herfst

Wat kun je maken met kastanjes? – 17 ideeën voor volwassenen en kinderen

De kastanjes beginnen al in september van de boom te vallen en bedekken de grond met een natuurlijk, bruin tapijt. Gedurende deze tijd kun je met de kinderen een wandeling in de natuur plannen en veel kastanjes verzamelen voor spannende knutselprojecten in de herfst.

knutselen met kastanjes dieren-familie-nest-herfst knutselen

Maar wat kun je sleutelen aan kastanjes? In dit artikel hebben we veel prachtige knutselideeën verzameld voor kinderen en volwassenen die het populaire natuurlijke materiaal gebruiken voor creatieve projecten.

Maak herfstdecoraties met kastanjes

knutselen met kastanjes herfst-decoratie-natuurlijke-materialen-diy

Als je de kastanjes hebt verzameld terwijl ze nog zacht zijn, kun je het beste een paar dagen wachten voordat je met het handwerk begint. Spreid de kastanjes uit op een theedoek zodat ze sneller kunnen drogen. Als ze al taaier zijn geworden, dan zijn ze klaar voor het maken van verschillende decoraties, dieren en mannetjes.

knutselen met kastanjes herfstdecoratie-middelpunt-tafeldecoratie-kaars

Volwassenen kunnen kastanjes gebruiken om een ​​mooie herfstdecoratie voor het appartement te maken, bijvoorbeeld in de vorm van een krans, een guirlande of een leuke decoratie voor op de tafel. Bovendien kunnen alle andere materialen worden gebruikt om de decoratie origineel en uniek te maken. De combinatie met andere natuurlijke materialen, zoals eikels, herfstbladeren, beukennootjes etc. staat ook prachtig in de herfstdecoratie voor in huis.

Kastanje-knutselen-met-kinderen-maak-je-eigen-slinger-herfstdecoratie

Als je een deurkrans, een guirlande of een middelpunt voor de tafeldecoratie met kastanjes wilt maken, dan kun je twee verschillende benaderingen overwegen. Bij de eerste variant kun je de kastanjes en de andere natuurlijke materialen aan elkaar lijmen met het hete lijmpistool of op een sjabloon en de gewenste decoratie maken. In dit geval kunnen de gebruikte materialen niet voor andere projecten worden gebruikt.

kastanje-tinker-herfst-decoratie-diy-kinder-slinger

Bij de andere variant voor het maken van herfstdecoraties met kastanjes worden gaatjes in de vrucht geboord. Op deze manier kunnen mooie slingers voor wand- of raamdecoratie eenvoudig worden gesleuteld. Je hebt nog steeds een touwtje nodig dat je door de geboorde gaten haalt. U kunt een pijpenrager als naald gebruiken om het inrijgen te vergemakkelijken. Als je voor deze variant kiest, kun je de kastanjes volgend jaar gebruiken voor een ander knutselproject.

Maak mooie bloemen met kastanjes en bladeren + instructies

Kastanjedecoratie voor de herfst – de mooiste ideeën en veel eenvoudige DIY-instructies!

Maak schattige kastanjedieren met deze 14 creatieve knutselideeën voor jong en oud

Dieren maken van kastanjes

Kastanje-knutselen-met-kinderen-kastanje-dieren-grappige-knutsel-ideeën

Met kastanjes en andere natuurlijke materialen creëer je fantasierijke figuren en dieren die vooral populair zijn bij kinderen. Tandenstokers en lucifers zijn hiervoor handig, vooral als je complexere dieren wilt maken met kastanjes. Deze zijn perfect voor het creëren van poten en speciale kenmerken bij sommige dieren.

Kastanje-knutselen-met-kinderen-grappige-dieren-matches

De lucifers en tandenstokers zijn gemakkelijker om mee te werken als u de gaten ervoor boort. Voor zulke kleine gaatjes is een kurkentrekker het beste. Het is het beste voor ouders om deze taak op zich te nemen, zodat kinderen niet gewond raken tijdens het knutselen. De schattige kleine mannen en dieren kunnen ook worden opgepept met elk materiaal, zoals kleurrijke muffinvormen, pompons, googly eyes en eigenlijk alles wat je maar wilt.

Kastanje-knutselen-met-kinderen-rups-boetseerklei-gekleurd

U kunt kastanjes gebruiken om samen met uw kinderen verschillende insecten en kleine dieren te maken. Net als een slinger kan een kleine rups gemaakt worden van het populaire natuurlijke materiaal. Wil je echter niet in de kastanjes boren, dan kan boetseerklei als bindmiddel worden gebruikt. Verschillende kleuren en kleurrijke kleurcombinaties zijn hiervoor uitstekend geschikt. Natuurlijk kunnen de kinderen ook gezichten en benen maken van polymeerklei.

Kastanje-knutselen-met-kinderen-diy-vogelveren-ogen

Een ander knutselidee dat volwassenen en kinderen van kastanjes kunnen maken, zijn verschillende vogels en insecten met vleugels. Het lichaam kan worden ontworpen met de kastanjes en materialen zoals papier of vilt zijn echt goed voor het maken van de vleugels. Echte veren zijn hier ook een goed idee voor.

Kastanje-tinker-pompons-schapen-diy-decoratie-tandenstokers

Deze kleine schapen stellen zichzelf voor als een ander mooi idee voor handwerk met kastanjes. Een hoofd gemaakt van kleine kastanje is gecombineerd met een witte pompon als lichaam. De gemakkelijkste manier om de poten van het schaap vorm te geven is met tandenstokers.

kastanje-tinker-muizen-tinker-ideeën-kinderen-herfst-clamshells-zomer

Hoewel de kastanjes in het najaar worden geplukt, kunnen ze in elk seizoen en voor elke gelegenheid ook voor verschillende knutselprojecten worden gebruikt. Je kunt het natuurlijke materiaal combineren met materialen uit de zomer, bijvoorbeeld voor deze schattige muisjes. Hier dienen kleine mosselschelpen als oren, die met de hete lijm aan de kastanje worden vastgemaakt.

kastanje-tinker-kastanje-man-gezichten-schilderij-grappig

Je hebt niet per se andere materialen en gereedschappen nodig om met kastanjes te knutselen. De kleine vruchten van de kastanjeboom kunnen worden geverfd en gedecoreerd met acrylverf en penselen. Jij en je creativiteit beslissen of grappige mannen of je favoriete dieren zijn.

Maak decoratie voor Halloween met kastanjes

kastanje-tinker-herfst-halloween-krans-oogbollen

Halloween is ongetwijfeld een van de meest populaire festivals voor jong en oud in de herfst. De engste nacht van het jaar vraagt ​​ook om een ​​passende decoratie, die je ook met kastanjes kunt maken. Deze kunnen snel en gemakkelijk worden omgezet in vreselijke ogen, pompoenen en boze gezichten. Natuurlijk kunnen de kinderen ook meedoen. Je kunt een deurkrans met oogbollen super eenvoudig maken als je de kastanjes als ogen schildert en ze vervolgens aan een piepschuimkrans bevestigt.

kastanje-tinker-halloween-ideeën-kids-decoratie

De krans kan versierd worden met de stekelige schelpen van de kastanjes of met wat herfstbladeren. Natuurlijk zijn niet alleen enge ogen geschikt voor de deurkrans voor Halloween. Met de kastanjes kun je ook boze grimassen, geesten of vleermuizen maken en deze in de decoratie integreren.

kastanje-tinker-herfst-halloween-pompoenen-schilderij-pijpenreiniger

Pompoenen zijn zonder twijfel de meest populaire herfst- en Halloweenversieringen. Niet alleen het echte fruit, maar ook andere materialen die als pompoen zijn gedecoreerd, zijn een uitstekend idee voor decoratie. Je kunt de populaire herfstmotieven ook maken met kastanjes. Verder heb je oranje acrylverf, pijpenrager, een zwarte pen voor de grimassen en desgewenst googly eyes en lijm nodig. Doop de kastanjes gewoon in de verf, laat ze goed drogen en verf op de gezichten. Maak vervolgens de stelen van een groene pijpenrager en lijm deze op de bovenkant van de kastanje.

Knutselen met kastanjes in de winter

kastanje-tinker-herfst-winter-raamdecoratie-kastanje-dieren

Als je nog wat kastanjes over hebt van de herfstdecoratie, kun je deze ook gebruiken voor een mooie winterdecoratie. Met witgeverfde kastanjes kun je mooie sneeuwmannen maken en hun originele kleur is perfect voor het maken van mooie rendieren.

kastanje-tinker-kids-dieren-rendieren-rudolf-kerst

Om Rudolf het kleine rendier te maken heb je een kastanje nodig, twee dunne twijgen, glimmende oogjes en bruin papier voor de oren. Omdat Rudolf bekend staat om zijn rode neus, kun je hem schilderen of imiteren met een kleine, rode pompon.