Halloween

Maak zelf Halloween-kostuums van lakens – ideeën en tips

Een geweldige Halloween kostuum je kunt het gemakkelijk zelf maken van simpele materialen die al in huis rondslingeren, zoals een oud laken. Wil jij dit jaar als geest, Griekse godin of engel naar Halloween? Dan heb je het hier gevonden! Vellen zijn zeer divers en kunnen gemakkelijk worden gesneden, gelijmd, genaaid, verpakt, enz..

DIY Halloween-kostuum gemaakt van lakens – spook

Doe-het-zelf Halloween kostuums-ghost-kostuum-bed-sheet-ghost

De geest is het klassieke Halloween-kostuum en waarschijnlijk een van de gemakkelijkste om zelf te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar simpele dingen en een vriend om je te helpen. Hang het laken over je hoofd en markeer de gaten voor de ogen en de juiste lengte. Als het laken van je hoofd is gevallen, knip je de openingen voor je ogen uit. Ze moeten twee keer zo groot zijn als de ogen. Als het vel te lang is en er gevaar voor struikelen bestaat, knip het dan af.

Enge geest als last-minute Halloween-kostuum

Doe-het-zelf Halloween kostuums-ghost-ghost-griezelige-zwarte-handschoenen

Knip voor een franjeeffect spikes langs de enkellijn. Draag zwarte handschoenen en sokken en verf je gezicht helemaal zwart zodat je de huid niet kunt zien door de ovale mondopening en ooggaten.

Doe-het-zelf-Halloweenkostuums-spookkind-zwarte-ogen-gaten

Maak je eigen Halloween-kostuum – spookhond

halloween-kostuums-doe-het-zelf-spook-hond-grappig

Honden zijn onze trouwe metgezellen en mogen soms mee naar het Halloweenfeest. Maar je hebt ook een bijpassend Halloween kostuum nodig. Met een laken en dezelfde techniek kan je trouwe viervoeter een angstaanjagende zombiehond worden.

Maak zelf snelle Halloween-kostuums – tips en trucs

Maak zelf een cactuskostuum voor kinderen & Volwassenen – instructies & accessoires

Hoe maak je Spongebob Squarepants-kostuums van alledaagse kleding & kan wat accessoires samenstellen

Grieks godinnenkostuum gemaakt van lakens

halloween-kostuums-doe-het-zelf-griekse-romeinse-middeleeuwse-lakens

Als Griekse of Romeinse godin kun je alle anderen overtreffen op het Halloween- of Mardi Gras-feest. Dit kostuum is supereenvoudig en perfect voor een antiek themafeest. In de volgende instructies kun je zien hoe je een Romeinse toga van lakens wikkelt.

Grieks gewaad

halloween-kostuums-doe-het-zelf-instructies-toga-romans-wrap

Met een wit laken is het super eenvoudig om een ​​toga in te wikkelen. Draag het met een witte short en een witte spaghettitop eronder. Houd het vel vast zoals weergegeven in de eerste afbeelding hierboven. Zet de rechterhoek van het laken vast aan de bovenkant met veiligheidsspelden – net onder de linker spaghettiband. Neem dan de linkerhoek, draai hem rond en stop hem achter de rechterarm op de rug. Zet vast met een veiligheidsspeld en verberg de linker spaghettiband in de toga.

Halloween kostuums – wikkeljurk van lakens

halloween-kostuums-doe-het-zelf-romeinse-toga-jurk-griekse-lakens

De toga is afgewerkt met een gouden smalle riem. Andere bijpassende accessoires voor het kostuum zijn gouden armbanden en haarbanden. Je kunt je haar open of halfopen dragen.

Halloween kostuums – Romeinse goden 

halloween-kostuums-doe-het-zelf-romeins-gewaad-griekse-goden-hadess

In de Griekse myrologie is Hades de heerser van de onderwereld en wordt ook wel de god van de doden genoemd. We kennen hem van de Disney-film Hercules, die in 1997 verscheen. Hades heeft blauw haar dat lijkt te branden als een vuur, gele ogen, grijze huid en draagt ​​een zwarte tuniek.

Maak zelf een engelenkostuum

halloween-kostuums-doe-het-zelf-engelenkostuum-lakens-cupido-kind

Er is nog een interessante figuur in de Romeinse mythologie die een toga draagt. Cupido is de boodschapper van de liefde die met zijn pijlen het hart raakt en daardoor liefde in mensen wakker maakt. In de Griekse mythologie is Eros zijn analoog – de zoon van Venus en Mars. Je kunt ook engelenvleugels maken als accessoire bij het kostuum.

Amor, Cupidus of Eros – De boodschapper van liefde

halloween-kostuums-doe-het-zelf-toga-laken-cupido-engel-boog-pijlen

Cupido wordt afgebeeld als een gevleugelde puberjongen met gouden krullen. Als zoon van de godin van de liefde en de god van de oorlog is de jongen ook een beetje ondeugend, dus dit kostuum is perfect voor kleine jongens.

Een toga maken van lakens

halloween-kostuums-doe-het-zelf-jurk-engel-kostuum-vellen-kartonnen-boog-pijl-cupido

Als je je als Amoer wilt verkleden, dan heb je een toga van lakens, engelenvleugels, een blonde krullende pruik en een pijl en boog set nodig. Dit kan ook uit karton worden gesneden.

Prinses Leia

halloween-kostuums-doe-het-zelf-laken-jurk-prinses-lea-kind-meisje

Elk klein meisje wil een prinses zijn, of op zijn minst verkleden als een prinses. Prinses Leia betoverde de hele wereld in de eerste Star Wars-film en is een interessant alternatief voor klassieke Disney-prinsessen. Ze is een moedige koningsdochter en zeer begaafd met wapens.

Maak de jurk van een laken

halloween-kostuums-doe-het-zelf-jurk-lakens-peuter

Het kostuum is heel gemakkelijk in elkaar te zetten zonder te naaien. Vouw eerst het laken dubbel en leg het op de grond. Meet vervolgens de afmetingen van het kind terwijl het op de lakens ligt. Teken de vorm van een jurk om het meisje met een potlood – laat de mouwen en aan de onderkant een paar centimeter meer. Zorg er ook voor dat de rand van de stof als een zoom naar binnen wordt gelijmd. Knip dan een opening uit voor het hoofd.

De riem maakt de outfit af

halloween-kostuums-doe-het-zelf-laken-jurk-meisje-riem-kind-meisje

Het meest interessante aan dit kostuum is dat de jurk niet met draad en naald is genaaid, maar gewoon aan elkaar is gelijmd met schilderstape. Voor de riem is een zilverkleurige stoffen band (ca. 40 mm breed) gebruikt. De volledige instructies zijn te vinden aan het einde van het artikel.

Hemelse engel kostuum – hemel en hel motto

kostuums-doe-het-zelf-engelen-kinderen-lakens

Een engelenkostuum gebaseerd op het motto “Hemel en Hel” is ook super eenvoudig te maken. Vouw het laken nog een keer dubbel, knip een opening uit voor het hoofd en maak aan elke kant nog een gleuf voor een riem. De halslijn kan er nog beter uitzien als je een smalle elastische band kunt naaien.

Een halo hoort bij het klassieke engelenkostuum

halloween-kostuums-doe-het-zelf-halo-draad-hoofdband

Een halo maakt het engelenkostuum compleet. Het is gemakkelijk in elkaar te zetten met draad, hoofdband en klatergoudslinger en ziet er heerlijk hemels uit. Als alternatief kunt u ook zilver- en goudkleurige pijpenragers gebruiken.

Cape voor superhelden

halloween-kostuums-doe-het-zelf-peuters-capes-superhelden

Naast het heldenmasker is de cape het belangrijkste accessoire voor een superheldenkostuum! Als er ergens een oud gekleurd laken in huis is, dan kun je dat snel aanpassen aan de superheldenoutfit!

rode cape met capuchon

halloween-kostuums-make-yourself-cape-klein roodkapje-versier het laken

Om de superheld cape helemaal compleet te maken kun je op de buitenste cape kant een paar applicaties lijmen. Deze kun je het beste uit vilt knippen en erop plakken, maar je kunt ook coole opstrijkapplicaties kopen.

Mummie kostuum

halloween-kostuums-doe-het-zelf-mummie-vuilnishanddoeken-in plaats daarvan-lakens-

Voor een mummiekostuum voor Halloween kun je gaasverband vervangen door oude lakens. Om de stof asymmetrisch te knippen, knipt u met een schaar 5 tot 7 cm lange spleten in de zijkant van de stof en scheurt u de stroken vervolgens langs de snijpunten. De witte stof moet ook worden geverfd om de eeuwenoude mummie-look authentiek weer te geven. Theezakjes en verdunde koffie zijn hier het beste voor.

Instructies voor het prinses Leia-kostuum Je vindt hier