanden die meer doen denken aan echte sieraden. De buitengewoon weelderige uitvoering van Chanel maakt een bijzondere indruk. Het is gebaseerd op een gebreide hoofdband en is rijkelijk versierd met kralen, pailletten en strass-steentjes.

Bloemen in het haar en kransen van bloemen

Herfst-kapsels-2017-2018-trends-krans-bloemen

Bloemen en bloemenkransen worden vooral geassocieerd met lente en zomer. Deze hete trend blijft zeer relevant in de herfst en doet denken aan de nostalgie naar de Indian Summer. Het staat buiten kijf dat echte of kunstmatige bloemen elk eenvoudig kapsel verfraaien. “Onopgemaakt” of losjes gebonden haar met bloemaccenten is zeker iets voor fans van de romantische boho-look.

Herfstkapsels 2017/2018 versierd met haaraccessoires en sierlijke haarspelden

herfst-haarstijlen-2017-2018-trends-haaraccessoires-haarspeld

Weelderige haarbanden en hoepels, haarclips en spelden zijn dit jaar een speciaal hoogtepunt in de herfstkapsels. Wat wordt bedoeld is precies het tegenovergestelde van het leidende principe “less is more”. Meer glitter, goud en zilver, meer parels en kristallen is het motto van de trendy haaraccessoires. Uiteindelijk wordt het kapsel een echt kunstwerk.

Herfstkapsels 2017/2018 – haarlokken met regenboogeffect

herfst-haarstijlen-2017-2018-trends-haar-kleur-haarstijlen

Wanneer een groot aantal stylisten voor een natuurlijke look gaat, doen anderen precies het tegenovergestelde. Dit jaar presenteert Versace hoe de natuurlijke haarkleur, of het nu bruin of blond is, gecombineerd kan worden met een felle kleur. Het resultaat is een moderne, rebelse kijk op de hippies van nu.

Regenboogkleuren

Herfstkapsels 2017/2018 -trends-haarkleur-regenboogkleuren

Regenboogkleuren zijn een blijvende trend in haar geworden. Er worden meerdere of slechts één haarkleuring aangebracht op licht of gebleekt haar. Het kleurrijke effect kan door haarstylisten worden bereikt met freehand- of folietechnologie en er zijn veel varianten: ombrè, dip-dye, opaal en etc..