Halloween, VIDEO

Halloween fingerfood: 3 snelle recepten voor het feestbuffet

halloween fingerfood recepten eieren voorgerecht

Organiseer je een feestje op de vooravond van Allerheiligen en wil je je vrienden verrassen met een heerlijk buffet? We presenteren je drie eenvoudige en snelle ideeën voor Halloween-fingerfood: de mummies van bananen zijn een heerlijk dessert met witte chocolade, de spinnen van olijven en rozemarijn passen perfect bij broodjes en worstjes, de heerlijke pompoenvormige eieren zorgen ervoor dat een sensatie en wekt de eetlust van de gasten. Hoe de afzonderlijke snacks precies worden bereid, zie je niet alleen in de onderstaande foto-instructies, maar ook in de video hierboven.

Halloween fingerfood: bananenmummies

Halloween fingerfood recepten bananen mummies ingrediënten

Voor het volgende zoete dessert heb je de volgende ingrediënten nodig:

2 of 3 rijpe bananen

500 g witte chocolade (gesmolten)

Tandenstokers of ijsstokjes

Chocoladeschilfers

500 ml water

Voorbereiding:

Halloween fingerfood recepten snijd bananen doormidden en steek er een tandenstoker in

1. Snijd eerst de bananen voorzichtig doormidden en leg ze vervolgens op de ijsstokjes/tandenstokers. Leg op bakpapier en vries 2 uur in.

Halloween fingerfood recepten smelten witte chocolade

2. Vul intussen een diepe pan tot 1/4 vol met water en breng het water aan de kook. Haal dan de pan van het fornuis. Hak de witte chocolade fijn en doe deze in een porseleinen of metalen kom, plaats de kom in de pan en laat de chocolade onder voortdurend roeren smelten.

Halloween fingerfood recepten ogen chocoladeschilfers

3. Doop de bananen in de witte chocolade, leg ze op bakpapier. Plaats vervolgens twee chocoladeschilfers als ogen op elke banaan. Bevries in de koelkast gedurende 15 minuten.

Halloween-vingervoedselrecepten verband maken

4. Versier vervolgens de bananen met de rest van de witte chocolade zodat ze op mummies lijken.

Halloween fingerfood recepten bananen mummies

Halloween fingerfood: olijven draaien

halloween fingerfood olijven rozemarijn

Als voorgerecht kun je “spinnen” van olijven met rozemarijn serveren. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig: ontpitte groene olijven, rozemarijn en tandenstokers. U kunt desgewenst ook gevulde olijven kopen. Samen met kaas, wortel of ham vormen ze de perfecte starter.

halloween fingerfood recepten spinolijven

Prik eerst gaten in de olijven langs de twee tegenoverliggende zijden.

halloween fingerfood spinnen steken gaten

Steek vervolgens in elk gaatje een rozemarijnblad zodat de olijf op een spin lijkt.

Halloween fingerfood: eieren in pompoenvorm

halloween fingerfood recepten pompoenen gekookte eieren

Het volgende recept voor Halloween fingerfood smaakt niet alleen heerlijk, maar zorgt ook voor de juiste sfeer voor Allerheiligen. Voor het voorgerecht heb je maar een paar ingrediënten nodig: 6 eieren, 2 theelepels paprikapoeder, 75 ml citroensap (halve citroen), 1 1/2 theelepel Dijon-mosterd, 100 g mayonaise, gemalen bieslook (optioneel rozemarijn), zout en peper , water.

halloween fingerfood eieren koken

1. Plaats de eieren in een geschikte pan en bedek ze met water. Breng het water aan de kook en kook de eieren 5-8 minuten, afhankelijk van je eigen voorkeuren. Haal de pan uit de oven.

Halloween-recepten voor fingerfood stellen gekookte eieren uit

Giet ijskoud water in een kom, voeg ijs toe. Blus de eieren in het water en laat ze 6-7 minuten in het water liggen. Pel dan de eieren.

halloween fingerfood recepten verwijder eierdooiers

Snijd de gekookte eieren in de lengte doormidden, verwijder voorzichtig de dooiers met een lepel en prak ze in een aparte kom met een vork fijn.

halloween fingerfood recepten mosterd citroen mayonaise mix

Voeg de Dijon-mosterd, mayonaise, citroensap toe en roer voorzichtig. Voeg de kruiden en specerijen toe aan het mengsel en roer erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Halloween fingerfood recepten vullen eiwitten

Vul de eiwitten met het mengsel en bestrooi met het paprikapoeder. Maak met een vork groeven in de dooier. Garneer op het einde met bieslook.

halloween fingerfood recepten eieren pompoenen voorgerecht