herfst

Maak je eigen foto’s als herfstdecoratie – 3 DIY-ideeën en decoratietips

Foto's als herfstversiering - doe-het-zelf-versier de schoorsteenmantel

De herfst is meer dan alleen Oktoberfest en Halloween. In het derde seizoen kun je meer dan creatief zijn als het gaat om seizoensdecoraties. Warme aardekleuren en spullen verzameld uit het bos maken het echt gezellig en halen de natuur in huis. Hier laten we een paar leuke DIY-ideeën zien voor foto’s als herfstdecoratie en hoe je ze vakkundig kunt combineren met de andere decoratieve elementen. Laat je hierdoor inspireren!

Combineer foto’s als herfstdecoratie prachtig met andere decoratieve elementen

Foto's als herfstdecoratie -doe-het-zelf-decoratie-kleuren-muur

Decoratie zou moeten werken. Maar ook hier zijn er regels die in acht moeten worden genomen. De algemene regel is: stel verschillende maten samen, oneven aantal objecten. Een ensemble ziet er het beste uit wanneer alle decoratieve elementen in een uniform kleurenschema zijn gerangschikt. Om het geheel een kick te geven is een element in een contrasterende kleur geïntegreerd. Kleine accenten kunnen seizoensgebonden en thematisch worden gekozen. Een foto op de achtergrond, waarin de kleuren van de andere objecten zijn verwerkt, fungeert als verbindend element en is tegelijkertijd een mooi detail.

Foto’s als herfstdecoratie – lettertypen

Foto's als herfstdecoratie - doe-het-zelf belettering

De muren in huis kunnen op verschillende manieren geaccentueerd worden. Met een nieuwe verflaag wordt het kale oppervlak een accentmuur. Wanddecoratie roept een individuele touch op. De muur is niet alleen versierd met foto’s, maar ook gepersonaliseerd. De huiseigenaar kan indirect een statement maken en iets suggereren via de illustratie. Als je iets precies wilt zeggen, gebruik je de afbeeldingen met tekst en retro prints.

Zelf foto’s maken als herfstversiering

Afbeeldingen als herfstdecoratie-doe-het-zelf-lettertype-retro-print

Decoratieve afbeeldingen en borden zetten een boodschap elegant en mooi op de voorgrond. Het lettertype kan worden ontworpen in verband met het huidige seizoen en bijvoorbeeld fungeren als een soort mooie herfstdecoratie. Meerdere foto’s kunnen aan de muur worden opgehangen en mooi naast elkaar worden gecombineerd in lengte- en liggend formaat. Zo creëer je een stijlvolle fotowand die voor een gezellige sfeer zorgt.

Foto’s als herfstdecoratie – DIY-lettertype-instructies

Foto's als herfstdecoratie -doe-het-zelf-houten-plank-country-style-instructies

Je kunt ook zelf een lettertype maken. Dit moet natuurlijk passen bij de woonstijl en dat geldt zowel voor de gewenste tekst als voor de vormgeving zelf. Een houten afbeelding en cursief lettertype passen perfect bij de vintage stijl. Misschien is het logisch om eerst te beslissen waar de zelfgemaakte foto moet worden geplaatst en vervolgens de grootte ervan te bepalen. Dienovereenkomstig kunt u de materialen krijgen die u nodig hebt.

foto's-herfstdecoratie-doe-het-zelf-houten-plank

Voor de productie van een houten afbeelding met belettering heb je nodig:

 • Houten plank of houten latten
 • Hout glazuur
 • eventueel fijnkorrelig schuurpapier
 • kwast
 • Acryl- of krijtverf
 • zelfklevende folie

optioneel:

 • Laser kopiëren of laser printen
 • Overdrachtsmedium
 • Water en spons

foto's-herfstdecoratie-doe-het-zelf-houten-plank

Er zijn verschillende manieren waarop een belettering op een houten ondergrond kan worden overgebracht. Welke u ook kiest, het is belangrijk op te merken dat de sjabloon in het geval van teksten gespiegeld moet worden. Bedenk eerst hoe groot je foto moet zijn. Zoek daarom een ​​lettertype, een gezegde of een citaat dat goed zou staan ​​op het houten paneel. Je moet het hout eerst een beetje schuren, bijvoorbeeld aan de randen. Breng vervolgens de houtglazuur aan of eventueel een geschikte basiskleur.

foto's-herfstdecoratie-doe-het-zelf-belettering-houten-instructies

Er zijn twee mogelijkheden om de belettering op het hout over te brengen. U kunt het gezegde of de leidraad direct spiegelend op een zelfklevende folie uitprinten, of laten bedrukken, vervolgens met een knutselmes de letters precies uitsnijden en de folie eenvoudig op het houten paneel bevestigen. Tot slot hoef je het schrift alleen nog maar in te kleuren met een kwast en, als de verf droog is, de folie te verwijderen.

Een tweede mogelijkheid is om de tekst af te drukken op conventioneel drukpapier. U moet een transfermedium op de houten plaat aanbrengen, vervolgens de laserprint erop aanbrengen en gladstrijken. Vervolgens wordt het papier van de afdruk voorzichtig afgewreven met een vochtige spons. Op deze manier wordt de kleur van de sjabloon overgebracht op het hout. De sjabloon moet een laserprint zijn en geen inkjetprint, omdat de tweede tijdens de overdracht wazig kan worden.

Foto’s als herfstdecoratie – draadkunst

foto's-herfstdecoratie-doe-het-zelf-thread-art-houten bord

Overal waar herfstdecoratie is, komt ook handgemaakt om de hoek kijken en alles wat grof geweven, geknoopt of geknoopt is, ziet eruit als een plaatje in een kleine vorm. Foto’s met prachtige motieven over het onderwerp “herfst” zijn niet moeilijk om zelf te ontwerpen. Zelfs kinderen kunnen deelnemen aan de knutselactiviteiten. Thread art is een goed voorbeeld van hoe je je eigen foto’s als herfstdecoratie kunt ontwerpen zonder een artistieke opleiding te volgen. Niettemin zijn een zeker instinct en vaardigheid vereist om het resultaat er esthetisch aantrekkelijk uit te laten zien.

Maak zelf foto’s als herfstversiering – DIY draadfoto’s

foto's-herfstdecoratie-doe-het-zelf-thread-art-uil

Draadfoto’s zijn een goed alternatief voor een DIY-foto als herfstdecoratie. Ze zijn relatief eenvoudig zelf te maken en zijn populair bij basisschoolkinderen als creatieve doe-het-zelfprojecten. De motieven en de gebruikte materialen – houten plank, draad/koord en spijkers, zijn makkelijk te pakken en zeer divers. Zo kan een foto aangepast worden aan elke woonstijl.

Foto rijgen met uil: zo werkt het!

foto's-herfstdecoratie-doe-het-zelf-thread-art-uil-tinker

Voor een draadpatroon is eigenlijk niet veel nodig:

 • Houten plank (A4)
 • eventueel houtglazuur en schuurpapier
 • Sjabloon (kleiner dan A4)
 • Borduurgaren of koord in elke kleur
 • kleine spijkers (ca. 2 cm)
 • Pen om te markeren

afbeeldingen-herfstdecoratie-doe-het-zelf-thread-art-instructies

Eerst wordt de houten plank behandeld – indien nodig geschuurd en geglazuurd in elke gewenste tint. Kies dan een leuk motief. Dit kan een schrift zijn, maar ook een teken of een dier. Voor een foto als herfstdecoratie zijn herfstmotieven zoals herfstbladeren, vossen, uilen, pompoenen en andere een goede keuze. Markeer nu met behulp van een pen de contouren van het motief op het houten bord. De spijkers moeten nu in deze gebieden worden geslagen. Wikkel tenslotte de draad om de nagels. Let goed op hoe je de draad doortrekt zodat het een gelijkmatige dichtheid en uiteindelijk een mooi plaatje oplevert.

Foto’s als herfstdecoratie gemaakt van natuurlijke materialen – handwerk met herfstbladeren

Foto's als herfstdecoratie - doe-het-zelf-maak-natuurlijke-materialen-knutselen met herfstbladeren

Herfstdecoraties bevatten ongetwijfeld natuurlijke materialen. In het derde seizoen zijn er zoveel dat je alles wat je nodig hebt om te knutselen bijna gratis kunt krijgen. Tijdens het wandelen in de natuur is het helemaal niet moeilijk om mooie herfstbladeren te verzamelen. Zo maak je eenvoudig een mooie foto als herfstdecoratie.

Maak je eigen foto met herfstblad als herfstdecoratie – materialen en instructies 

foto's-herfstdecoratie-doe-het-zelf-natuurlijke-materialen-herfstbladeren-materialen

Voor deze fantasierijke herfstfoto heb je alleen een stuk stevig karton en een mooi, heel, onbeschadigd herfstblad nodig. Deze moet je eerst een paar dagen tussen de pagina’s van een groot boek leggen om het recht te trekken. Gedurende deze tijd kun je omgaan met de achtergrond van het prachtige blad.

foto's-herfstdecoratie-doe-het-zelf-natuurlijke-materialen-herfstbladeren-instructies

Een heel creatief idee is om de doos te versieren met een prachtig handschrift. Natuurlijk kun je er een imiteren en de achtergrond op de computer ontwerpen en vervolgens gewoon uitprinten. Ten slotte wordt het herfstblad op het karton geplakt en wordt de voltooide foto in een lijst geplaatst.