Halloween

Kostuum maken van aluminiumfolie – ideeën en instructies voor goedkope kostuums en accessoires

kostuum gemaakt van aluminiumfolie carnaval halloween ideeën gebakken aardappel

Als je veel belang hecht aan een mooie look voor het volgende Halloween, moet je een handje helpen en het kostuum zelf maken. Je kunt hiervoor verschillende materialen gebruiken: van conventionele stoffen tot kleding uit je eigen garderobe tot eenvoudige huishoudelijke artikelen. We hebben je al laten zien hoe je een kostuum kunt maken van afval of gerecycled materiaal. In het artikel van vandaag hebben we geweldige ideeën verzameld voor een kostuum gemaakt van aluminiumfolie dat zeker niet onopgemerkt blijft. U bepaalt zelf of u een complete look of slechts enkele accessoires van het goedkope materiaal maakt. Bekijk onze ideeën en laat je inspireren!

Maak accessoires voor het prinsessenkostuum van aluminiumfolie

prinses kostuum aluminiumfolie accessoires

Veel kleine meisjes dromen ervan een prinses te zijn. Gelegenheden zoals Halloween, Mardi Gras en themafeesten geven hen de kans om voor één dag prinses te worden. Naast een mooie jurk heb je ook de juiste accessoires nodig. Zonder kroon en toverstok zou de prinsessenlook niet compleet zijn.

ketellapper kostuum gemaakt van aluminiumfolie prinses toverstaf

Deze eenvoudige accessoires maak je snel zelf van aluminiumfolie en karton. Knip eerst een sjabloon voor de kroon en een stersjabloon uit het papier en dek deze vervolgens af met aluminiumfolie. Een lijm is meestal niet nodig, maar zorgt wel voor een betere grip van de folie op het papier.

prinses kroon ketellapper aluminiumfolie diy

De kroon kan ook zonder papier gesleuteld worden. In plaats daarvan kun je een hoofdband afdekken met aluminiumfolie en de pinnen van hetzelfde materiaal maken. Dit project vereist echter wat meer vaardigheid.

Blikken man kostuum gemaakt van aluminiumfolie en karton

diy kostuum gemaakt van aluminiumfolie instructiematerialen plaatwerk

De personages uit kinderboeken en sprookjes zijn net zo populair bij kinderen als de filmpersonages. In “The Wizard of Oz” zijn er bijvoorbeeld veel personages die geweldige ideeën vertegenwoordigen voor kostuums voor Halloween en Mardi Gras. We laten nu zien hoe je het tinnen man-kostuum kunt imiteren uit aluminiumfolie en andere eenvoudige materialen.

Wat heb je nodig: grijs T-shirt, grijze broek, aluminiumfolie, trechter, kartonnen doos (moet de maat van het kind zijn), wit papier, stiften, schaar, dubbelzijdig plakband

diy tinnen man kostuum kartonnen aluminiumfolie

Bedek eerst de trechter met aluminiumfolie om de hoed te maken.

Bedek vervolgens wit papier met aluminiumfolie, zorg ervoor dat scherpe randen de huid niet irriteren.

Markeer cirkels voor het hoofd en de armen op de doos en knip ze uit met een schaar. Snijd de onderkant van de doos af.

Blikken man kostuum kind knutselaar met aluminiumfolie

Trek grijze kleren aan en plaats de doos over het kind. Omwikkel met aluminiumfolie en plak de uiteinden vast met dubbelzijdig plakband. Lijm de vellen papier bedekt met aluminiumfolie rond de armen en benen.

Wikkel ten slotte de schoenen in aluminiumfolie om de look af te maken.

DIY astronautenkostuum voor kinderen

maak zelf een astronautenkostuum voor kinderen

Avontuurlijke kinderen vliegen graag door de ruimte met een raketrugzak. En met dit geweldige doe-het-zelf-project kun je de prijs “Beste ouders van het jaar” krijgen van je kroost!

Wat heb je nodig: grijs shirt met lange mouwen, grijze trainingsbroek, fietshelm, elleboog- en kniebeschermers, lege cornflakesdoos, 2 plastic flessen, knutselvilt in rood, oranje en geel, plakband, aluminiumfolie

knutselideeën voor astronautenkostuumaccessoires

Eerst sleutel je aan de jetpack. Om dit te doen, dek je de ontbijtgranendoos en twee lege plastic flessen volledig af met aluminiumfolie.

astronaut racket rugzak maken plastic flessen aluminiumfolie

Maak vervolgens vlammen van ambachtelijk vilt en plak ze op de hals van de fles.

instructies astronautenkostuum gerecycled aluminiumfolie

Lijm de flessen aan de linker- en rechterkant van de cornflakesdoos en versier desgewenst de achterkant van de raketrugzak met een vlag.

diy astronautenkostuum gemaakt van aluminiumfolie

Wikkel tot slot de fietshelm, de elleboog- en kniebeschermers in aluminiumfolie en trek ze over de grijze kleding heen. Bevestig twee stoffen banden aan de voorkant van de raketrugzak en plaats de jetpack op je rug. Het astronautenkostuum is klaar!

Maak je eigen accessoires voor het Vikingkostuum van aluminiumfolie

Viking kostuum halloween kind aluminiumfolie accessoires

Als uw kind enthousiast is over de Noordse volkeren, dan is een Vikingkostuum perfect voor Halloween of Mardi Gras. De makkelijkste manier om in de rol van Viking te kruipen is met de juiste accessoires. Je kunt ook een bijpassend Viking-kapsel vlechten om de look af te maken.

vikingkostuum maak jezelf helm aluminiumfolie

Het eerste dat je nodig hebt om je als Viking te verkleden, is een helm. Om dit te doen, kunt u een eenvoudige helm of een andere geschikte hoed afdekken met aluminiumfolie. Het is belangrijk dat de helm perfect op het hoofd van het kind past.

tinker viking helm zelf aluminiumfolie

De helmen van de Vikingen hebben meestal hoorns aan de zijkanten, die ook van aluminiumfolie kunnen zijn. Dan gewoon bevestigen met een beetje meer folie of lijm en het hoofddeksel voor het kostuum is klaar.

Maak een bijl van kartonnen aluminiumfolie

Wat elke Viking nog nodig heeft, is een wapen. Een bijl is super eenvoudig te maken van een rol inpakpapier, karton en aluminiumfolie. We laten zien hoe het moet:

instructies bijl ketellapper accessoires halloween kostuum

Knip eerst een klein stukje karton uit en bevestig dit aan de punt van de inpakpapierrol. Knip ook de twee zijkanten van de bijl uit karton. U kunt een kant-en-klaar sjabloon gebruiken of er zelf een schetsen. Plak vervolgens beide delen op het kleine stukje karton met sterk plakband, bijvoorbeeld gaffatape.

viking bijl ketellapper kartonnen aluminiumfolie

Omdat de bijlen van metaal zijn, ziet het kartonnen doe-het-zelfwapen er gewoon niet realistisch uit. Daarom bedek je de corresponderende delen van de bijl met aluminiumfolie om een ​​geloofwaardig wapen van een Viking te maken. Combineer de DIY-accessoires met bijpassende kleding en het Halloweenkostuum is klaar.

Tinker vermomd als ridder en Romeinse soldaat

ridderkostuum zelf gemaakt van aluminiumfolie halloween

Andere geweldige ideeën voor de kostuums voor kleine jongens zijn ridders of soldaten, zoals ze bekend zijn uit films en sprookjes. We hebben een origineel idee gevonden hoe je zelf een ridderkostuum voor je kleine jongen kunt maken. Hiervoor worden voornamelijk huishoudelijke artikelen van aluminiumfolie gebruikt en het resultaat mag er wezen. Grijze kleding dient als basis en voor de uitrusting van de ridder heb je verschillende voorwerpen van aluminiumfolie nodig, zoals muffinvormpjes, ronde en rechthoekige kommen.

ideeën kostuum aluminiumfolie helm knutselaar romeinse soldaat

Een helm om als Romeinse legionair te vermommen kan ook worden afgedekt met de allesfolie. Het is het beste om de helm van karton te maken en deze vervolgens gewoon af te dekken met de folie. Het is echt zo simpel!

Eenvoudige robotkostuums voor kinderen

kostuumideeën kinderen aluminiumfolie kartonnen robot

De oude kartonnen dozen die thuis zijn achtergelaten van recente bestellingen of aankopen, zijn een van de meest populaire materialen voor zelfgemaakte kostuums. Je kunt iets grotere dozen gebruiken zoals ze zijn en ze alleen op de juiste manier decoreren om een ​​originele look voor het verkleedfeest te creëren.

robot kostuum kind aluminiumfolie oude elektronische apparaten

Je kunt bijvoorbeeld een cool robotkostuum maken uit een doos die groot genoeg is. Eerst moet je de onderkant uitknippen en dan drie ronde gaten voor het hoofd en de armen. Nu kun je de doos met aluminiumfolie omwikkelen en decoreren met oude elektronische apparaten, cd’s, knopen, papier, vilt, pijpenragers, kroonkurken, enz..

robot kostuums aluminiumfolie kartonnen uitlaatpijpen

Als alternatief kun je het lichaam van de robot niet versieren, maar ook een masker voor het hoofd maken. Als de robot ook armen heeft, zijn uitlaatpijpen van de bouwmarkt hier perfect voor.

Hashtag-kostuum gemaakt van aluminiumfolie

diy hashtag kostuum gemaakt van aluminiumfolie origineel idee

Ben je op zoek naar een modern en origineel kostuum voor Halloween? Dit idee staat garant voor een onvergetelijke look. Het hashtagkostuum van aluminiumfolie is super makkelijk te kopiëren en kost bijna niets. Het scoort ook met originaliteit en is perfect voor tieners.

Tinker hoorns voor het Maleficent kostuum

diy malafide hoorns hoofddeksels kostuum

Een kostuumidee voor de dames dat er tegelijkertijd eng en mooi uitziet, is de vermomming als Maleficent – de donkere fee. Je kunt het kostuum namaken met of zonder de enorme vleugels, maar de hoorns zijn een must. Hier bieden we een eenvoudig idee hoe u deze zelf kunt maken.

materialen diy malafide kostuumhoorns

Wat heb je nodig: hoofdband, zwart tissuepapier, kartonnen bekers, zwart plakband (gaffa-tape), heet lijmpistool, aluminiumfolie, draad, panty’s, tang

malafide hoorns knutselen instructies

Maak eerst een klein gaatje in elk van de twee kopjes en steek er een stuk draad in. Vorm de hoorns van het deel dat uit de beker steekt. Lijm vervolgens de cups op de hoofdband met de hete lijm. Ontwerp nu de hoorns met tissuepapier, aluminiumfolie en gaffatape. Maak tot slot een soort dop van de panty op de hoofdband en plak hier ook het zwarte lint op. compleet!

DIY-kostuums met aluminium bekers

zout en peper shakers kostuums diy

Geen tijd voor uitgebreide kostuums? Dan kan de voorbereiding op het verkleedfeestje met het juiste idee ook heel eenvoudig zijn. Samen met een vriend(in) kun je je verkleden als peper- en zoutstel. Het idee is leuk en zal je zeker doen glimlachen en een goed gevoel geven.

diy eenvoudige kostuums zout peper shaker kostuum aluminium kom

Zo werkt de look: de een trekt een wit T-shirt aan en de ander een zwarte. Knip een “S” uit zwart ambachtelijk vilt en een “P” uit wit. Plak vervolgens de “S” op het witte T-shirt en de “P” op de zwarte. Knip opnieuw kleine cirkels uit wit en zwart ambachtelijk vilt of papier. Neem twee ronde aluminium bakjes en lijm de zwarte op de ene en de witte op de andere. Zet tot slot de bijpassende aluminium schaal op je hoofd en het kostuum is klaar.

Maak zelf een gewei voor het hertenkostuum

doe hertenkostuum taxidermie zelf

Een vermomming als Bambi of een hert is populair bij zowel kinderen als volwassenen. Hieronder vindt u stapsgewijze instructies hoe u het gewei voor het hertenkostuum zelf kunt maken met behulp van aluminiumfolie.

ketellapper herten kostuum gewei hoofdband

Tinker wapens als accessoires voor Halloween kostuum uit aluminiumfolie

halloween accessoires voor het maken van kostuum poseidon drietand aluminiumfolie;

Wapens zijn een must voor veel kostuumideeën. Omdat de aluminiumfolie vergelijkbaar is met metaal, is het materiaal perfect voor het maken van verschillende wapens. Je kunt bijvoorbeeld de Poseidon drietand maken van een bezemsteel en karton. Knip de drietand eenvoudig uit karton, lijm deze op de bezemsteel en dek af met aluminiumfolie.

kostuum accessoires aluminiumfolie ketellapper kapitein haak haak diy

Kapitein Haak’s haak slaagt op een vergelijkbare manier. Je kunt een haak uit karton of vilt knippen en afdekken met aluminiumfolie. Je steekt dan de haak in een fles en draagt ​​het accessoire onder een shirt met lange mouwen.

knutselzwaard zelf kartonnen aluminiumfolie

Nu willen we je laten zien hoe je een eenvoudig zwaard kunt maken voor verschillende kostuums. U vindt de afzonderlijke stappen in de onderstaande afbeelding:.

We hopen dat je geniet van het maken van je kostuums van aluminiumfolie!

instructies zwaard ketellapper accessoire halloween kostuum