herfst

Herfstdecoratie onder een glazen kap – stijlvolle arrangementen geïnspireerd door de natuur

Schik herfstversieringen onder een glazen kap

Het komende herfstseizoen fascineert met een nobel kleurenschema in rood-oranje-bruin met gouden accenten. Met het onweerstaanbare ensemble kun je het je thuis gemakkelijk maken. Arrangementen onder een stolp zien er bijzonder elegant uit – ze kunnen zowel op de feesttafel voor Thanksgiving als op de ladekast in de gang effectief worden opgevoerd. Breng de natuur in je eigen vier muren en tover een prachtige herfstdecoratie onder een glazen kap – we laten je enkele ideeën zien voor creatieve en effectieve combinaties tussen verschillende natuurschatten die in een handomdraai een gezellige en uitnodigende sfeer creëren.

Herfstdecoratie onder een glazen kap – combineer pompoenen en dennenappels

Herfstdecoratie onder glazen koepel pompoenen witte dennenappels klei plantenpot

De combinatie tussen pompoenen, dennenappels en herfstbladeren geldt als een absolute klassieker voor het herfstseizoen. Zodat het ensemble er niet saai uitziet, kun je de individuele schatten van de natuur in verschillende containers rangschikken – strooi de herfstbladeren op de houten tafel, schik de decoratieve pompoenen in een bloempot gemaakt van klei. Kies pompoenen uit verschillende soorten, zo kun je voor afwisseling zorgen en het arrangement karakter geven. Nootmuskaatpompoenen (rechtsboven gespeeld), patisson-pompoenen (in de stolp hieronder) en tuinpompoenen (ze staan ​​​​aan de linkerkant en hebben een aantrekkelijke groene korrel) zijn bijzonder effectief. De smaakvol gerangschikte herfstbladeren in de glazen vaas passen harmonieus in het totaalbeeld. De crèmegebleekte dennenappels zijn duidelijk de absolute blikvangers en hebben met hun fraaie uiterlijk hun plaats onder de glazen kap verdiend. Ook als solisten aan de puristische tafel slaan ze trouwens een prima figuur.

Herfstdecoratie onder de glazen kap – een feestelijk arrangement geïnspireerd door de natuur

Herfstdecoratie onder een glazen koepel vogelnest mosstenen rozenbottel herfstbladeren

Je houdt van de natuur – ga op reis met vrienden en verzamel mos, herfstbladeren, boomtakken en stenen. Gebruik het om een ​​herfstdecoratie te maken onder een glazen kap – je kunt desgewenst noten, rozenbottels en zelfs vogelfiguren toevoegen.

Herfstdecoratie onder glazen koepel dennenappels, vogelfiguren, paddenstoelen

Onze tip – om ervoor te zorgen dat uw decoratie lang meegaat, laat u het mos en de bladeren eerst een paar dagen drogen in een goed geventileerde, warme ruimte. Optioneel kunt u decoratief mos halen bij een bloemist. Open de bel minimaal één keer per dag om schimmelvorming onderin te voorkomen.

Eetbare herfstdecoraties onder een stolp

Herfstdecoratie onder glazen koepel eetbaar fruit schik herfstbladeren

Seizoensvruchten smaken niet alleen erg lekker, ze zien er ook nog eens bijzonder decoratief uit – peren en druiven passen ook goed in paren. Het arrangement wordt gecompleteerd door terloops verspreide droge herfstbladeren. Deze eetbare decoratie is gewoon een echte blikvanger die je ogen nooit meer loslaat. En natuurlijk wekt het ook de eetlust van uw gasten. Serveer het fruit als voorgerecht bij verschillende kaassoorten, of als dessert – natuurlijk in bijpassende gele of vergulde borden.

Herfstdecoratie onder glazen stolpen: met dierenfiguren als accent

Herfstdecoratie onder glazen kap lamsfiguren mos

Schapen, vogels, vlinders en andere dieren en insecten zijn niet alleen welkom als decoratie op de lentetafel – ze symboliseren ook vruchtbaarheid samen met rozenbottels in het herfstseizoen. De gedroogde hyacinten op de achtergrond geven het arrangement een vintage tintje. Om de dierenfiguren van porselein er authentiek uit te laten zien als gevonden voorwerpen van de rommelmarkt, kun je de kleur aan de randen voorzichtig wegschuren met schuurpapier of ze kunstmatig verouderen met verfspray. Helemaal in lijn met de shabby chic trend!

Herfstdecoratie onder een stolp: droogbloemen

Herfstdecoratie onder glazen koepel bloemen drogen ideeën

Gedroogde bloemen en planten brengen ook een vintage gevoel op tafel. Meestal worden de bloemen en grassen op deze manier tussen boeken geperst en gedroogd. Om ervoor te zorgen dat het arrangement geen volume verliest, kunt u de bloemen en grassen met touw aan elkaar binden en ondersteboven ophangen in een donkere, goed geventileerde en warme ruimte.

Herfstdecoratie onder een glazen kap, gedroogde veldbloemen vlinderbeeldje

De kamer moet donker zijn, anders kunnen ze worden opgeblazen als ze worden blootgesteld aan fel zonlicht. De bloemen hebben dan minimaal een week nodig om volledig uit te drogen. Test om de twee dagen om zeker te zijn. Dan kunt u ze in een steekschuim schikken en deze vervolgens afdekken met droogbloemen of herfstbladeren. Het perfecte ensemble wordt gecompleteerd door dennenappels.

Eetbare herfstdecoraties en wijnflessen onder een glazen stolp

Herfstdecoratie onder een glazen kap vijgen bessen seizoensfruit

De eetbare herfstdecoratie onder een glazen kap is duidelijk in de mode en blijkt een bijzonder praktische tafeldecoratie voor Thanksgiving te zijn. Zeker als er niet genoeg ruimte aan tafel is. Vijgen en bessen geserveerd in een stolp op vintage zilveren borden zijn een zoete verleiding op zich.

Decoratie onder een glazen stolp herfstwijn bessen granaatappel eetbaar

Maar ze kunnen ook worden gecombineerd met wijnflessen – zodat de gasten het fruit als dessert kunnen consumeren en daarbij van de wijn kunnen genieten. De tafel met kristallen vazen, borden met zilveren randen en zilveren bestek maakt het arrangement nobel. De tafelloper van zachte linnen stof zorgt voor de finishing touch. Het subtiele kleurenschema – zilver en nude wordt opgefleurd door de kleuren van het fruit.

Moderne herfstdecoratie onder een glazen kap

Herfstdecoratie onder een glazen kap Moderne gouden accenten

Als je een fan bent van moderne, eenvoudige decoraties, dan zal je het volgende idee zeker leuk vinden – kies verschillende vazen, kaarslichten, beelden in herfstkleuren en plaats ze op de bijzettafel in de eetkamer. Glas, steen en hout zorgen voor spannende contrasten. Je kunt geschenkdozen ook spuiten met bruine en gouden verfspray en deze als accenten zetten. Natuurlijk vormt een muur met behang met natuurlijke patronen de perfecte achtergrond voor het charmante ensemble. Onze tip – plaats maximaal 6-7 woonaccessoires op tafel zodat het er niet druk uitziet. Kies decoratieve stukken in effen kleuren die bij elkaar passen.

Verse bloemen in herfstkleuren als feestelijke decoratie onder een glazen kap

Herfstdecoratie onder een glazen kap Herfstbloemen pioenrozen

Pompoen, rozenbottels en kastanjes onder een stolp op de salontafel

Herfstdecoratie onder glazen kap pompoen rozenbottel herfstbladeren

Schik de pompoenen en het mos onder een stolp

Herfstdecoratie onder glazen kap, pompoenen, mosbal

Witte minipompoenen, dennenappels en mos

Herfstdecoratie onder glazen koepel pompoenen dennenappels mos

Mos, varens en pompoenen

Herfstdecoratie onder glazen stolp mosgroen bodembedekker witte mini pompoenen

Charmante tafeldecoraties met touw, wijnkurken en pompoenen voor puristen 

Herfstdecoratie onder glazen kap witte pompoenen puristisch wijnkurktouw

Plant de mosbol onder een stolp

herfst versieren stolp boomstam gesneden vaas