Halloween

Cleopatra make-up voor Halloween of Mardi Gras – instructies en mooie ideeën als inspiratie

cleopatra kostuum make-up halloween carnaval

Halloween komt er binnenkort aan en je wilt echt een grote indruk maken met je kostuum? Dan zijn de kleine details precies het belangrijkste. Als je bijvoorbeeld een Egyptisch kostuum hebt gekozen voor het aanstaande kostuumfeest, laten we je zien hoe je de look kunt aanvullen met de juiste make-up. Cleopatra, koningin van de Nijl, is een populair rolmodel voor de Egyptenaren. Hieronder laten we zien hoe je als Cleopatra make-up opdoet en een complete look creëert voor Halloween of Mardi Gras.

Make-up aanbrengen als Cleopatra – waar moet je op letten??

Mardi Gras Halloween Cleopatra Make-up Ideeën

Cleopatra werd beschouwd als de mooiste vrouw in het oude Egypte. Dat is de reden waarom veel vrouwen voor carnaval of Halloween in de rol van de beroemde Egyptenaar willen kruipen. Als het kostuum al af is en in de kast ligt, kun je nu nadenken over de juiste make-up. Om de make-up perfect te laten werken op de dag van het feest, is het raadzaam om deze uiterlijk de dag ervoor uit te proberen. Door te oefenen, kun je ervoor zorgen dat er niets mis gaat vlak voor het verkleedfeest. Om de taak voor u gemakkelijker te maken, nemen we de belangrijkste stappen onder de loep.

ogen

De oogmake-up is het belangrijkste onderdeel van vermommen als Cleopatra. Haar ogen zijn uitgesproken en de royale eyeliner is een van haar meest bekende kenmerken. Veel vrouwen gebruiken “Cleopatra eyeliner” om make-up op te doen voor een feestavond, omdat de look mysterieus en expressief is. Cleopatra oogmake-up is echter niet geschikt voor vrouwen met kleine ogen. Wat de oogschaduw betreft, worden sterke kleuren zoals blauw aanbevolen, hetzij over het hele ooglid of tot aan de vouw.

oog make-up cleopatra look

wenkbrauwen

Als je als Cleopatra je make-up wilt opdoen, moet je zeker ook de wenkbrauwen benadrukken. Anders ziet de look er op de een of andere manier onvolledig uit. U bent ook welkom om make-up te gebruiken om de vorm van de wenkbrauwen meer hoekig te maken om de beroemde Cleopatra-look te imiteren.

Lippen

De juiste kleur voor de lippen rondt de hele look af. Je kunt de lippen opmaken in een bruinachtige of gouden tint, maar ook in rood, roze of zelfs paars. Het belangrijkste is dat de make-up de aandacht trekt.

Cleopatra make-up – instructies en inspirerende ideeën

Cleopatra make-up instructies tips ogen

Misschien is het je al opgevallen dat er verschillende manieren zijn om make-up te gebruiken als Cleopatra. Welke variant je ook kiest, je moet altijd de belangrijkste kenmerken van de look meenemen. Hieronder vind je stap-voor-stap instructies die als leidraad kunnen dienen voor je Cleopatra make-up voor Halloween.

Cleopatra make-up instructies voor oogmake-up

1. Breng met een platte eyelinerpenseel de dramatische kattenoogomtrek aan met een diep blauwgroene oogschaduw.

2. Neem nu een platte oogschaduwkwast en vul je ooglid met de glinsterende, blauwgroene oogschaduw. Meng het naar de rand van de lijn die je voor het kattenoog hebt gemaakt.

3. Ga dan over de originele kattenooglijn met een lichte blauwtint, maar trek deze keer de lijn langs de vouw van het ooglid. Probeer een geleidelijke lijn te creëren die bijna volledig vervaagt in de binnenste ooghoek.

4. Trek nu de lijn van het kattenoog over met zwarte gel-eyeliner om de omtrek te benadrukken.

5. Gebruik dezelfde eyeliner en een fijn penseel om de hele bovenste wimperlijn en de binnenste onderste wimperlijn te omlijnen. Beide lijnen moeten vervagen tot een fijne lijn naar je buitenste wimperlijn. Trek lichtjes de lijn waar beide lijnen samenkomen op de neusbrug.

6. Breng meer van de lichtblauwe oogschaduw aan onder de kattenoogstrip met een platte schaduwborstel om de lijnen te markeren.

instructies cleopatra make-up stappen

7. Verleng de onderste wimperlijn om de ooglijn van de kat te ontmoeten met een glanzende gouden oogschaduw.

8. Gebruik een kleinere platte borstel om dezelfde gouden oogschaduw aan te brengen op de binnenste ooghoek. Meng het met de groenblauw voor een perfecte afwerking.

9. Blend de make-up op het ooglid met een zachte oogschaduwborstel.

10. Krul je wimpers met een wimperkruller.

11. Breng een paar lagen van je favoriete mascara aan.

12. Vul de wenkbrauwen in en vorm ze met een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder om ze voller te maken.

make-up instructies cleopatra kostuum carnaval

13. Breng nu wat concealer aan onder je ogen om kleine oneffenheden te verdoezelen, zodat je een goede basis hebt voor de ingewikkelde oosterse vormen. De gebogen lijnen onder de ogen zijn precies waar de Cleopatra-make-up over gaat.

14. Teken eerst een licht opgerolde lijn met zwarte gel eyeliner ongeveer 1 cm onder de punt op het binnenste oog op het linkeroog met een fijn penseel.

15. Teken hetzelfde op je rechteroog, maar voeg deze keer een tweede punt of lijn toe die precies in het midden van je oog verschijnt.

16. Voeg nu een derde opwaartse gebogen slag toe die het oog nadert. Met deze kleine elementen ziet de hele look er mysterieuzer uit.

17. Breng bronzer aan onder de jukbeenderen.

18. Gebruik een markeerstift op je jukbeenderen met een platte foundationborstel.

katy perry als cleopatra make-up instructies

Als je een nog opvallendere look voor Halloween wilt, kun je inspiratie opdoen voor het Cleopatra-kostuum uit de muziekvideo Dark Horse van Katy Perry. Daar is de zangeres vermomd als een moderne versie van de machtige koningin van de Nijl en fascineert ze met haar prachtige kostuums. Ook de make-up van Katy Perry kan voor jou als inspiratie dienen. Bekijk ook de andere ideeën die we hebben verzameld om je te helpen de juiste look voor jezelf te vinden.

cleopatra make-up carnaval halloween katy perry muziekvideo

make-up cleopatra kostuum egyptisch

hoe cleopatra make-up tips toe te passen

halloween kostuum cleopatra make-up

cleopatra make-up eenvoudig idee oogmake-up

egyptische make-up cleopatra uitgesproken oogmake-up

egyptische make-up cleopatra kostuum

cleopatra make-up carnaval make-up ideeën

cleopatra make-up horus eyeliner

cleopatra make-up ideeën ogen lippen tips