Halloween

Horrorkostuum voor Halloween – 30 enge ideeën uit films en games

horror kostuum pennywise films halloween ideeën mannen kinderen clown

Op Halloween zwerven geesten, vampiers en andere enge wezens over de wereld. Verkleden is leuk voor zowel volwassenen als kinderen – maar uiterlijk na het derde jaar rijst weer de vraag – welk horrorkostuum moet ik dit jaar kiezen? We komen je graag te hulp en geven je enkele ideeën die zijn geïnspireerd op klassieke horrorfilms. Zo zorg je op Allerheiligen zeker voor sensatie en laat je gegarandeerd een diepe indruk achter bij vrienden en kennissen. Het beste van alles is dat al deze filmpersonages gemakkelijk herkenbaar zijn. Laat u inspireren door onze suggesties!

Horrorkostuum voor Halloween – Pennywise

horror kostuum pennywise halloween films ideeën

Het verhaal: De film “It” gebaseerd op de gelijknamige roman van Stephen King zorgde in 2017 voor een wereldwijde sensatie. Vooral het filmpersonage “Pennywise”, een griezelige figuur die peuters de duisternis van de riolen in de Amerikaanse stad Derry in trekt, was populair. Acteur Bill Skarsgard werd geselecteerd vanwege zijn bewegingen voor de rol.

Het horrorkostuum van de clown is geïnspireerd op de kleding van de Renaissance. Pofmouwen, hoge kragen en rode pompons werden de kenmerken van de kwaadaardige Pennywise. Een rode pruik en de juiste make-up ronden de Halloween-outfit af.

Voor wie het geschikt is: Voor mannen en kinderen.

Horrorkostuum voor Halloween – Jason Vorhees uit de filmserie “Friday the 13th”

horror kostuum masker maak jezelf halloween jason vorhees

Het verhaal: De psychopathische seriemoordenaar Jason Vorhees speelt de hoofdrol in de Amerikaanse horrorfilmreeks “Friday the 13th”. Zijn motieven liggen in zijn jeugd – op dat moment werd hij tijdens een verblijf in het vakantiekamp door andere kinderen in een meer gegooid. Terwijl zijn moeder wraak zoekt voor zijn vermeende dood in de eerste film, wordt hij zelf een moordenaar in de anderen.

Het horrorkostuum van Jason is heel eenvoudig – vuile broek met gaten en shirt met gescheurde mouwen gemaakt van linnen stof in kaki kleur, mogelijk een wit, bloederig T-shirt. Daarnaast een masker (het is heel specifiek en gemakkelijk herkenbaar) en een machete.

Voor wie is het kostuum: mannen en jongens.

Horrorkostuum voor Halloween – geïnspireerd door de film “Murderous Dreams”

horror kostuum halloween vrouwen maak jezelf freddy krueger

Freddy Krueger is de naam van de kwaadaardige figuur die de nachtmerries van tieners kan manipuleren en die mensen vermoordt met messen in hun slaap. Terwijl de grens tussen werkelijkheid en droom in de film versmelt, worden steeds meer mensen gekwetst. Uiteindelijk is het aan de kijker om te beslissen of de film slechts een droom is of niet.

Freddy’s horrorkostuum bestaat uit een bruine fedora hoed, een meshandschoen, die het handelsmerk van de moordenaar is geworden, en de trui met horizontale rode en groene strepen. De outfit is vrij eenvoudig en kan gemakkelijk worden samengesteld in de laatste minuut voor het horrorthemafeest.

Voor wie is het kostuum: Zowel dames als heren kunnen zich voor één nacht omtoveren tot Freddy. Zelfs zonder masker is de kwaadaardige figuur te herkennen aan de messen.

Horrorkostuum geïnspireerd op de film “Scream”

horror kostuum halloween ideeën film scream

De Amerikaanse film “Scream” is een klassieker van het horrorgenre geworden. Het gaat over een moordenaar die de inwoners van een kleine stad terroriseert. Meerdere keren in de film worden de regels van horrorfilms geparodieerd, de regels van het genre weerspiegeld en opnieuw gedefinieerd. Misschien ligt daar juist de grote populariteit van de film, die tegenwoordig ook erg populair is bij horrorfans.

Het horrorkostuum in één oogopslag: Een jas met capuchon of blazer met capuchon in het zwart, het masker en een bloederig mes vormen een effectief horrorensemble.

Voor wie het geschikt is: iedereen die zich graag verkleedt en een kostuum nodig heeft voor Halloween.

Horrorkostuum uit de film “Chucky – the killer doll”

horror kostuum vrouwen film halooween chucky doe het zelf

Het verhaal: De film “Chucky – the killer doll” gaat over de seriemoordenaar Charles Ray, die zijn geest na zijn dood in een pop weet te veranderen. Het verhaal van de pop Robert, die naar verluidt betoverd was door voodoo-magie en naar verluidt angstaanjagende incidenten veroorzaakte, inspireerde het script voor de film.

Het kostuum bestaat uit een jeans tuinbroek, een blauw-rood-groen gestreept shirt/t-shirt/blouse. De outfit wordt compleet gemaakt door een oranje pruik en natuurlijk de make-up met littekens en gekleurde contactlenzen (blauw).

Voor wie is het kostuum geschikt: vrouwen, kinderen en meisjes.

Halloween-kostuums voor de horrorfilm “The Strangers”

horror kostuum vreemden kostuum masker halloween maak jezelf

De horrorfilm “The Strangers” gaat over de angst van elke huiseigenaar – inbrekers in normale kleding en maskers vangen een jong stel op in hun afgelegen huis. Terreur, moord en alles wat volgt – zonder reden. De film werd in 2008 zeer goed ontvangen door horrorfans en in 2017 werd een vervolg gemaakt.

De kostuums: zijn zeer geschikt voor alledaags gebruik. Het bijzondere aan de film is dat de moordenaars volkomen normale mensen zijn. De vrouwen verbergen hun gezicht achter poppenmaskers, de man – een zelfgemaakt masker van stof. Natuurlijk dragen de moordenaars messen en een bijl als accessoires.

Voor wie het geschikt is: iedereen die op zoek is naar een Halloween outfit en graag knutselt.

Horror kostuum voor vrouwen – Samara uit de film “Ring”

horror kostuum ring samara vrouwen halloween maak jezelf

De boze geest die een vloek in de videoband heeft verborgen en die iedereen achtervolgt die hem een ​​keer heeft gezien en ze in zeven dagen doodt, wordt Samara genoemd. Ze zoekt wraak en kan zelfs in de dood geen rust vinden. De Japanse film “Ringu” en de remake “Ring” genieten grote populariteit – vooral omdat de Japanse opvattingen over geesten en de doden aanzienlijk verschillen van de Europese en Amerikaanse..

Het kostuum: Sinds Samara als jong meisje in de horrorfilm door haar vader werd vermoord, draagt ​​ze een lange witte nachtjapon. Misschien wel het engste is haar lange zwarte haar dat over haar gezicht valt. Ook specifiek zijn hun witte handen die uitreiken naar de persoon die ze willen vangen. Echt angstaanjagend, is het niet?

Voor wie het geschikt is: vrouwen en meisjes.

Horrorkostuum geïnspireerd op de film “Hellraiser – Gate to Hell”

horror kostuumfilms hellraiser tor hoelle men

In de film “Hellraiser – The Gate to Hell” ontdekt een man per ongeluk een doos die de poort naar een andere wereld opent – de wereld van de Zenobites. Frank, zo heet de man, is opgeroepen voor deze wereld en moet daar blijven tenzij hij bloed drinkt van andere mannen. Dit is geen vampier, maar een man die wanhopig probeert terug te gaan naar zijn oude leven. Hij wordt ondersteund door de vrouw van zijn broer, met wie hij een affaire heeft en die voor hem mannen aantrekt en vermoordt in zijn huis.

Het horrorkostuum is volledig gemaakt van leer. Het masker van de Zenobite maakt de outfit helemaal af, bestaande uit een leren jas met hoge kraag en leren broek.

Voor wie: mannen en jongens.

Kostuums voor de cultserie “Saw”

horror kostuum puzzel clown vrouwen mannen halloween

De film “Saw”, opgenomen in 2004 met een krap budget, is het definitieve bewijs dat met een beetje creativiteit een spannend verhaal kan worden verteld. Naarmate het plot vordert, wordt het duidelijk dat een seriemoordenaar twee mannen heeft vastgebonden in een ondergrondse wasruimte. Om te overleven moet elke man de ander doden. Het verhaal is erg spannend en begon de trend naar horrorfilms in kleine kamers met slechts een paar acteurs.

horror kostuum zag halloween idee maak jezelf goedkoop

Het kostuum van de clown, die een zwart pak met rode vlinderdas draagt, rode contactlenzen heeft en twee spiralen op zijn wangen heeft geschilderd, is in een mum van tijd te knutselen. Het gezicht kan worden opgemaakt, anders zijn de kleding vrij weinig veeleisend – iedereen heeft op zijn minst een zwarte broek en een zwarte blazer of bolero in zijn kledingkast.

Voor wie: Mannen en vrouwen kunnen de look imiteren.

Game of Thrones Children of the Forest geïnspireerd Halloween kostuum voor dames

halloween kostuums vrouwen horrorfilms

De kinderen van het bos uit het tv-programma “Game of Thrones” zijn lage wezens met grote ogen en ronde gezichten. Volgens de legende komen ze van mensen en leven ze in bosgebieden.

Vooral kleine vrouwen kunnen zo’n kostuum zelf maken. Bind eenvoudig een jurk van linnen stof in kaki kleur met touw, breng de juiste make-up aan en het themafeest kan beginnen.

Idee voor Halloween-kostuum – Draugr Deathlord uit het Skyrim-spel

horror kostuum halloween ideeën mannen draugr deathlord

In het populaire spel “Skyrim” vechten mensen tegen kwade krachten en … draken. Natuurlijk mogen de kostuums niet teleurstellen – ze zijn rijkelijk versierd, sterk beïnvloed door Scandinavische legendes en zien er natuurlijk griezelig uit. Perfect voor iedereen die zelf een fancy en uniek kostuum wil maken.

Carrie uit de gelijknamige film draagt ​​een witte jurk en kroon

horrorkostuum carrie vrouwen maken zelf halloween-ideeën

Een 16-jarig meisje dat niet wordt begrepen en geaccepteerd door haar klasgenoten zoekt wraak. Maar wat begint als een tienerdrama blijkt een heel interessant verhaal te zijn, de spanning loopt op en het komt tot een bloedig einde. Een roze jurk met spaghettibandjes, nepbloed en een kroon – het horrorkostuum is klaar.

In de onderstaande fotogalerij vindt u meer spannende suggesties voor creatieve kostuums – u kunt de meeste eenvoudig thuis zelf maken. Meestal heb je alleen een masker of make-up nodig om jezelf te transformeren in het populaire filmpersonage. Laat je fantasie de vrije loop en verras iedereen met een geslaagde Halloween-outfit!

De schedel uit de film “The Nightmare Before Christmas” draagt ​​een t-shirt met een gestippeld patroon en een zwarte blazer

horror kostuum schedel pak ideeën halloween

De vloek – de geest van Kayako Saeki achtervolgt de nieuwe bewoners in een witte jurk

horror kostuumfilms vloek witte jurk

In de cultfilm “Purge” dragen de moordenaars maskers 

horror kostuum schoonmaak maskers films

De non uit de gelijknamige film uit 2018

horrorkostuum om de non-films halloween te inspireren

“Black Panther” is geïnspireerd op het stripboek, het kostuum is buitengewoon indrukwekkend

horror kostuum zwarte panter mannen halloween

Griezelige interpretaties van films als “Alice in Wonderland” zijn ook toegestaan ​​op Halloween

horror kostuum alice in wonderland halloween koppels ideeën

Een misschien weinig bekende maar zeer interessante horrorfilm – “The Village of the Damned”

horror kostuum vrouwen kinderen halloween eng dorp verdoemd

“Eduard met de schaarhanden” is een absolute klassieker 

horror kostuum edward scissor hands maak jezelf

“The Addams Family” blijft zelfs na zoveel jaren enorm populair

horror kostuum familie addams ideeën halloween aankleden

De duivel zelf – make-up speelt duidelijk de hoofdrol

horror kostuum dart vader laatste tweede idee vrouwen halloween

Nintendo-geïnspireerde kostuums voor kinderen 

horror kostuum nintendo kinderen halloween kostuums

Halloweenkostuum geïnspireerd op de Japanse tv-serie “Naruto: Obito Uchiha”

horror kostuum japanse films naruto obito

Heksenkostuum geïnspireerd op de film “The Grand High Witch” met actrice Anjelica Huston

horror kostuum heks aziatische spelletjes ideeën

De Amerikaanse film “The Strangers” heeft een vervolg dat vorig jaar werd gepresenteerd

horror kostuum de vreemden halloween masker ideeën snel

In Mexico is er een jaarlijks dodenfestival – de maskers met bloemen zijn karakteristiek en hebben vele horrorfilms geïnspireerd

horror kostuum masker dag van de doden mexico

Skyrim kostuum gemaakt van leer, inclusief masker – zo vecht je tegen draken!

skyrim cosplay computerspelletjes halloween ideeën