Haar & kapsels

Verfraai het kostuum met Halloween-kapsels voor kinderen – suggesties met instructies voor beginners

Maak zelf Halloween-kapsels voor kinderen - Eenvoudige ideeën voor jongens en meisjes

Natuurlijk hebben griezelige Halloween-kostuums ook bijpassende griezelige kapsels nodig. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor de volwassen vermomming. Ook de kinderen willen er op deze leuke dag goed uitzien. Om het kostuum compleet te maken, kun je helpen met geweldige kinderkapsels. Zelfs de eenvoudigste kapsels kunnen worden omgezet in echt indrukwekkende stijlen met eenvoudige accessoires en decoraties en iedereen verbazen. De volgende Halloween-kapsels voor kinderen dienen als suggestie of sjabloon, zodat u uw kind ook kunt helpen met het aankleden.

Halloween-kapsels voor kinderen – wat je nodig hebt

Halloween-kapsels voor kinderen - vlechten en knotjes versierd met insecten en linten

Dat hangt natuurlijk af van de respectievelijke kapselideeën. Toch zijn er een paar dingen die je hoogstwaarschijnlijk zeker nodig hebt en waarmee je jezelf moet uitrusten. Dit is inclusief de haarlak waarmee u het eindresultaat kunt fixeren. Een sterkere variant garandeert dat de Halloween-kapsels voor kinderen ook bij veel ravotten mooi blijven. Haarclips, beugels en rubbers zijn andere hulpmiddelen waar je bijna niet zonder kunt.

Halloween-kapsels voor kinderen - groen haar voor jongens en spin van pijpenragers

Handige extra items zijn kleursprays voor bijzonder gekke Halloween-kapsels voor kinderen, evenals clips en andere accessoires met Halloween-motieven zoals spinnen, skeletten en dergelijke. Ook in kinderhaar kun je veel creëren met pijpenragers, linten en wimperlijm zonder dat je speciale kennis van hairstyling hoeft te hebben. Kort haar kan ook behandeld worden met gel en mousse.

Aandacht: Vergeet niet om geschikte producten voor kinderen te gebruiken, evenals producten waarmee je uiteindelijk alle stylingproducten kunt uitwassen. Het is ook het beste om de Halloween-make-up altijd vóór het kapsel aan te brengen.

Kapsels voor meisjes – Grappig idee voor een trollenkostuum en anderen

Halloween-kapsels imiteren voor kinderen - instructies voor een trol met roze haar

Dit type kapsel is niet geschikt voor trollen. In de bijpassende kleur kan het ook gebruikt worden als je het haar voor een heks wilt stylen. Maar je kunt op deze manier ook zelf vampierkapsels maken, zodat het een universeel Halloween-kapsel wordt. Ben je op zoek naar snelle en gemakkelijke Halloween-kapsels voor kinderen, dan is deze voor jou! Jij hebt nodig:

 • Droogshampoo
 • kam
 • Bobby pinnen
 • kindvriendelijke haarlak
 • kindvriendelijke, kleurende haarlak

Kam je haar goed. Spuit eerst hier en daar een beetje droogshampoo op je haar. Begin met de wortels van je haar en werk je weg naar de punten. Op die manier krijgt het een iets meer onhandelbare uitstraling. Terwijl je de droogshampoo aanbrengt, kun je het haar met je handen rechtop houden. Gebruik vervolgens de haarspelden om het haar naar boven te houden en spuit de droogshampoo opnieuw in het haar totdat het zelfstandig rechtop staat. Set met een sterke haarlak en breng elke kleurspray aan, afhankelijk van je kostuum. Als je zelf heksenkapsels wilt maken, kun je bijvoorbeeld gifgroen gebruiken. Voor vampiers is paars of rood en grijs weer geschikt.

Maak zelf Halloween-kapsels – stekelige kapsels voor jongens

Halloween-kapsels voor kinderen - idee voor jongens voor zombie-, vampier- of weerwolfkostuum

Als het haar niet te kort is, kun je dit eenvoudige idee voor Halloween-kapsels voor kinderen proberen. Het is onder andere geschikt voor het vampier- of zombiekostuum, de weerwolf en het skelet. Als je het echter ook geschikt vindt voor andere kostuums, kan het natuurlijk worden gebruikt. Het universele kapsel voor jongens kan op de volgende manier worden gedaan:

Voor het Halloween-kapsel, bevochtig het haar en werk in haargel

Allereerst moet het haar worden bevochtigd om het gemakkelijker te maken om mee te werken. Gebruik hiervoor een spuitfles met stylinglotion of met gewoon water. Je hoeft niet spaarzaam te zijn, want uiteindelijk zul je je haar toch föhnen. Breng daarna een stylinggel aan. Je stopt er ook veel van in je haar. Het kapsel moet immers lang meegaan. Als alternatief werkt mousse ook, maar omdat dit langzamer droogt, kan langer haar in het begin vaker inzakken bij het vormgeven.

Style een stekelig kapsel voor Halloween met gel of mousse en föhn

Als je de gel goed hebt verdeeld, kun je je vingers gebruiken om afzonderlijke delen van het haar in punten te vormen. Draai hiervoor het haar naar binnen. Voeg indien nodig een beetje extra gel toe. Gebruik een föhn om het te repareren. Houd deze op de haarlijn terwijl je de “sting” naar boven houdt. Uiteindelijk houdt het gewoon op. Je kunt nu die stekelige look behouden en de rest van je haar föhnen. Of je kunt doorgaan zoals in de instructies en je vingers door je haar halen voordat het helemaal droog is om dit rommelige kapsel te krijgen. Met deze variant voor Halloween-kapsels voor kinderen kun je uitpuilende haren achteraf fixeren met behulp van een kam en haarlak.

Halfopen Halloween-kapsels – instructies voor holbewoner

Halloween-kapsels voor kinderen - Eenvoudige instructies voor een holbewoner met botten in zijn haar

 • Crêpe ijzer
 • Haarbanden
 • kunstmatig bot
 • Haarlak
 • handvat kam

Voor het soort Halloween-kapsels voor kinderen, begin je met het haar van de wortels tot de punten te crêperen. Het is het beste om hiervoor een microcrimper te gebruiken. Maar een normale is ook geschikt indien nodig. Bind vervolgens de bovenste en voorste delen van het haar samen met een haarelastiek om een ​​halfopen kapsel te creëren. Bind de kauwgom niet te diep, anders krijgt u niet het gewenste volume. Neem van de paardenstaart die je krijgt een streng van ongeveer een derde van de bovenkant, die je vervolgens in twee gelijke delen verdeelt.

Je gaat nu deze twee delen gebruiken om het bot op zijn plaats te binden. Plaats hiervoor het bot direct voor het elastiek, vouw het grote paardenstaartgedeelte naar voren en over het bot en neem de twee dunne strengen onder het bot kruiselings en weer naar voren. Kruis ze dan opnieuw, maar deze keer boven het bot, vouw de grote vlecht weer naar voren en knoop de twee dunne strengen onder de paardenstaart vast met een klein haarelastiekje waar ze niet zichtbaar zijn. Je kunt nu de vlecht plagen en het kapsel fixeren met haarlak. Het resultaat zou een slordige look moeten zijn.

 Halloween-kapsels voor kinderen – eenhoornkapsel

Leuk en simpel idee voor een eenhoorn kapsel

 • Haarbanden
 • Bobby pinnen
 • Spuitverf in wit, grijs of zilver
 • optioneel: glitter of andere decoratieve elementen

Haar vlechten voor kinderen is een geweldige manier om mooie Halloween-kapsels te krijgen, en eenhoorns zijn een grote trend. Combineer dus beide! Verdeel het haar in tweeën en bind ze in twee hoge paardenstaarten aan de zijkant. Neem de eerste paardenstaart en deel deze in tweeën, de bovenkant van de twee zou ongeveer tweederde moeten beslaan. Vlecht nu deze grotere streng tot een vlecht die je vastbindt met een elastiekje. Trek vervolgens de vlecht iets uit elkaar om het er losser uit te laten zien. Wikkel nu de vlecht over het elastiek en de andere streng in een knot en speld het eronder en uit het zicht met haarspelden.

Kapselidee voor een eenhoornkostuum met een knot en zilveren kleur

Herhaal deze stappen ook voor de andere kant. Daarna kun je het haar kleuren met de kleurspray. Niet alleen wit is hiervoor geschikt. Paars, roze of turkoois kan ook worden gebruikt en zelfs gecombineerd. Dat hangt vooral af van het kostuum. Je kunt ook glittereffecten toevoegen als je wilt. Maar zorg er altijd voor dat je kindvriendelijke producten gebruikt wanneer je deze Halloween-kapsels voor kinderen zelf maakt. Tot slot insmeren met haarlak.

Gekleurde jongenskapsels voor Halloween met enge accessoires

Idee voor jongens met en zonder kleur en met insecten zoals spinnen in hun haar

 • Haarlakverf voor kinderen in elke kleur
 • kunstmatige insecten (bijv. spinnen, wormen, rupsen, sprinkhanen)
 • optioneel: Halloween spinnenweb

Om zulke effectieve Halloween-kapsels voor kinderen en, meer bepaald, voor jongens op te roepen, hoef je geen speciale ervaring met kapsels te hebben. Dat is het voordeel voor jongens: het korte haar kan niet zo divers gestyled worden als het lange meisjeshaar, maar de styling is des te makkelijker. Style gewoon elk kapsel (bijvoorbeeld ons voorbeeld hierboven). Zodra dit is gebeurd, kunt u het haar met de verf besproeien. Je kunt een stuk karton of een krant gebruiken om je gezicht te beschermen.

Om de insecten aan het haar toe te voegen, kun je kiezen uit twee varianten: Ofwel plak je ze vooraf op haarclips en steek je ze in je haar. Dit is mogelijk als het haar van de jongens lang en dik genoeg is om de klemmen te verbergen. Een tweede optie zou zijn om wimperlijm te gebruiken omdat het vriendelijk is voor de huid. Lijm voor wimpers is ook handig als je een paar insecten rechtstreeks op de huid van je gezicht of voorhoofd wilt aanbrengen. Je kunt ook kunstmatige spinnenwebben over het kapsel verspreiden.

Insecten voor meisjes

Grappige octopus en web met spinnen en knot voor meisjes

Op dezelfde manier kun je natuurlijk ook insecten gebruiken om ze in het haar van het meisje te verdelen en interessante Halloween-kapsels voor kinderen te krijgen. Vervolgens kun je elk kapsel stylen en vervolgens de insecten in je haar werken met wimperlijm of met schuifspelden (een mooi voorbeeld is de onderstaande instructies). Dit is een geweldige optie voor iedereen die twee linkerhanden heeft of geen ervaring heeft met ingewikkelde kapsels.

Spinnenweb met spinnen voor meisjes

Eenvoudig meisjeskapsel gemaakt van vlechten en met insecten

 • kleine haarelastiekjes
 • Plastic spinnen
 • Bobby pinnen
 • Haarspelden
 • hete lijm
 • plakband
 • klein stukje garen
 • schaar

Eerst maak je de spinnenklemmen die je gaat gebruiken voor de Halloween-kapsels van de kinderen. In het voorbeeld werden spinringen gebruikt, waarvan de spinnen eenvoudig werden afgeknipt en vervolgens op de haarspeldjes gelijmd. Maak een strik van het lint, die je vervolgens op een van de clips lijmt en ook een spin bevestigt. Het kapsel zelf ziet er ingewikkelder uit dan het in werkelijkheid is. Bevochtig het haar in het gebied van de pony en knoop vier dunne vlechten net boven het voorhoofd op ongeveer dezelfde afstand van elkaar.

Verdeel elke vlecht in twee gelijke strengen en knoop elke rechter streng van de ene vlecht met de linker van de andere verder naar achteren en op dezelfde hoogte. Doe ongeveer 4 rijen op deze manier. Tot slot zijn alle uiteinden aan de achterkant van het hoofd aan elkaar gebonden met een rubberen band, versierd met de strik en zijn de spinklemmen hier en daar verdeeld in het haar.

Halloween-kapsels voor kinderen – Harley Quinn

Maak zelf Harley Quinn met een rode en blauwe vlecht als een eenvoudig Halloween-kapsel

 • blauwe en rode verf om op te spuiten
 • Haarbanden
 • Bobby pinnen
 • Haarlak
 • handvat kam

Krijg een snel en gemakkelijk kapsel met Harley Quinn Hair Styling. Om dit te doen, verdeelt u het losse haar in twee delen (met een middenscheiding). Verf vervolgens de ene kant rood en de andere blauw en meer bepaald ongeveer de helft van de lengte van het haar. Bind het haar vervolgens in twee hoge paardenstaarten aan de zijkant. Vergeet niet om aan elke kant een streng te laten hangen. Neem een ​​dunne draad van de onderkant van de paardenstaart en wikkel deze om het elastiek om deze te verbergen. Speld de draad vast met een haarspeld. Herhaal met de andere kant. Pluis de paardenstaarten een beetje op, plaag ze licht en fixeer ze met haarlak. Dit soort Halloween-kapsels voor kinderen kunnen ook worden gekozen voor tieners en volwassenen.

Maak zelf strikken en clips voor meisjes en gebruik ze voor Halloween-kapsels

Bind een knotje voor Halloween en verander het in een schattige spin

Maak een grappig spinnenaccessoire van een knot met pijpenragers

Spin in de kolf gemaakt van een bobbel en een netwerk van pijpenragers met een krans

Versier de vlechten van Pippi Langkous met kleurrijke ballonnen en een spinnenweb als haarversiering

Creëer gekke kapsels in felle kleuren met kleursprays