Huis & tuin

21 ideeën voor tuinafscheidingen voor het moderne herenhuis

Ideeën voor tuinafscheidingen -bekijk bescherming-cortenstaal-herenhuis-paravent

Muur en schuttingen omlijsten het pand en dienen als barrière voor kinderen en huisdieren, maar ook als praktisch privacyscherm. Tuinbouwelementen van dit type worden vooral gewaardeerd in stedelijk vastgoed, waar de woningen dicht bij elkaar worden gebouwd en er een gebrek aan privéruimte is. De eisen aan modern tuinontwerp zijn hoog, daarom is de Ideeën voor tuinafscheidingen  zeer gevarieerd moeten zijn. We bieden een overzicht van 21 ontwerpmogelijkheden en handige tips.

Ideeën voor tuinafscheidingen beschermen de privésfeer in de buitenruimte

Ideeën voor tuinafscheidingen privacyscherm-cortenstaal-terras-buren-herenhuis-

De privacypanelen van elk materiaal, zoals hout, kunststof of metaal, zijn zeer praktisch en visueel zeer modern. Ze kunnen in de gewenste positie worden gemonteerd en dus ook worden aangepast aan de exacte plaats waar ze nodig zijn. Door middel van lasersnijden kunnen fantasierijke, speelse ontwerpen met florale, geometrische of abstracte motieven worden gemaakt, die naast het functionele gebruik een decoratieve, optische stimulans geven.

Ideeën voor tuinafscheidingen voor het herenhuis

Ideeën voor tuinafscheidingen -stadhuis-stadsklimplanten-olijfboom-kruidentuin

Maar als de schutting of muur al in de tuin staat en er geen sprake is van reconstructies, dan blijft er de mogelijkheid om de voorwaarden opnieuw in te richten. Elk saai hekwerk krijgt een nieuw tintje door het in een andere kleur te schilderen of ervoor te vergroenen. Als de constructie stabiel genoeg is, kan daar een stenen zithoek of gewoon een bank worden gebouwd.

Ideeën voor tuinafscheidingen voor het rijtjeshuis

tuin partitie-ideeën-herenhuis-hout-terras-terras-huis-ontwerp

Het ontwerpen van een strakke tuin kan erg lastig zijn. De bewoners van rijtjes- en herenhuizen kennen het probleem wanneer de kleine buitenruimte meerdere functies wil vervullen. Verstandige privacybescherming is een must, want het uitzicht op de buurt is ongewenst en iets groens moet dat ook zijn. Het houtmateriaal is het meest geschikt voor hoge en ruimteverslindende constructies, omdat het er natuurlijker en aangenamer uitziet dan metselwerk of metaal.

Ideeën voor privacy en tuinafscheidingen gemaakt van hout

Tuinafscheiding-ideeën-privacy-bescherming-hout-buren-herenhuis-rijtjeshuis

Hout is een populair handwerkmateriaal omdat het gemakkelijk te bewerken is en het uitstekend samengaat met moderne en traditionele woonstijlen. Bloempotten kunnen perfect worden bevestigd aan een schutting of privacyscherm van hout en de solide constructie kan worden vergroend met verse planten.

Moderne ideeën voor privacyschermen en tuinafscheidingen voor het herenhuis

Tuin Ave

Een privacyhek van hout is natuurlijk de best mogelijke variant als de gevel van het huis is bekleed met hout. Het is raadzaam om met de twee een gelijkmatige structuur aan te houden, zodat het eindresultaat er uniform uitziet.

Ideeën voor omheiningen en tuinafscheidingen van beton voor een modern tuinontwerp

Tuinafscheiding-ideeën-privacy-bescherming-hek-beton-modern-herenhuis

Een hoger betonnen hekwerk, dat tevens dienst doet als privacyscherm, is met name aan te bevelen bij grote objecten. In de kleine tuin zal het te massief lijken en het gebied smal. Maar als het in een lichte kleur is geverfd, bijvoorbeeld wit of lichtgrijs, ziet het betonnen hek er duidelijk positief uit. In dichtbevolkte gebieden is een betonnen tuinafscheiding echter de enige optie om de privacy van uzelf en uw gezin te waarborgen.

Ideeën voor tuinafscheidingen – herontwerp het houten hek in kleur

tuinverdeling-ideeën-privacy-bescherming-hek-wit-herenhuis-betonplaten

De goede oude houten schutting is een traditionele tuinafscheiding die we allemaal kennen. Het ziet er tegenwoordig misschien wat ouderwets uit, maar het kan met weinig moeite en relatief goedkoop opnieuw worden ontworpen. Landschapsarchitecten raden aan om naast het hek planten te kweken en het gebruikte gebied zo centraal mogelijk te plannen. Als er weinig ruimte is, zijn lichte nuances zeker voordelig.

Ideeën voor tuinafscheidingen van hout – lamellenmuur 

Tuinafscheiding-ideeën-privacybescherming-louvre-muur-kleur-hout-herenhuis

De voorbeeldfoto laat zien hoe gevarieerd en creatief een kleine tuin kan zijn. Lamellaire panelen garanderen het gebruikte privacyscherm en zien er tegelijkertijd luchtig uit, helemaal niet beperkend. De planten worden uitsluitend gekweekt in laagblijvende, gemengd bloeiende en groenblijvende soorten.

Ideeën voor tuinafscheidingen – groen de muur of betonnen omheining

Tuinverdeling-ideeën-herenhuis-schaduw-klimplanten-klimop

Om een ​​optimale privacybescherming te garanderen, wordt het hek vaak zeer hoog gebouwd. Klimplanten kunnen worden gekweekt om het enorme, vernauwende effect te verminderen. Groene muren zijn altijd een goed idee als er geen eethoek in de directe omgeving is. Het is geen wonder dat de opgroeiende planten een leefgebied zijn voor kleine insecten, daarom is het raadzaam om het zitgedeelte of de tuintafel gewoon op korte afstand ervan te plaatsen.

Ideeën voor tuinafscheidingen voor de kleine tuin

Tuinafscheiding-ideeën-hek-privacy-bescherming-hout-vergroening-herenhuis

Geschikte soorten flora voor het begroenen van muren of schuttingen zijn de bekende zelfklimmers – wilde wijn en klimop. Klimspindel, klimhortensia, buxus en clemantis zijn perfect voor decoratieve muurvergroening. De klimhulp is belangrijk voor alle klimplanten en moet bij sommige ‘agressieve’ soorten echt stabiel en stevig zijn. Gewassen zoals tomaten, komkommers en pompoenen kunnen ook naar boven worden gekweekt.

Moderne ideeën voor tuinafscheidingen – houten schutting en tuinhuisje met een modern design

tuinverdeling-ideeën-privacy-scherm-tuinhuis-houten-herenhuis

Ook in de moderne tuininrichting heeft de houten schutting een felbegeerde plaats gekregen. De gebruikelijke verticale opstelling met een onderlinge afstand wordt vervangen door houten planken of latten die horizontaal dicht bij elkaar zijn gemonteerd.

Ideeën voor tuinafscheidingen in de tuin met een locatie op een heuvel

Tuinafscheiding-ideeën-privacy-bescherming-staal-hout-beton-terrasplanken

Cortenstaal is ongetwijfeld in de trend en tal van ontwerpen van designelementen rond de tuin verleiden met een moderne uitstraling. De verroeste look gaat prachtig samen met het hout en beton, die ook erg populair zijn in moderne loungelandschappen. Het voorbeeld op de foto geeft het best mogelijke ontwerp van een kleine tuin op een heuvel weer.

Ideeën voor vergroening en tuinafscheiding in één

tuinafscheiding-ideeën-privacy-bescherming-corten-staal-vergroening-herenhuis

Echt tot de verbeelding sprekende elementen voor de buitenruimte kunnen gemaakt worden van cortenstaal. Het is een stevig, duurzaam materiaal dat grote belastingen kan weerstaan. Een goed mogelijke variant is de verticale tuin met een structureel zichtbare constructie in roestlook. Een dergelijk systeem zal vooral goed tot zijn recht komen in een stenen of woestijntuin, waar de ruwe, poreuze structuren op elkaar zijn afgestemd.

Ideeën voor tuinafscheidingen – haag

tuinafscheiding-ideeën-privacy-bescherming-haag-groen-buren-herenhuis-

De haag is ongetwijfeld een traditionele vergroening die tevens dienst doet als omheining. Dit wordt meestal of of achter het hek gekweekt. Als alternatief kan overal in het onderste gedeelte van de haag een rasteromheining worden geïnstalleerd, waar deze niet zo strak is en dieren gemakkelijk het terrein kunnen betreden.

Ideeën voor tuinafscheidingen – haag voor het hek

tuinafscheiding-ideeën-privacy-bescherming-heg-modern-tuin-design-herenhuis

Ideeën voor tuinafscheidingen – verticale tuin

tuinverdeling-ideeën-herenhuis-vergroening-muur vergroening-verticale-tuin

Om een ​​groot verticaal gebied volledig te vergroenen, duurt het zeker jaren voordat het optimale effect is bereikt. Als alternatief zijn er kant-en-klaar plastic, die erg lijken op de bladeren van de struikplanten. Ze zorgen het hele jaar door voor een groenblijvende blikvanger en hebben geen onderhoud nodig, behalve af en toe afvegen met water.

Ideeën voor tuinafscheidingen en privacybescherming – klimranken met klimplanten

tuinafscheiding-ideeën-privacy-bescherming-hout-witte-heg-buren

Klimplanten mogen in ieder geval niet dicht bij elkaar worden gekweekt. Tussen dezelfde afstand kunnen delen van het eigenlijke hekwerk zichtbaar blijven. Een luchtige houten schutting is een goede keuze.

Ideeën voor tuinafscheidingen en privacyschermen met nuttige planten

tuinafscheiding-ideeën-privacy-bescherming-verticale-tuin-kruiden-terras-herenhuis

Creatieve systemen vervullen meerdere functies tegelijk. Een mini-moestuin kan worden ontworpen als een privacyscherm, ideaal voor beperkte ruimte. Kleine plantenbakken van stof kunnen overal opgehangen worden en als er een stabiele constructie is kan er een mini kruidentuintje gecreëerd worden op het terras of direct naast de zithoek. Ook andere designer creaties gemaakt van verschillende materialen werken volgens dit principe.

Ideeën voor tuinafscheidingen van populaire bouwmaterialen – plaatwerk

Tuinafscheiding-ideeën-privacy-bescherming-hek-plaatwerk-verticale-tuin-herenhuis

Iedereen kent het gewone tuinhek van plaatstaal en het ziet er niet echt aantrekkelijk uit. De voorbeeldfoto laat zien hoe je deze look eenvoudig kunt veranderen. Het plaatwerk is anders van kleur ontworpen, een verhoogd bed van hout komt ervoor en een kleine verticale tuin siert de muur ernaast. Gewoon prachtig!

Ideeën voor tuinafscheidingen van populaire bouwmaterialen – beton

tuinverdeling-ideeën-herenhuis-betonnen-muur-vergroening-verticale-tuin