Haar & kapsels

Maak krullen met een krultang – handige tips en instructies voor succes

krullen met een krultang tips-instructies-kurkentrekker-dameskapsels

Krullend haar ziet er ongelooflijk mooi en vrouwelijk uit en is een van de meest populaire kapsels. Als je niet van nature begaafd bent met krullen, moet je ook een handje helpen, wat tegenwoordig geen probleem meer is dankzij een grote verscheidenheid aan producten. Met een krultang krijg je bijzonder snel en gemakkelijk mooie krullen. Zodat je perfect wordt Krullen met een krultang kan doen en dus lang meegaat, maar er zijn een paar dingen om te overwegen. Maar met onze tips boek je gegarandeerd succes.

Tips voor het maken van krullen voor beginners

krullen met krultang ideeën-tutorial-rood-haar-korte-beginners-ideeën

Er zijn veel tips voor het krullen van je haar met een krultang. Er zijn verschillende technieken die je kunt gebruiken om je haar om te toveren in dromerige krullen. Bepaalde haarproducten beschermen het haar en worden deels gebruikt om het te fixeren en voor een betere en langere houdbaarheid. Al met al zijn de krullen snel en eenvoudig te maken met een krultang en zijn ze ook zeer geschikt voor beginners.

Kort haar krullen – maak je eigen kapsels met krullen voor korte kapsels

Kapsel met krullen – 17 ideeën voor deze moderne styling

Krullen zonder krultang – 10 ideeën met instructies voor het stylen van je haar

Soorten krullen die je kunt maken met een krultang

krullen met een krultang long-hair-inspirations-fix-hairspray

Met behulp van de krultang maak je zowel kleine kurkentrekkerkrullen als grote krullen of subtiele golven. Het hangt allemaal af van het type krultang dat je gebruikt. Voor grote krullen moet de krultang ook een grote diameter hebben. Kleine krullen krijg je met een dunne krultang. Als je de voorkeur geeft aan golven in plaats van krullen met een krultang, gebruik dan een medium tot groot strijkijzer en kam je haar aan het einde.

Krullen met een krultang – Hoe gaan ze langer mee??

krullen-krultang-spiegel-badkamer-styling-vrouwen-verzorgingsproducten

Zodat de krullen met de krultang lang mooi blijven, kun je natuurlijk haarlak gebruiken. Spray-instelling, die vóór het krullen in het haar wordt gewerkt, is ook erg handig. Houd er echter rekening mee dat als je lang, zwaar en van nature heel steil haar hebt, je met deze producten natuurlijk ook niet lang van je krullen zult genieten. In dit geval kun je helpen met een paar laagjes in het haar die het haar lichter maken. Het helpt ook om de gekrulde strengen meteen te verwijderen en nog steeds opgerold van de staaf en ze vast te zetten met een klem. Als de streng op deze manier afkoelt, gaat de krul langer mee.

Er zijn verschillende technieken afhankelijk van het type krul

krullen-krultang-types-vergelijking-kappers-gelegenheid-elke dag

Houd er bij het gebruik van de krultang rekening mee dat er verschillende technieken zijn waardoor elke krul er anders uitziet. Op de afbeelding hierboven zie je een vergelijking. Verdeel het haar in secties van ongeveer 5 cm. Je wikkelt deze strengen dan zo breed om de staaf als je bent, of je draait de streng vooraf.

Hoe gebruik je een krultang op de juiste manier??

curling met een krultang large-easy-instructions-wave-types

Verdeel het haar. Speld het bovenste haar vast en begin met het onderhaar. Werk dan langzaam omhoog vanaf de onderkant door herhaaldelijk nieuwe strengen uit het vastgezette deel te trekken. De strengen kunnen naar binnen en naar buiten draaien. Dat hangt af van het gewenste resultaat. Dit is vooral belangrijk om te overwegen met de lokken die je gezicht omlijsten.

Instructies voor het juiste gebruik van de krultang

curls-krultang-step-1-long-hair-women-ombre

Afhankelijk van hoe je de krullen wilt, houd je ook de krultang vast. Meestal wordt een schuine stand gebruikt. Als de krultang horizontaal tegen het hoofd wordt gehouden, zal het uiterlijk uiteindelijk lijken op dat van krulspelden. Je kunt de bovenkant van de krullen krullen met een krultang en de uiteinden glad laten voor de populaire surfer-look. Maar omgekeerd ziet het er ook geweldig uit: het bovenste deel van het haar blijft glad, terwijl alleen de punten naar binnen zijn gedraaid.

Lang haar krullen

krullen-krultang-ombre-kleur-blond-brunette-kurkentrekker

Deze instructies zijn een voorbeeld van de tweede variant. Het gebied op het hoofd blijft glad. Het haar wordt dan naar beneden golvend. Nadat je klaar bent met krullen met een krultang, kam of borstel je je haar ruw, zodat de warrige look verdwijnt. Een kam met wijde tanden is perfect, omdat het de krullen niet meteen uitkamt.

Veelgemaakte fouten bij het gebruik van de krultang

krullen-krultang-mooie-types-tips-eenvoudige-haarstijlen-vrouwelijk

Gebruik de krultang en stijltang alleen op droog haar. Dit zorgt er ook voor dat de krullen langer meegaan. Onderschat in geen geval de hittebescherming. Dit moet absoluut vóór elke krulling met een krultang in het haar worden gewerkt om schade aan het haar te verminderen. Gebruik de krultang echter zo min mogelijk, zeker als je gespleten haar hebt. Houd de toverstaf ook niet te lang in uw haar en pas op dat u zich niet verbrandt. Vermijd knikken in de tips, die meestal worden veroorzaakt door de klem.

Glanzende krullen

krullen-krultang-draai-dames-styling-advies

Je kunt haarwax in je haar kneden zodat de krullen mooi glanzen en niet te pluizig lijken. Omdat dit product het haar echter zwaarder maakt, moet je maar een kleine hoeveelheid gebruiken. Wrijf de wax tussen je handpalmen en kneed het vervolgens in je haar. Zo zet je de krullen ook met een krultang.

Maak krullen met een krultang – instructies voor retro golven

krullen-krultang-blond-wave-steps-twist-hair

Als je haarlak gebruikt om het te fixeren en als je nog onervaren bent met dit product, kun je het beste eerst een lagere hold gebruiken. Anders loop je het risico het mooie kapsel te verpesten en het er plakkerig uit te laten zien. Houd bij het spuiten een afstand van minimaal 20 cm en spuit van onder naar boven.

Maak golven met een krultang

krullen-krultang-golven-maken-perfecte-lange-haarstijlen

Hierboven staat een tutorial over het creëren van casual golven met een krultang. Na elke laag krullen kun je wat haarlak in je haar sprayen om de krullen snel te fixeren. Tot slot dient u zelf te beoordelen of het haar doorgekamd moet worden. Dat hangt af van je haarstructuur. Soms is het voldoende om gewoon je vinger door je haar te halen nadat je krullen hebt gemaakt met een krultang.

Welke krultang voor welke krullen? Kurkentrekkers maken krullen

krullen-krultang-dunne-kurkentrekker-volume-haar-kapsel-ideeën

Hoe dunner de krultang en de strengen, hoe fijner de krullen zullen zijn. Kijk welk volume er in steil haar kan worden gebracht met de juiste techniek en een bijpassende krultang! De perfecte look wordt alleen bereikt na het doorkammen, of het nu met een kam, borstel of vingers is.

Houd de krultang horizontaal

krullen-krultang-steilmaken-twirling-kammen-borstelen-volume haarlak

In deze gebruiksaanwijzing voor het krullen met een krultang wordt de staaf horizontaal tegen het hoofd gehouden. Meestal is dit een kwestie van comfort en gewoonte. De hele streng wordt eerst rondgedraaid en vervolgens volledig om de staaf gewikkeld. Wacht even en laat dan de streng van de toverstaf vallen. Tot slot nog een keer doorkammen. compleet!

Aantrekkelijke golven met brede lokken

krullen-krultang-strand-stijl-golven-casual-kapsel-inspiratie

In plaats van de strengen rond te draaien, met dit idee van krullen met een krultang, word je om de lengte van de staaf gewikkeld. Afhankelijk van het haartype zijn het resultaat golvende kapsels, waarvoor kammen meestal niet meer nodig is. Dat kunt u uiteindelijk het beste zelf beoordelen. Fixeer vervolgens het kapsel en u kunt het nieuwe kapsel presenteren.

Maak grote krullen met een krultang

krullen-krultang-roll-haarclips-fix-big-waves

Zoals eerder vermeld, moet de krultang voor grote krullen een grote diameter hebben. In deze handleiding voor krullen met een krultang zie je ook meteen hoe je de nog hete krullen in een opgerolde vorm kunt fixeren met klemmen op het hoofd. Je kunt deze techniek ook gebruiken voor het fixeren van kleinere krultangen. Laat het haar even afkoelen, verwijder dan de klemmen en ga een paar keer door het haar.