Haar & kapsels

Kies de juiste kapsels voor ronde gezichten

Verberg bruin-haar-rond-gezicht

Veel vrouwen hebben ronde gezichten. Maar dat betekent niet dat ze dik zijn, zoals de volgende sterren bewijzen. Als jij een van die vrouwen bent met een rond gezicht, zal je zeker geïnteresseerd zijn in welk kapsel eigenlijk het beste bij je past. Vandaag hebben we enkele tips en hints over de juiste Kapsels voor ronde gezichten voor haar.

De beste stijlen en Kapsels voor ronde gezichten

Oorbellen-brunette-grijs-jurk-kapsel

Voordat je leert welke Kapsels voor ronde gezichten je moet weten hoe je de vorm van je gezicht kunt bepalen.

Ontdek hier of je kapsels voor ronde gezichten nodig hebt

Meet gezichtscontouren-schaal-correct

Hier is een manier om u te helpen bepalen of u: Kapsels voor ronde gezichten nodig hebben. Om je gezichtsvorm te bepalen, heb je een meetlint of liniaal nodig. Meet en noteer de volgende gebieden:

  • Meet de afstand tussen je jukbeenderen en vervolgens de lijn van je kaak, tussen de meest afgelegen plaatsen.
  • Meet uw voorhoofdhoogte waar de afstand het breedst is. Het breedste punt is meestal van het gebied tussen de wenkbrauwen tot de haarlijn.
  • Neem de metingen van het hoogste punt van het voorhoofd tot het laagste punt van de kin. Vergeet niet je gezicht te meten, niet je hele hoofd. In dit geval is de afstand van het midden van het voorhoofd tot de kin.

Andere manieren om de vorm van het gezicht te bepalen

Paarse-lippen-blonde-haar-gezicht-schaal-spiegel

Er zijn andere, even interessante manieren waarop vrouwen proberen de vorm van hun gezicht te achterhalen. Een daarvan is dat terwijl je in de spiegel kijkt, je de contouren van je gezicht volgt met een lippenstift op de spiegel. Of ze wikkelen hun hoofd in een handdoek en vragen een ander om te bepalen welke vorm ze zien. U kunt deze varianten proberen of, zoals hierboven uitgelegd, uw gezicht opmeten. Welke methode je ook kiest, houd er rekening mee dat het meer om kunst gaat dan om wetenschap. Niemand heeft natuurlijk een voetbalrond gezicht. En of je gezicht nu rond of ovaal of langwerpig wordt beschouwd in termen van schoonheid en styling, je doel blijft hetzelfde. U wilt een kapsel vinden dat het beste bij uw gezichtsvorm past.

 De afmetingen van een rond gezicht

groene ogen kapsel idee lange neus

Als je gezicht rond is, is het ongeveer even lang als breed. Dit kan een beetje variëren, omdat je gezicht niet zo breed als lang is, maar de afmetingen zijn meestal heel dichtbij. Als je een rond gezicht hebt, zullen de gebieden op en onder je jukbeenderen mollig zijn. Mensen met een rond gezicht hebben ook vaak brede haarlijnen, minder uitgesproken jukbeenderen en hun nek lijkt kort.

Andere veelvoorkomende gezichtsvormen

Maatregel-passende-kapsel-gezichtscontouren

Hieronder hebben we enkele van de meest voorkomende gezichtsvormen naast de ronde. De meesten zullen zichzelf herkennen in een van de vijf hoofdcategorieën.

  • Ovale gezichtsvorm: het gezicht is ongeveer anderhalf keer zo lang als breed.
  • Langwerpig gezicht: het is langer dan breed.
  • Hartvorm: het gezicht is smal in het kaakgebied en breder in het gebied van de jukbeenderen en het voorhoofd.
  • Hoekige gezichtsvorm: het voorhoofd, de kaaklijn en de jukbeenderen zijn bijna hetzelfde in de breedte.
  • Gezicht in de vorm van een diamant: de jukbeenderen zijn breed, terwijl het voorhoofd en de kaak smal zijn.

Kapsels voor ronde gezichten

Gezichtsvorm Bepaal Kate Winslet Hollywood Red Carpet

Er zijn geen perfecte kapsels voor ronde gezichten, omdat veel factoren de algehele look beïnvloeden. De lengte van het haar, de structuur, evenals het gewicht, uw leeftijd en uw levensstijl spelen allemaal een rol bij welk kapsel uiteindelijk het beste zou zijn.

Je eigen schoonheidsbehoeften volgen

lichte teint-kort haar-donkere-ogen-golven

Er zijn echter goede algemene richtlijnen die u kunt gebruiken om geschikte kapsels voor ronde gezichten te kiezen. Toch is het het beste om een ​​kapsel te vinden dat het beste bij u en uw schoonheidsbehoeften past.

Kies een gelaagde pony in plaats van rechte of zware pony’s

Brunette-lange-oorbellen-bruin-haar

Kies korte kapsels omdat deze visueel een bepaalde hoogte toevoegen

Parelketting tuin kapsel golvend haar witte jurk

Gebruik stylings die voor lengte zorgengroene satijnen jurk beige oorbellen lang haar

Kort kapsel

zwart haar-gezicht contouren-lichte-make-up

Kapsels voor ronde gezichten, waarbij de zijkanten van het haar korter of dicht bij het gezicht zijn, zijn ook zeer geschikt.

De krullen laten de fantasie uitkomen

Golvend-haar-blond-Hollywood-ster

Om een ​​hoogte te simuleren, kiest u krullen alleen op het hoofd, maar nooit ter hoogte van de jukbeenderen. Laat de zijkanten van het haar korter met een krullende styling. Kies uit lang tot zeer lang Kapsels voor ronde gezichten met een pony en een gefranjerde snit, zodat het gezicht en de hals er optisch slanker uitzien.

Zomer kapsel bikini mode korte snit

rode lippen zwart haar donkere make-up